Spektakularan koncert Pee Wee Ellisa u Lisinskom

0

Saksofonist koji je s Jamesom Brownom stvarao funk, Pee Wee Ellis, jučer je održao spektakularan koncert u maloj dvorani koncertne dvorane Lisinski.

Sa svojim sastavom Pee Wee Ellis Assembly je svirao jazz, blues, funk, a u koncertu je sudjelovala i publika sa pjevanjem, ali i plesom na bini. Fotografkinja Anastazija Vržina i zagrebačka DJ-ica Rea Tas su imale najviše hrabrosti, te su se u jednom trenutku pridružile bandu na bini i napravile pravi show program. Mene je bilo strah jer sam sjedio između njih, ali sva sreća nisu me povukle sa sobom. Jedino što bih znao plesati je čučerski dvokorak, a to se nekako ne bi uklopilo u ovu funk priču. Publika se najviše oduševila na taktove pjesme Stevie Wondera ”Isn’t she lovely” i legendarnog hita Jamesa Browna ”I Feel Good”

Ovo je definitivno bio jedan od najboljih koncerata, a publika je mogla stvarno uživati u pravoj glazbenoj legendi. Pee Wee Ellis je su svojoj karijeri svirao još i s Vanom Morrisonom, Georgeom Bensonom, Ronom Carterom, Jackom McDuffom, Davidom Liebmanom, Chuckom Mangionijem, Leonom Thomasom, Ali Farkom Toureom i Gingerom Bakerom. Vodi i vlastite sastave s kojima objavljuje albume i nastupa diljem svijeta.

Rea Tas i Josip Novosel aka Dragi Vođa Foto: Anastazija Vržina
Rea Tas i Josip Novosel aka Dragi Vođa
Foto: Anastazija Vržina

Autor: Josip Novosel