Ivan Sinčić je odbio od sabora uzeti 3000 kn mjesečno za najam stana!

0

UGOVOR o najmu stana, koji se plaća iz saborske blagajne, za sada je sklopilo 65 od 151 zastupnika, a stanovi se nalaze u različitim dijelovima Zagreba. Sabor tj. porezni obveznici će zastupnicima koji tako odluče, plaćati 2500 kn za najam stana + 500 kn za režije svaki mjesec.

Ivan Sinčić odbio od sabora uzeti 3000 kn mjesečno za najam stana i pozvao je sve saborske zastupnike koji na to imaju pravo, da učine isto.

Ivan je izjavio: ”Odbijam od sabora uzeti 3000 kn naknade za najam stana i plaćanje režijskih troškova. Naše su plaće ionako prevelike u odnosu na plaće običnih radnika i bila bi sramota kad bi ja na tu plaću još tražio neki dodatak za plaćanje stana i režija. Bilo bi me sram da učinim tako nešto i ne bi se ujutro mogao pogledati u ogledalo, a kamoli se obratiti građanima ove zemlje. Ako si običan radnik sa plaćom od 3000 kn ili 5000 kn može plaćati stan, režije, hranu, prijevoz, onda mi nije jasno kako političar sa prosjećnom plaćom od 15000 kn to ne može? Naš posao je da služimo narodu, a ne da mu sišemo krv. Mi bi trebali biti primjer, moralna vertikala društva i ljudi bi se s nama trebali ponositi. Kakav to primjer možemo pružiti ljudima, ako iskorištavamo pogodnosti koje nismo zaslužili, dok oni koji nas plaćaju jedva preživljavaju? Pozivam još jednom sve zastupnike koji su iskoristili pravo na ovu povlasticu, da je se odreknu. Ionako pola zastupnika ne dolazi na sjednice, a saborske klupe zjape prazne.

Ako građani s plaćom od 5 ili 6 tisuća kuna i manje, mogu sami sebi plaćati stanarinu i režije, onda to mogu i saborski zastupnici s 15.000 kuna plaće.

Posted by Ivan Vilibor Sinčić on Saturday, February 27, 2016

 

IVAN SINČIĆ JE ODBIO OD SABORA UZETI 3000 kn mjesečne naknade za pokrivanje najma stana i režijske troškove!Ivan je…

Posted by Živi zid on 27. veljače 2016

Autor: Flash.hr

Podijeli