Prva konferencija u regiji na temu e-mobilnosti

0

 

Savjetura, hrvatska tvrtka za poslovno savjetovanje, suorganizator je prve međunarodne konferencije na temu e-mobilnosti. Izvršni direktor Savjeture, Saša Bart, ističe da će ovom konferencijom “regija zakoračiti u svijet elektromobilnosti koja pruža značajne financijske prednosti za javni i poslovni sektor”.

E-mobilnost – odgovor na probleme današnjice

Zagađenje okoliša stakleničkim plinovima i bukom, sve veći regulatorni pritisci i potreba za smanjenjem troškova… vrlo dobro smo upoznati s gorućim problemima današnjice. Nazire li se njihovo razrješenje u vidu elektromobilnosti, tj. u štedljivim, financijski opravdanim i ekološki prihvatljivijim tehnologijama? Odgovor ćemo doznati na prvoj regionalnoj konferenciji o e-mobilnosti koja se 12. studenog održava u zagrebačkom hotelu Westin.

Financijske i druge prednosti

Suorganizatori konferencije pod nazivom “Razvoj e-mobilnosti u Jugoistočnoj Europi” su domaća tvrtka za poslovno savjetovanje Savjetura te britanski projekt Rapid Charge Network, kojeg sufinancira TEN-T program Europske Unije. Namjera organizatora je upoznati poslovnu i širu javnost regije o poslovnim prednostima koju donosi elektromobilnost. Izvršni direktor Savjeture, Saša Bart, ističe da će ovom konferencijom “regija zakoračiti u svijet elektromobilnosti, koja pruža značajne financijske i druge prednosti za javni i poslovni sektor. Tvrtke ili javne ustanove prelaskom na električna gospodarska vozila i automobile ostvarit će brojne financijske i tržišne pogodnosti: od povećanja vrijednosti tvrtke ili organizacije, bolje iskoristivosti resursa, unapređenja društvene odgovornosti i javnog profila tvrtke do postizanja bolje profitabilnosti. Usporedbe radi, električno vozilo u četverogodišnjem razdoblju korištenja u prosjeku vlasniku voznog parka uštedi preko 7000 eura po vozilu”.

Charge point owner - join us

Renomirani predavači

Konferencija će sudionike uputiti u problematiku e-mobilnosti kroz zanimljiva predavanja, diskusije i analizu konkretnih iskustava u Europi, a sve uz izlaganja eminentnih domaćih i europskih stručnjaka. Posjetitelji događanja imat će k tome i priliku isprobati neka od električnih vozila izloženih na samoj konferenciji. Pored eksperata iz tvrtke Savjetura, na konferenciji će između ostalih nastupiti Dorothée Coucharrière, savjetnica za politike pri Direktoratu za mobilnost i transport Europske Komisije, Dr. Colin Herron, direktor tvrtke Zero Carbon Futures i gostujući profesor na Newcastle University, Henriette Spyra, ekspertica za inovacije i e-mobilnost pri Ministarstvu transporta Republike Austrije te Mette Hoé, voditelj programa Copenhagen Electric grada Copenhagena. Bit će to idealna prilika da Hrvatska preuzme inicijativu u regiji u području e-mobilnosti, a sama konferencija zacrta smjernice za održiv put razvoja tvrtki i javnih organizacija.

 Charge point manufacturer - Join us

Detaljnije informacije o konferenciji, prijavama, programu te predavačima doznajte na internetskoj stranici: http://emobilityse.eu, ili kontaktirajte telefon 01/3640-884 ili e-mail: info@savjetura.hr