The A! je objavio najavni singl albuma “Stereo” pod imenom “Jedan dobar razlog”

0

The A! Je u petak, 18.11. izdao debitantski album pod imenom “Stereo” koji uz hrvatske inačice pjesama sadrži i engleski album “Made of Questions”.

Budući da je engleska inačica albuma izdana u SAD-u samo u digitalnom obliku, ovaj dvostruki dvojezični paket je prvo službeno fizičko izdanje na kojem će se, osim već izdanih singlova na oba jezika, naći još 10 neobjavljenih pjesama kao i jedan “bonus track”.

The A! je dosad izdao 4 službena singla na hrvatskom jeziku od kojih su pjesme “Nikad” na kojoj im se kao gošća pridružila Vanda Winter te “Divan sunčan dan” koji je obilježio proteklo ljeto te je čak došao do 17. mjesta nacionalne top liste (HR Top 40), najpoznatiji uratci benda na domaćem tržištu.

The A! se uz aktivni rad na domaćem tržištu okrenuo i svijetu te su njihove pjesme našle svoje mjesto na preko 450 radija diljem svijeta, a SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo, Njemačka, Argentina, Čile, Italija, Izrael, Španjolska i Norveška su samo neke od zemalja u kojima su singlovi “If I Had U”, “Where is our love” i “Never” dobro prihvaćeni. Tada još neobjavljena pjesma sa albuma, “Strong” ušla je u polufinale jednog od najjačih natjecanja “indie” izvođača pod nazivom “International Songwriting Competition”. Kao suci u žiriju izmjenjivali su se etablirani autori i izvođači kao što su: Tom Waits, Avicii, Peter Gabriel, Lorde, Joe Bonamassa, Chris Cornell i mnogi drugi što pokazuje koliki je ugled tog natjecanja.

Najavni singl albuma je pjesma “Jedan dobar razlog”, pop balada za koju je The A! snimio umjetnički spot u kojem su se članovi benda okušali u glumi. Budući da pjesma govori o nesretnoj ljubavi i gubitku, u spotu se odlučilo prikazati kako pet različitih pojedinaca reagira u takvoj situciji te se na kraju, kroz pjesmu, i suoče s problemom. Za spot je zaslužna Ines Piknjač, dugogodišnja prijateljica benda, redateljica spotova koja je i sama pjevačica, a ovo joj je treći spot koji je napravila za The A!. Prva dva spota su bili za pjesme “Zašto” i “Where is our love”, a zanimljivo je da je prepoznatljiv logo benda upravo njena kreacija.

Naravno, engleska verzija” singla Now that you’re gone” će uslijediti uskoro nakon premijere hrvatske inačice, a ovoga puta se planira i elektronski remix obje pjesme za koji dečki kažu da će biti “nešto potpuno drugačije”.

Od početka rada The A! je aktivan na domaćoj klupskoj sceni te su, osim po mnogobrojnim klubovima (Vintage Industrial Bar, Tvornica, Johann Franck, Pivana, Metropolis Club, Sax, Galerija Split, Tufna, itd.) te festivalima (Inmusic, Summersound 2014., ALL Senses Weekend) nastupali i na humanitarnim manifestacijama te organizirali live session-e i svirke.

Osim autorskim radom, The A! sudjeluje i u raznim umjetničko-scenskim projektima i performansima, kao što su “Neo Sessions” (platforma za promociju mladih autorskih projekata), #ZagrebAtDawn (projekt u svrhu promocije skrivenih ljepota Zagreba) te PAMELA (Poetry and Music equals legendary art) koja je zamišljena kao nekonvencionalni način prezentacije pisane riječi kroz nastup uživo uz glazbenu podlogu kojom The A! pridodaje novu dimenziju i pridonosi atmosferi izvedbe. Svako novo izdanje projekta PAMELA donosi nove goste koji izvode poeziju na hrvatskom i engleskom jeziku, a u organizaciji bend surađuje sa neprofitnom udrugom Ocean Znanja. Sljedeći nastup uživo će se održati u zagrebačkom klubu Kavez, 24.11. s početkom u 20h, a bend planira i koncertnu promociju albuma “Stereo” koja će se održati u zagrebačkom klubu Johann Franck 06.12.