Dopunsko osiguranje poskupit će 30%!

0

MINISTARSTVO zdravlja planira od 1. svibnja povećati cijenu dopunskog osiguranja HZZO-a sa 70 na 89 kuna što je poskupljenje od čak 30%.

“Razmišljamo kako stabilizirati financijski zdravstveni sustav jer postoji manjak u sustavu od 2,5 milijarde kuna. Nastojimo smanjiti rashode”, kazao je ministar Nakić, dodajući da će biti i više mjera kojima se želi povećati prihode, a “jedna od tih je i dopunsko zdravstveno osiguranje. Građani s najmanjim prihodom su oslobođeni od tih davanja. Nećemo tražiti da daju oni koji nemaju tih sredstava”, izjavio je ministar zdravlja Nakić.

Spomenuo je i dodatno osiguranje koje bi ustvari značilo nadstandard, a ugovaralo bi se na drugačiji način.

“Za to su zainteresirani privatni osiguravatelji, a HZZO se u tom dijelu ne bi natjecao. HZZO bi ostao za osnovno osiguranje. Prava iz osnovnog osiguranja ne bi se smanjivala, ali bi se prohtjevi dirali”, izjavio je Nakić.

Za one koje nisu razumjeli: Unatoč povečanju dopunskog osiguranja, zdravstvena usluga koju ćete primati će biti lošija, osim ako se ne osigurate dodatno kod privatnih osiguravajućih kuća.

Najveći krivici za ovu situaciju su građani ove zemlje koji se nisi pobunili niti prvi puta kada je privatizirano zdravstvo, uvođenjem dopunskog zdravstvenog osiguranja. Građani su i glasali za opciju koja se zalagala za privatizaciju zdravstvenog sustava. Vlada je testirala građane, nitko se nije bunio prilikom uvođenja dopunskog zdravstvenog osiguranja i sada su shvatili da je vrijeme za totalnu privatizaciju zdravstvenog sustava. Znaju oni da se opet nitko neće buniti.

 

Autor: Josip Novosel

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20