Napad u Parizu je pokazao svo licemjerje Europske unije i SAD-a! Zašto niti jedna zgrada nije svjetlila u bojama iračke zastave, afganistanske zastave, libijske ili sirijske zastave?

0

Svi su zgroženi sinoćnjim stravičnim krvoprolićem u Parizu, a osude ovog terorističkog čina pljušte sa svih strana. Naravno da će svatko normalan osuditi ovaj barbarizam, ali zašto je ubojstvo par stotina Francuza, Amerikanaca ili Židova djelo terorizma, a svakodnevno ubijanje Palestinaca, Sirijaca, Libijaca, Afganistanaca, Iračana… je borba za demokraciju ili kolateralna šteta?

Kada je Brevik pobio one nevine ljude u Norveškoj, onda se pričalo o masovnom ubojici i psihički nestabilnoj osobi, a ne o teroristu. Nitko nije napadao njegovu vjeru, jer nije musliman. Ako krščanin ubije nekog, onda je ubojica ili borac za slobodu, a ako musliman ubije nekog onda je terorist. ISIS su stvorili SAD i Izrael, a podržali su ih u tom stvaranju i njihovi saveznici: Njemačka, Velika Britanija, Francuska i ostale članice Europske unije pa tako i Hrvatska. Uništili su stabilne zemlje i protjerali njihove ljude diljem Europe. Otvorili su Pandorinu kutiju i svjesno i namjerno izazvali kaos. Svi mediji objavljuju zgrade iz cijelog svijeta koje sjaje u bojama francuske zastave. Zašto niti jedna zgrada nije svijetlila u bojama iračke zastave, afganistanske zastave, libijske ili sirijske zastave? Kad SAD i Izrael napadaju druge zemlje i ubijaju ljude, nitko ih ne naziva teroristima. Premijeri i predsjednici država se slikaju s njihovim vođama, raspravljaju o važnim političkim temama i nitko ih ne osuđuje da se druže sa teroristima i da podupiru terorizam.

Francuski predsjednik će sada sigurno pozvati svoje stanovnike na zajedništvo i na zajedničku borbu protiv muslimanskih ekstremista, što će biti popraćeno francuskim bombardiranjem Sirije, što je unaprijed bilo planirano. Nakon toga će donjeti niz novih zakonskih mjera kojima se građanima Francuske uskraćuju ljudska prava, a sve pod parolom brige o nacionalnoj sigurnosti, što je upravo ono što su SAD i Izrael htjeli od početka. Cilj je bio napasti zemlje bogate naftom, zemlje koje se ne pokoravaju njihovoj samovolji, raseliti stanovništvo tih zemalja po cijeloj Europi i uvući Europu u rat. Cilj rata nije pobjeda. Cilj rata je zarada i depopulacija stanovništva.

Molitve ovim ljudima ne mogu pomoći. Ljudi mogu i dalje gurati glavu u pijesak i zgražati se kako se ove stvari mogu događati u 21. stoljeću, ali ako tako nastave, situacija će svakim danom biti sve gora i gora.

Prenosimo Facebook status ŽIVOG ZIDA, koji je od svih političkih stranaka najrealnije prokomentirao ovu temu:

Terorizam nije samo kada “islamisti” ubijaju civile u Parizu, terorizam je i kada “kršćani” ubijaju civile u Iraku, Siriji, Afganistanu i Libiji.

Terorizam je i kada Izraelska vojska ruši cijele gradske četvrti u Gazi i pritom ubije tisuće civila.

Jasno je da istina nije crno-bijela i da ovaj sukob nije vjerske naravi već se radi o želji nekolicine da vlada cijelim svijetom.

Ako Zapad želi da terorizam prestane, prvo bi i sam trebao prestati vršiti teror nad drugim zemljama.

Živi zid je jedina stranka koja se protivi agresivnoj NATO politici koja je destabilizirala i uvela u rat zemlje koje su danas rasadnici terorizma.

Birači mogu poput nojeva zabijati glavu u pijesak i govoriti “to me se ne tiče”, ali onog trena kada teror dođe i do njih samih shvatit će da ih se itekako tiće.

Naša je želja da se u to ne moraju uvjeriti na vlastitom primjeru.

12241261_859805394141099_7068513603272112927_n

Autor: Josip Novosel