Tko je veći kriminalac, onaj koji krade ili onaj koji to gleda i ništa ne poduzima?

0

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović rekao je na izvanrednoj konferenciji za novinare da mu aktualna situacija izgleda kao operacija spašavanja HDZ-a u kojoj se sve svelo na priču o funkcijama i o tome tko će biti predsjednik Vlade. ‘U Domoljubnoj koaliciji ima rasista, fašista, ljudi koji su optuženi za teška kaznena djela. S takvima u koaliciju naprosto nećemo i ne bi nam nikada to oprostili oni koju sam nam dali podršku. Ali čak i da oni to oproste, ja naprosto ne bih s tim mogao živjeti’, kazao je Milanović, dodavši da je to povratak kriminalne organizacije u vlast

Na pitanje tko su fašisti u Domoljubnoj koaliciji, Milanović je izjavio da u njihovoj koalicji ima stranka koja u svojim stranačkim prostorijama imaju sliku Ante Pavelića, da ima stranka koje govore protiv muslimana, ali da ima i onih koji na listama imaju optužene za teška kaznena djela. ‘Pa sada neka spomenu mog brata’, dodao je Milanović.

Milanović nije štedio ni Most ‘Pregovori su počeli S reformama, no to se sada izgubilo. Sada se sve svelo na to tko će biti premijer i na funkcije’, kazao je Milanović. Istaknuo je da HDZ očito odbija dati jasne i nedvosmislene odgovore na uvjete Mosta, no Most unatoč tome i dalje nastavlja pregovore s njima.

Problem je što Milanovič proziva HDZ kao kriminalnu organizaciju, a u zadnje četiri godine nije ništa poduzeo da se takvom kriminalnom organizacijom obračuna. Da se razumijemo i SDP i HDZ kradu i to nije tajna, ali ako Milanović desničare javno proziva za kriminal, onda se pitajmo: Nije li i on kriminalac? Bio je na vlasti 4 godine i nije strpao kriminalce u zatvor, nego je s njima radio. Tko je veći kriminalac, onaj koji krade ili onaj koji to gleda i ništa ne poduzima?

 

Autor: Josip Novosel

Podijeli