Pogledajte fenomenalan spot grupe Silente za pjesmu ”NEOBRANJIVO”

0

Dubrovačka grupa Silente je ovo ljeto na Lokrumu pod redateljsko – producentskom palicom Antonete Alamat Kusijanović iBarbare Vekarić iz Filmske udruge Motion, snimila do sada najambiciozniji spot za pjesmu ”Neobranjivo”.

Izbacivanje pjesme ”Neobranjivo” je planski ostavljeno za kraj ljeta kako bi se odvojila od prethodnika i koncertno zaživjela s obzirom da je bend imao izuzetno radno ljeto.

-Nerviram sam sebe što mi je sve teže pronaći jasno mišljenje o nečemu i obraniti taj stav. Znam da je stvar samo u glavi i da ionako ništa nije sigurno, ali slaba mi je to utjeha. Sve te prelako pogodi, kako god da se ti postaviš. Kao da se srce može obraniti jedino tako da se nikad ne brani, već da samo ide naprijed. Samo pravo. Tako je nešto meni u glavi, ali pjesma nosi još puno potencijalnih značenja – objasnio je inspiraciju tekstopisac Sanin Karamehmedović.

Direktor fotografije je Srđan Kokanov, montažerka Sara Gregorić, a osim članova Silentea u spotu se pojavljuje šest mališana: Gracija Filipović, Đivo Damić, Vanesa Vidaković Natrlin, Fran Garvan, Antea Putica, Lukša Gavranić i Giada de Rossi.

Ideju spota redateljica Antoneta Alamat Kusijanović je opisala riječima: “Inspirirana sam najviše bila tim izoliranim ljetnim trenutcima djece na Kalamoti. Čeznutljivo gledam na taj dio mog života, puni su slobode, neke neobjašnjive strasti, svaki aspekt dana se činio kao novo otkriće, avantura, uvijek se nešto novo trebalo savladati, a posebno konfrontacija s emocijama u tako ranoj dobi kada smo potpuno zatečeni tim nepoznatim osjećajima.”

Snimanje ovog sjajnog spota ne bi bilo moguće bez podrške sponzora: TURISTIČKA ZAJEDNICA DUBROVNIK, HTC Hrvatska, INA, Hoteli Maestral, Restoran Kopun, Adriatic Luxury Hotels, Luka Dubrovnik, Restoran Dubrovnik, Javna ustanova Rezervat Lokrum, Dubrovačko-neretvanske županija, Butik O, Embassy Films Croatia, Sanitat d.o.o.

 

 

Autor: Josip Novosel