Obiteljsko pčelarstvo Carin – domaći med sa vlastitog pčelinjaka

0

Ove sam godine na Sajmu zdravog življenja koji se održava od 29.9. do 2.10. na Zg. Velesajmu upoznao obitelj Carin koja proizvodi fenomenalan med. Naglasak je na fenomenalan, a ne onaj otrov koj mi pokušava prodati Željka iz Dione. Rekao sam joj sto puta da ne želim kineski šećer, nego pravi pčelinji proizvod, ali ona je uporna: ”Evo imamo ga na akciji”. Odgovorih: ”Vama je otrov uvijek na akciji!”

OPG CARIN - med Foto: Josip Novosel, Flash.hr
OPG CARIN – med
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Obitelj Carin bavi se pčelarstvom više od 30 godina, a pojačana mlađom, školovanijom generaciom, intenzivnije zadnje 4 godine. Raspolažu sa cca 200 LR košnica stacinoirano i seleći. Na domaćinstvu u Mikulićima podno Sljmena u Zagrebu, imaju stacionirani pčelinjak, labaratorij za vađenje matične mliječi i pogon za vrcanje, punjenje i preradu pčelarskih proizvoda. Ostale pčelinje zajednice sele na razne lokacije ovisno o paši: Grubišno polje, Lonjsko polje, Banija, Gorski kotar, Južni Velebit, Srednja Dalmacija.

Orijentirali su se na raznolikost ponude meda sa prirodnih, netaknutih lokaliteta. med im je najčešće miješani ,,Cvijetni”, bogatih aroma divlje trešnje, divlje ruže, lipe, kupine, amorfe… Od sortnih medova, uvijek imaju na zalihi bagrem i kesten, a za svaki med rade peludnu, bakteriološku i analizu kemijskih svojstava.

OPG CARIN - med Foto: Josip Novosel, Flash.hr
OPG CARIN – med
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Najprodavaniji med OPG-a Carin je CARICA. To je mješavina 3 vrste meda, više vrsta peludi i propolisa. U Caricu stavljaju samo njihov najbolji med, a recept im je strogo čuvana obiteljska tajna. Ovaj med poboljšava imunitet, podiže energiju i općenito poboljšava zdravstveno stanje. Odličan je u borbi protiv prehlada, upala grla, gripe itd.

OPG CARIN - med Carica Foto: Josip Novosel, Flash.hr
OPG CARIN – med Carica
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Jako su ponosni na njihov stacionirani pčelinjak na domaćinstvu gdje skupljaju matičnu mliječ koja se vadi samo od svibnja do srpnja. Matična mliječ im je vrhunske kvalitete, pravilno izvađena, istog trenutka spremljena na -18%. Ona je istinski eliksir života, a preporučuju je svakom za korištenje barem jednom godišnje u obliku ”imuno paketa” u kojima se mogu dobiti svi njihovi proizvodi. 

OPG CARIN - Medun Foto: Josip Novosel, Flash.hr
OPG CARIN – Medun
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Cijene se kreću od 50 kn za pakiranja meda od 900g do 80 kn. Carica je  u pakiranju od 450g i košta 70 kn, a Matična mliječ je u pakiranju od 11g i košta 160 kn.

Ja se nisam mogao odlučiti koji ću med uzeti pa sam na kraju uzeo od svakog po teglicu. Ovim putem molim sve žicaroše na fejsu da me ne zivkaju i ne šalju poruke. Med možete naručiti telefonski i bit će vam dostavljen besplatno na kućnu adresu. Jednu ću teglicu dostaviti obitelji u Čučerje, jednu Pohlepnoj majci Stupnika i jednu možda radioaktivnoj Rei koja mi je rekla za ovaj sjajan sajam.

OPG CARIN

Kvaternikova 119, Zagreb

mob: 091/222-056 i  098/933-3433

mail: opg.carin@gmail.com

https://www.facebook.com/opgcarin/?fref=ts

 

Autor: Josip Novosel aka Gastro Snob, ljubitelj medenjaka, medice i svega što ima veze s medom (osim pčelice Maje. Nju prezirem), samozatajni bacač uroka, prije svega čovjek, a tek onda tajkun i snob.