Vilim Ribić podržao koaliciju Živog zida, Lovrinovića i udruge Franak!

0

KOALICIJA Živog zida, Franka, Promijenimo Hrvatsku i Akcije mladih u srijedu je objavila suradnju s predsjednikom Matice hrvatskih sindikata Vilimom Ribičem koji je dosadašnje HDZ-ove i SDP-ove koalicije prozvao za  “sedam godina beskrajne depresije i krize”.

Po Ribićevoj ocjeni, najveću cijenu loših politika platili su obrazovanje i znanost, a u rezanju je prednjačio Zoran Milanović, zbog čega su plaće u obrazovanju i znanosti pale čak 30 posto.

“Donosili su zakone da bi opstruirali sindikate, zakonima ih lomili. Nešto zastrašujuće. Ova koalicija ima odgovore na tri glavna pitanja – iseljavanje, demografsku katastrofu te pad proizvodnje i zapošljavanja”, naglasio je Ribić.

Ivan Lovrinović, predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku, rekao je da će staviti naglasak na sustav obrazovanja kao ključnu polugu razvoja te da se zalaže za depolitizaciju reforme obrazovanja, kao i za reviziju Bolonjske reforme.

“Želimo vratiti ljudima ponos u sustavu obrazovanja. Predložit ćemo i Zakon o majčinstvu, kako bi destimulirali rad nedjeljom kako bi majke taj dan mogle biti sa svojom djecom i kako bismo potaknuli demografsku obnovu”, najavio je Lovrinović.

Ivan Vilibor Sinčić ponovno je istaknuo sličnost HDZ-a i SDP-a.

“Mi otvaramo bitna pitanja i nudimo rješenja, gradimo, a ne rušimo, dok oni nude samo demagogiju. No, građani shvaćaju da je vrijeme demagogije prošlo”, zaključio je Sinčić

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20