Povlači se jedan od najboljih boraca svih vremena! MIRKO “CRO COP” FILIPOVIĆ završava dugu i bogatu karijeru u borilačkim sportovima.

0

Povlači se jedan od najboljih boraca svih vremena! Mirko Filipović ”Cro Cop”(Vinkovci, 10. rujna 1974.), hrvatski boksač, kickboksač, K-1 borac, borac mješovitih borilačkih vještina, bivši političar i specijalac Anti Teroristčke Jedinice Lučko (ATJ) . Objavio je na svom facebooku tužnu vijest za sve ljubitelje mješvovitih borilačkih sportova.

Dragi prijatelji, morao sam na žalost otkazati borbu u Seoulu. Već u početku priprema ozljedio sam rame i to tako da nisam ruku mogao podići. Pokušao sam spasiti rame i sanirati ozljedu na sve moguće načine, i svakodnevnim terapijama i inekcijama krvne plazme i raznim koktelima lijekova, ali nije išlo. Jedini lijek bi bila pauza od 2 do tri tjedna, a to si nisam mogao priuštiti usred završnih priprema. Svakodnevnim treningom se ozljeda samo pogoršavala. Dio mišića je puknuo, rame je puno tekučine, velika opasnost je i da pukne tetiva i onda opet na operaciju .

To mi ne treba, pogotovo u mojim godinama. Cijelo ljeto sam proveo putujući u Minhen na terapije kod jednog čuvenog liječnika radi kronične upale tetiva na hvatištima sjedne kosti, koja me izluđuje. U Vinkovce kad idem moram 2 puta stati tokom puta radi bolova u tim tetivama koje me užasno bole u sjedećem položaju. Koljeno desno koje je 4 puta operirano isto i sad još rame, leđa, a da ne spominjem kad god idem na magnet, bez obzira radi čega i što snimam, nalaz počinje sa ‘ degenerativne promjene’, ali to je cijena koja se mora platiti.

Ljudi naravno vide samo jednu stranu medalje, materijalne stvari,a za muku, bol, krv i suze nitko ne pita niti ih zanima, ali to je tako u životu. Sad je dva ujutro, a ja zaspati ne mogu. Prebirem misli i vrtim svoju karijeru pred očima i svjestan sam da sam došao do kraja svog borilačkog puta, ali treniranje pod bolovima više ne želim. Tijelo mi je izraubano od bezbrojnih treninga. Skupio sam 9 operacija, a tijelo je postalo sklono ozljedama. Nakon svakog treninga stavljam led na operirano koljeno  jer se napuni tekućinom. Terapije imam dva puta tjedno. Iduća borba bi mi bila 80-ta profesionalna, a to je jako puno, pogotovo u toj konkurenciji.k-1, pride, igf, ufc. Najveći problem će mi biti adaptacija na ‘civilni’ život bez 2 treninga dnevno i vječnih putovanja po svijetu, što mi i neće tako teško pasti. Trenirat ću dok sam živ, jer to je moj život, ali ne takvim tempom i to me na neki način raduje.

Ovo nije neka trenutna odluka jer sam nesretan radi svega toga, vecć moja konačna odluka i to je najbolje za mene. Prije ili kasnije dođe vrijeme kada čovjek mora i na zdravlje svoje misliti. Imao sam zaista dugu i bogatu karijeru i ostavio sam vjerujem dubok trag u borilačkom sportu, u slobodnoj borbi i u k-1 i nemam nizačim žaliti. Hvala svima koji su me pratili i podržavali, a meni ostaju prekrasne uspomene i sjećanja. Pozdrav!

Svijet će ga pamtiti kao jednog od najspektakularnijih i najboljih boraca u mješovitim borilačkim sportovima svih vremena. Mirko ide u zasluženu mirovinu.

PS: Ako ga vidite slučajno u tramvaju, ovom umirovljeniku ćete se morati ustati. Najjači umirovljenik na svijetu:)

 

 

Autor: Josip Novosel

 

Podijeli