MAKSIM MRVICA je nastupom u Moskvi započeo svjetsku klasičnu turneju!

0

Maksim Mrvica, naš najpoznatiji klavirski virtuoz, nakon senzacionalnog nastupa u Moskvi, nastavlja klasičnu turneju u sklopu koje će održati niz koncerata i u Hrvatskoj i Sloveniji!

Tijekom svibnja, u sklopu turneje, Maksim će nastupiti na pet koncerata i to u Slavonskom Brodu, Celju, Krapini, Karlovcu i Puli.

Nakon toga Maksim odlazi u Česku, a poslije Praga, na kinesku i južnokorejsku turneju, te se poslije ponovo vraća u Hrvatsku i Sloveniju kako bi održao još tri koncerta u Čakovcu, Mariboru i Zadru.

” Uvijek se trudim predstaviti klasičnu glazbu na drugačiji način, jer sam svjestan da među mladim ljudima nema toliko interesa za tu vrstu glazbe. Mislim da dosta toga ovisi o prezentaciji i imidžu i zato se i oko toga dosta trudim. Vjerujem da ću tako lakše privući mlađu publiku, a razultat toga je upravo 30-40% mladih na mojim koncertima, koji inače možda ne bi nikada došli na njih. ” izjavio je nedavno Maksim Mrvica .

Na ovoj turneji, Maksim će pak izvoditi klasična djela, velikih skladatelja

poput Musorgskog, Liszta, Chopina, Skrjabina, te svoje najpoznatije obrade poput ‘Bohemian Rhapsody’ grupe Queen, teme iz filma ‘Godfather’ i druge.

O klasičnoj turneji, koju upravo započinje, Maksim kaže:

”Klasična glazba je konstantna u mom životu. Ne mogu je napustiti i ne mogu živjeti bez nje. Zbog toga sam vrlo sretan što krećem na klasičnu turneju, na kojoj ću na pozornici biti sam sa klavirom. ”

Na klasičnoj turneji Maksim će promovirati i aktualni album „Mezzo e Mezzo“ koji će uskoro će biti objavljen i u Hrvatskoj u izdanju Dallas Recordsa i moći će se kupiti na većini koncerata u sklopu turneje.

Posebnost ovog albuma leži upravo u tome što je dio snimljen u klasičnom stilu kroz izvedbu kapitalnog djela Modesta Musorgskog ‘Slike s izložbe’, dok drugi dio zauzimaju već prepoznatljive Maksimove crossover izvedbe. Na albumu je surađivao sa sve poznatijim hrvatskim pijanistom Matejom Meštrovićem koji je radio klavirske aranžmane za sve skladbe koje je za Maksima na ovom albumu napisao Tonči Huljić.

Interes za Maksimove koncerte, kao i inače, je vrlo velik, posebice jer u sklopu turneje po prvi puta nastupa u nekima od gradova, stoga pozivamo sve da na vrijeme osiguraju svoje ulaznice.

Informacije o mjestima nastupa, cijenama i prodajnim mjestima ulaznica za pojedine koncerte u Hrvatskoj, u organizaciji agencije Mars koncerti i Dallas Recordsa, slijede u nastavku:

8.5. KRAPINA

Festivalska dvorana Krapina

Balkon 150kn | Parter 180kn

(Blagajna POU Krapina, Tisak, Eventim.hr)

 

8.5. KARLOVAC

Dom HV Zrinski

Balkon 125 | Parter 150

(Tisak, Agencija Kompas, eventim.hr)

 

12.5. PULA

Istarsko narodno kazalište

Balkon 140kn | Parter 160kn | Mezazin 180kn

(Blagajna INK, www.ink.hr)

 

18.6. ČAKOVEC

Centar za kulturu Čakovec

Tribina 150kn | Parter 180kn

(Blagajna centra za kulturu | Tisak | Agencija Kompas | eventim.hr

 

30.6. ZADAR

Poljana Šime Badunića, Zadar

Parter 170kn

(Blagajna HNK Zadar, Tisak, Eventim.hr)

Flash.hr vam poklanja 2 karte za Maksimov koncert u Zadru i 2 karte za koncert u Čakovcu. Lajkajte našu facebook stranicu i napišite za koji koncert želite karte: https://www.facebook.com/Flashhr