Fotografije sa snimanja dosad najspektakularnijeg spota grupe Silente za pjesmu Neobranjivo

0
Društvene mreže je zadnjih dana preplavio niz fotografija sa snimanja Silenteovog spota za novi singl Neobranjivo s drugog albuma ”Neće rijeka zrakom teći”.
Spot za pjesmu ”Neobranjivo” je dosad najambiciozniji projekt mlade dubrovačke grupe Silente. Iako situacija na hrvatskom glazbenom tržištu nije bajna, što se može vidjeti i po kvaliteti domaćih spotova (visoko budžetne spotove si uglavnom mogu priuštiti samo kraljice lakih nota, a i tad su ti spotovi lišeni bilo kakve umjetničke vrijednosti), ovdje to nije bio slučaj. Ovo nije još jedan spot iz kućne radinosti koji je snimljen za par tisuća kuna, već pravo malo umjetničko djelo. Spot izgleda jako ambiciozno, a fotografija (koju potpisuje dubrovački snimatelj Srđan Kokanov) je vrhunska. Spektakularne lokacije na Lokrumu ostavit će svakog gledatelja bez daha, a zanimljiva je i činjenica da fokus u priči nije na Silenteu, nego na djeci – glumcima koji prenose emocije iz pjesme. Ono što se želi izraziti pjesmom je bitnije od prezentacije benda, jer u konačnici – bitna je umjetnost, ne umjetnik.
Foto: Srđan Kokanov
Foto: Srđan Kokanov
Foto: Srđan Kokanov
Foto: Srđan Kokanov
Djeca su izvrsna u ekspresiji emocija, pogotovo glavna protagonistkinja Gracija Filipović, koja je valjda dubrovačko čudo od djeteta jer sam tijekom svog nedavnog boravka u Dubrovniku čuo njezino ime više od imena uvaženog gradonačelnika, i svaki put su se uz spomen tog imena povezivali najlijepši epiteti.
Foto: Srđan Kokanov
Foto: Srđan Kokanov
Foto: Srđan Kokanov
Foto: Srđan Kokanov
Cijeli spot i pristup produkciji spota se čini vrlo osvježavajući, i zbog tog vam prenosimo fotografije koje su bend Silente i filmska udruga Motion objavili na društvenim mrežama i skrenuti pozornost da pogledate spot jednom kad izađe (kažu za 10 dana, 20.9).
Foto: Srđan Kokanov
Foto: Srđan Kokanov
Ostale fotografije sa snimanja spota možete pogledati na facebook stranici grupe Silente: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.499852826858620.1073741840.124663727710867&type=3
Autor: Josip Novosel
Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20