MOCHVARA ČETVRTAK 15.10. : BARCELONA GIPSY KLEZMER ORCHESTRA (Španjolska)

0

ZAČARANA MOČVARA PREDSTAVLJA:

BARCELONA GIPSY KLEZMER ORCHESTRA (Španjolska)

Nastavljamo odličnu sezonu Začarane Močvare uz Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra!

Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra ili skraćeno BGKO bend je koji svojim strastvenim i jedinstvenim nastupima apsolutno oduševljava publiku, a u vrlo kratkom roku stasaju u jedan od najutjecajnijih predstavnika nove World Music scene u Europi. Njihov jedinstven stil proizlazi iz neobičnog spoja tradicionalne Ashkenazi židovske glazbe, jazz-a i romske glazbe, kao i iz zaboravljenih glazbenih stilova specifičnih boja zvuka i elemenata raznih regija diljem Istočne Europe. Također, BGKO su inspirirani elementima glazbene scene Barcelone, od latino-američkih melodija, tradicionalne katalonske i srednjoistočne glazbe do elektronske jazz glazbe te fuzije rock’n’rolla i country glazbe. Raznolikost članova benda koji su porijeklom iz različitih dijelova svijeta – Srbija, Italija, Francuska, Španjolska, Grčka i Indija naročito je doprinjela glazbenom izrazu ovog benda koji je doista specifičan, prelijep i emotivan.

Dođite u Močvaru 15. listopada i uvjerite se zašto su BGKO tako posebni.

Nakon koncerta uživajte u world music plesaonici kojom će dirigirati DJ Emir. Sve ono što možete slušati u radijskoj emisiji Izvorišta (Radio Student/potlista.com), slušat ćete u četvrtak u Močvari – od Balkana i klezmera preko tarante, cumbie, afrobeata, gnawe, throat singinga, rumbe, neotanga i tko zna čega sve ne. Tradicijska glazbe iz cijelog svijeta, ali s naglaskom na muzici za ples…

Začarana Močvara je projekt koji nastavlja tradiciju organiziranja koncerata intimnijeg ugođaja, pod umjetničkim vodstvom Nine Romić.
Program je realiziran uz potporu HDS ZAMP-a.

Ulaznice u pretprodaji (40 KN) potražite na sljedećim lokacijama:
Klub Močvara, Trnjanski nasip bb
Dirty Old Shop, Tratinska 18
Rockmark, Berislavićeva 13

Na dan događanja na blagajni kluba upad je 55 KN.

Web:
http://bgko.org/
www.facebook.com/BgkoBarcelonaGipsyKlezmerOrchestra
https://twitter.com/bcngipsyklezmer

Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra – Djelem Djelem
https://www.youtube.com/watch?v=LCUv9W0ViRc