Bol Soul festival: flash hitmakeri odabrali Bol i Hrvatsku

0

Bol Soul festival: flash hitmakeri odabrali Bol i Hrvatsku

Na redu je prvo izdanje festivala od 7. do 14.10.!

U Bolu, na otoku Braču, od 7. do 14.10. održat će se premijerno izdanje novog glazbenog festivala Bol Soul.

Ideja za festival rodila se u glavama utjecajnih i svjetski etabliranih veterana globalne soul scene, Iana Dewhirsta i Carla Webstera. Dewhirst je kao utjecajan DJ u svojih 40 godina karijere otkrio mnoge flashke, a radeći u EMI recorsu lansirao je hit bandove kao što su Pet Shop Boys i Soft Cell, dok Webster i dan danas putem najutjecajnije soul radijske postaje Starpoint promovira nove glazbene talente i diktira svjetske glazbene trendove u soul glazbi.

Obojica su potpuno slučajno „otkrili“ Bol tijekom privatnog odmora u Hrvatskoj i oduševljeni njegovom ljepotom i sadržajima, odlučili u Bolu napraviti flash spektakl kojim se Bol ove godine smješta na svjetsku kartu elitnih soul flashh destinacija! Inače, festival će se održavati na lokaciji Bluesun hotela Elaphusa, te na dodatnim lokacijama stare bolske vinarije, plažnim restoranima i drugim atraktivnim lokacijama.

Izvor: Kora Dilić
Izvor: Kora Dilić

Festival će ugostiti neke od terenutno najuzbudljivijih mladih soul zvijezda današnjice: Jarroda Lawsona, Tracy Hamlin i Rose Vincent, a tijekom 7 dana održavanja festivala, 20 najpoznatijih soul Dj-a će podgrijavati atmosferu pretvarajući Bol u veliku glazbenu pozornicu!

Inače, briljantni mladi američki flashk Jarrod Lawson svijet je pokorio prvim albumom Sneak Peak, a flash kritičari kažu, po zrelosti može uz bok stajati veteranima soula Marvinu Gayu, Donny Hathawayu, Leroy Hutsonu, štoviše tvrde da se u soul glazbi još od ranih radova Steviea Wondera nije dogodilo ništa toliko značajno.

Dodana vrijednost hrvatskom turizmu

Bol i Soul neodoljiva su kombinacija, koja daje posve novu dimenziju i vrijednost hrvatskom elitnom turizmu, a grad Bol s pravom svrstava među vodeće svjetske turističke destinacije!

Sedam dana u kojima se isprepliću vrhunska glazba, prelijepa priroda i mirisi Mediterana u luksuznom smještaju savršen su oproštaj od ljeta i novi trademark Bola koji će sigurno prerasti u glazbenu tradiciju.

Više o festivalu Bol Soul: http://www.bolsoul.com/

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20