SDP i Prgomet neće dobiti Ivanovu podršku! Živi Zid nije na prodaju!

0

Iako su neki ismijavali Živi Zid kako su dobili samo jedan mandat i kako je njihova uloga u Saboru beznačajna, činjenica je da taj jedan mandat sada može odlučiti o formiranju Vlade. Za Živi Zid je glasalo 95 tisuća ljudi i da je Hrvatske jedna izborna jedinica, imali bi puno više manata, a mnoge stranke koje su sad u Saboru uopće ne bi prešle izborni prag.

Svi su se mediji raspisali kako će SDP skupiti potrebnih 76 potpisa za formiranje Vlade, a ključan 76-ti potpis bi bio upravo od Ivana Sinčića. Prgometa je SDP pridobio obećanjem da će biti predsjednik Sabora, a očekivali su isto tako da će ga podržati i Sinčić jer Prgomet dolazi iz druge stranke.

Živi Zid je još u vrijeme predizborne kampanje pisao kako ne mogu koalirati s MOST-om, jer su u stranku uzeli Prgometa koji je 20 godina bio u HDZ-u, a sada glumi da nije znao kako se tamo kralo i želi biti alternativa. SDP očitao nije shvatio da Ivan Sinčić nije Radimir Čačić i da ga se ne može kupiti. Eventualno su mogli dobiti neki potpis kada bi javno prihvatili sve reforme Živog Zida koje bi išle na korist svih građana ove zemlje, ali SDP-u i HDZ-u nisu bitni građani niti Hrvatska, već dobrobit njihovih stranih pokrovitelja.

Podrškom SDP-u Živi Zid ne bi dobio ništa, a birači još i manje. Formirala bi se Vlada koja bi nastavila provoditi isti onaj ekonomski program koji je dovo zemlju na rub bankrota. Isti takav program nažalost provodi i HDZ i ova situacija bi konačno trebala pokazati ljudima da neće moći živjeti bolje, sve dok u saborskim klupama sijede ove vije kriminalne stranke. Zlo i manje zlo se ne smiju podržati. Treba se boriti za dobro, a to je jasno Živom Zidu i njihovim biračima. Pitanje je samo: Kada će to postati jasno i ostatku Hrvatske?

Autor: Josip Novosel

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20