UZ VIŠESTRUKO NAGRAĐIVANI KOREJSKI TRILER KOMA DAN! POČINJE JUBILARNI PETI FANTASTIC ZAGREB FILM FESTIVAL!

0

Zagreb, 24. lipanj 2015. – Samo dva dana dijele nas od početka jubilarne pete avanture Fantastic Zagreb film festivala! Prvu filmsku večer na fantastičnoj ljetnoj pozornici Tuškanac, u petak 26. lipnja u 21.30 sati otvorit će višestruko nagrađivani korejski triler Koma dan! (A Hard Day) koji će vas od prve minute prikovati uz sjedalo i na najbolji mogući način obilježiti početak ovogodišnje filmske avanture.

Koma dan! priča je o specijalnom detektivu Gun-Su koji na povratku s majčine sahrane sudjeluje u prometnoj nesreći te na licu mjesta ubije čovjeka. Kako bi prikrio zločin, skriva tijelo u lijes svoje majke. Nekoliko dana kasnije, Gun-Suov zločin se pojavi u policijskoj bazi podataka i njegov partner vodi slučaj. Gun-Su je pod sve većim pritiskom kako njegov partner polako otkriva sve više detalja o nesreći.

Napetu subotnju večer u kinu CineStar Zagreb u Branimir centru, 27. lipnja u 19 sati provedite uz belgijski triler The Treatment (Obrada). Predivno režirani triler sofisticiran je i mračan, a rađen je prema istoimenom romanu na temu pedofilije. Kada je inspektor Nick Cafmeyer imao samo devet godina, nestao je njegov mlađi brat Bjorn i nikada nije pronađen, što Nicka proganja cijeli život. Na temelju Nickovog svjedočenja ispitivan je njegov susjed Plettinckx, poznati seksualni prijestupnik, ali je ubrzo i pušten. Nakon svih tih godina, Plettinckx i dalje živi u blizini i uživa uznemiravati Nicka. Nickova šefica Danni nerado uključuje Nicka u vrlo uznemirujući slučaj: nepoznati počinitelj na tri dana je zatočio bračni par i nakon toga nestao bez traga, ali zajedno s njihovim devetogodišnjim sinom Robinom. Radnja napete priče apsolutno je nepredvidljiva, što će vas držati napetima do posljednje minute.

Subotnja Fantastic večer nastavlja se u 21.15. sati na prekrasnoj ljetnoj pozornici Tuškanac i to jednim od najboljih filmova o umjetnoj inteligenciji te ide rame uz rame slavnom Blade Runneru! Film Ex Machina predstavlja mladog programera odabranog za sudjelovanje u inovativnom eksperimentu o umjetnoj inteligenciji koji radi na vrednovanju ljudskih osobina umjetno stvorenog bića u prekrasnom ženskom tijelu. Provokativne ideje o svijetu oko nas natjerat će vas na razmišljanje i ostaviti bez teksta.

Intrigantnu večer završite na ljetnoj pozornici Tuškanac u 23.30 sati uz film The Wicker man (Čovjek od pruća) koji je u vrijeme svog izlaska doista bio zastrašujuć film s pritajenom jezom i građenjem napetosti na neizvjesnosti. Radnja prati detektiva Howieja koji dolazi na izolirani škotski otok Summerisle istražiti nestanak lokalne djevojčice. Mještani tvrde da ne znaju tko je ona i da je nikad nisu vidjeli usprkos činjenici da je upravo netko od njih poslao pismo s informacijama o nestanku policijskoj postaji. Ovaj film prikazuje se In Memoriam nedavno preminulom fantastičnom glumcu Christopheru Lee-u.

Ulaznice za festival mogu se kupiti od 24. lipnja u Kinu Europa od 17h do 21h, te od 26. lipnja na blagajni ljetne pozornice Tuškanac od 20:30h do 23:30h. Ulaznice za projekcije u CineStaru mogu se kupiti na webu i blagajnama CineStara. Cijena ulaznice je 27 kuna, tjedna ulaznica 150 kuna, te studentska 120 kuna, dok su ulaznice za projekcije na Medvedgadu 45 kuna i uključuju prijevoz na/sa Medvedgrada (polazak iz Šestina).

 

Za više informacija o festivalu i rasporedu projekcija posjetite www.fantastic-zagreb.com