Ako svi propadaju, a profit banaka raste, onda nas banke kradu i treba ih spriječiti u tome!

0

Dvije najveće banke, Privredna i Zagrebačka, u prvoj su polovici godine zaradile ukupno 1,45 milijardi kuna. Zaba je neto dobit povećala čak 94%, na 780 milijuna kuna, PBZ za 47%, na 675,4 milijuna kuna.

Iako su bankari i bankarski lobisti nakon konverzije CHF kredita, uvjeravali hrvatsku javnost kako će im to uništiti poslovanje, realnost je upravo suprotna. Prihodi Zabe iznose 2,15 milijardi kuna i veći su 17%, dok su im troškovi rasli za samo 4%, na 893 milijuna kuna.

PBZ je u istom razdoblju imao kamatni prihod od 1,45 milijardi kuna i kamatne troškove u iznosu od 301,5 milijuna kuna. Ostvarili su i 314,7 milijuna kuna neto prihoda od provizija i naknada s rastom od šest posto.

Ako svi u zemlji propadaju, a profit banka raste, onda nas banke kradu i treba ih spriječiti u tome! Promjenjive kamatne stope, previsoke kamate, valutna klauzula, bankarke naknade, lihvarski i netransparentni ugovori…., samo su jedan od načina kako banke uz pomoć kormpiranih poitičara i još korumpiranijih čelnih ljudi HNB-a, varaju građane ove zemlje i uništavaju cijelu našu ekonomiju.

Vrijeme je da se bankarskom lopovluku stane na kraj. Ako je Island pozatvarao kiminalce u bankarskim krugovima i spasio svoje građane, onda to može i Hrvatska.

 

 

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20