Rocket Burger Cafe

0

Postoje pravi istinski gurmani poput mene i postoje osobe koje bi cijeli dan jele samo hamburgere i pomfrit. Jedna od tih osoba je Irena. Svaki put kad odemo u neki restoran ja joj kažem: ”Probaj danas nešto novo: Peraju Sredozemne medvjedice na posteljici od pavijanovih kažiprsta u umaku od Velebitskih degenija ili tapirove obraze. Obrazi su dobri.”, ali ne. Ona samo gleda imaju li pržene krumpiriće i hamburger. Sindrom studentske menze. Nije svatko za elitno društvo. Ove subote sam konačno popustio i rekao joj: ”Vodim te na hamburger, al ne idemo u McDonalds. Idemo na pravi hamburger u Rocket Burger Cafe”.

Iako fast food, hamburger itekako može biti pravi gurmanski doživljaj, ako se priprema s kvalitetnim namirnicama. Ona bi pojela bilo što, ali ne može tako u mojoj prisutnosti. Samo najbolje je dovoljno dobro za Gastro Snoba.

Vani je bilo hladno k’o u srcu blagajnice Željke iz Dione pa smo sjeli unutra. Htio sam naručiti neke pivice, ali kak’ je Irena naručila Colu, onda sam uzeo običnu vodu. Irena ima neki luđački pogled kad je gladna pa sam zamolio konobara da požuri s hamburgerima.

Irena me ubija pogledom Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Rocket Burger Cafe – Irena me ubija pogledom
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Ona je naručila Smoky and The Bandit (hamburger s dimljenim sirom, sočnim umakom, svježom salatom, rajčicom, kiselim krastavcima i finom hrskavom pancetom), a ja sam naručio Carolina King (Burger sa trganim superpolagano pečenim svinjskim pečenjem i BBQ umakom). Pisalo je u jelovniku: Samo za ozbiljne znalce. Nema ozbiljnijih od mene:)

Hinila je sramežljivot Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Rocket Burger Cafe – Irena je samo hinila sramežljivost
Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Da nema ovih burger, gledao bi samo u Irenu:) Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Rocket Burger Cafe – Da nema ovih burgera, gledao bih samo u Irenu:)
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Kad se nalazite u prisutnosti ovako lijepe cure, onda morate paziti na manire. Ne možete samo navaliti na hamburgere k’o svećenik na milostinju.

Ovako hipsteri jedu hamburger Foto: Irena Jakičić, Flash.hr
Rocket Burger Cafe – Ovako hipsteri jedu hamburger
Foto: Irena Jakičić, Flash.hr

Problem je samo u tome što su mi manire ostale na okretištu tramvaja u Dubravi pa sam se bacio na hamburgere k’0 Lički Tuđman na onu jadnu tamnoputu košarkašicu. Probudi se luđak u meni kad vidim hranu na stolu.

Kad si gladan nisi svoj Foto: Irena Jakičić, Flash.hr
Rocket Burger Cafe – Kad si gladan, nisi svoj
Foto: Irena Jakičić, Flash.hr

Irena me gledala onim tužnim pogledom djevojčice sa žigicama. Očekivala je da će i ona dobiti jedan zalogaj, ali se prevarila. Nisam ja to sve pojeo radi sebe. Ja sam tu najmanje bitan. Dao sam joj da se slika s hranom. Radi njezine linije sam se žrtvovao i uništio one zadnje dvije pločice na savršenom isklesanom čučerskom torzu. Ako je itko u ovoj priči žrtva, onda sam to ja.

Irena moli za jedan zalogaj i pokušavam me potkupiti sa starim Samsungovim mobitelom Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Rocket Burger Cafe – Irena moli za jedan zalogaj i pokušava me potkupiti  starim Samsungovim mobitelom
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Ne samo da su hamburgeri bili odlični, nego i najbolji koje sam probao do sada u Zagrebu. Sve namirnice su bile svježe, a umaci originalni i pripremljeni po domaćoj recepturi. Pecivo nije bilo suho i tvrdo poput onog iz jeftine pekare, a nije imalo niti onaj papirnati zašećereni okus, kakav obično imaju peciva u američkim fast food restoranima. Irena je također rekla da bolje hamburgere nije vidjela. Krumpirići su bili sjajni. Slankasti, hrskavi, prženi s koricom. Uhvatila me nostalgija. Sjetio sam se mladosti kada sam se s ocem vozio u kamionu u Dubravi i derao iz sveg glasa: ”KRUMPIRAAAA!” Htio sam još probati par drugih hamburgera, ali Irena je rekla da me više ne može gledati kako se ubijam u hrani. Da ne bi baš ispalo da nemam srca, zamolio sam ljubaznog konobara da nam donese još samo neki desert. Kako je u Rocket Burgeru sve u američkom stilu, takav je bio i desert: Brownie sa sladoledom.

Rocket Burger Caffe - brownie sa sladoledom Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Rocket Burger Cafe – brownie sa sladoledom
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Dopustio sam Ireni par zalogaja da baš ne ispadne da ništa nije probala. Neki će možda reći da sam bio okrutan taj dan, ali ona je prva počela. Rekla mi je da sam se obukao kao Super Mario, a to uopće nije istina. Slika govori tisuću riječi.

Irena Jakičić i Gastro Snob aka Super Mario ispred Rocket Burger Caffea
Irena Jakičić i Gastro Snob aka Super Mario ispred Rocket Burger Cafea

Sve u svemu, Rocket Burger Cafe mi je postao novo najdraže mjesto za hamburgere u gradu. Sljedeći put ću dopustiti i Ireni da proba nešto, a svima vama koji volite dobru klopu i dobre burgere, preporučam da se zaletite u Tkalčićevu 50 i otkrijete kakve se sve slasne delicije nalaze na meniju Rocket Burger Caffe-a.

Rocket Burger Cafe

Tkalčićeva 50

Tel: 01 4845 386

https://www.facebook.com/Rocket-Burger-Cafe-539099026103885/?fref=ts

 

Autor: Josip Novosel aka Gastro Snob, neokrunjeni kralj hamburgera, ljubitelj ugroženih životinjskih vrsta na tanjuru, preprodavač glomaznog otpada, prijatelj imućnih, prije svega čovjek, a tek onda tajkun i snob.