Još samo nekoliko dana do DIGITAL DAY-a

0

Beograd – Digital Day 2016, najveća i najznačajnija konferencija u Srbiji posvećena digitalnom i interaktivnom marketingu, biće održana 25. maja u Domu omladine Beograda, sa ciljem da na jednom mestu okupi i edukuje sve one koji prepoznaju važnost ulaganja u internet marketing.

Tema ovogodišnje konferencije „Oglasi koje volimo“ (Ads we love) treba da povuče jasnu liniju između oglasa koji su relevantni i korisni za interent posetioce i nisko-kvalitetnog, neadekvatnog oglašavanja, zaslužnog za negativnu reputaciju koju industrija digitalnog oglašavanja povremeno ima.

„Do Digital Day-a ostalo je nekoliko dana, a po tome kakve su prezentacije spremili predavači već u ovom trenutku mogu sa sigurnošću da kažem da je pred nama sjajna konferencija koja će opravdati epitet najvećeg stručnog skupa u Srbiji.” kaže Aleksandar Petković, izvršni direktor udruženja IAB Serbia koje organizuje Digital Day i dodaje: “Pored edukativnog dela, potrudili smo se da učesnicima konferencije pružimo priliku da kroz dobar “networking” steknu nove i ojačaju svoje postojeće poslovne konekcije. Kvalitet predavača i programa konferencije je naišao na veliko interesovanje, što potvrđuje činjenicu da su ljudi željni novih iskustava i znanja iz oblasti digitalnog marketinga, što je svakako veoma bitno za budući rast ove industrije.”

Posetioci će pored dva panela – “Razumevanje navika Milenijalaca u digitalnim medijima” (Understanding the digital media habits of the Millennials) i “Online video oglasi koje volimo“ (Online video ads we love) imati priliku da čuju i predavanja: vrhunskog američkog stručnjaka Brendana Gahana koji će održati predavanje pod nazivom „Influenceri marketinga: epske pobede, porazi i naučene lekcije“, Malgorzate Jankovske-Blank, direktorke pravnog sektora Gemiusa – “Zašto volimo da su naši podaci zaštićeni?”. U svom predavanju Malgorzata će pokušati da objasni ključne odredbe u okviru GDPR (General Data Protection Regulation koji je EU izglasala 15 decembra 2015. godine) i njihov očekivani uticaj na industriju internet marketinga; Daniela Prumersa, Criteo – “Mobilni Marketing – Kako uspeti u svetu koji je orijentisan na ljude? Kako kompanije mogu ostati u prednosti i stvoriti jedinstveno iskustvo za nove potrošače?”; Katalin Gecs, TEN Media – “Kreativnost koju volimo može da pretvori aktivaciju u aktivaciju”; i Dejva Birsa, The Drum – “Vraćanje naše ljubavi prema digitalnom advertajzingu”.

Organizovanjem Digital Day konferencije IAB Serbia, kao lokalno strukovno udruženje kompanija koje se bave digitalnim marketingom, pokušava da kroz edukaciju podigne svest o mogućnostima i prednostima koje interaktivno oglašavanje može da pruži. Potvrda važnosti postojanja edukacije se ogleda u činjenici da se u Srbiji svake godine povećava nivo uloženih investicija u ovakav vid promocije. Digital Day održava se u Beogradu od 2011. godine.

 

Usled ogromnog interesovanja, sve ulaznice za Digital Day su rasprodate. Zvanični hashtag konferencije je #DigitalDay, a konferenciju ćete moći da pratite kroz live-blogging na sajtu www.iab.rs