Črnkas u borbi protiv nezaposlenosti

0

Krajem travnja predstavljen je ambiciozan projekt koji se bavi problematikom nezaposlenosti mladih ljudi u RH, konkretno u Zagrebu. Prema posljednjim podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje više od 9 000 nezaposlenih mladih na području Grada Zagreba. Ekipa iz Poslovnog kluba odlučila je doskočiti problemu.

Riječ je o Črnkas – Črnomerec poslovnom klubu, mjestu gdje nezaposlena osoba može dobiti svu potrebnu pomoć i podršku u procesu traženja posla. Poslovni klub je zamišljen tako da se unutar njega provode radionice za osnaživanje mladih i stjecanje vještina potrebnih za ulazak na tržište rada. Ujedno, planiraju i pružanje mogućnosti kontakta s budućim poslodavcima te stjecanje iskustva razgovora za posao.

Projekt je sufinanciran od Europske unije, iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program razvoja ljudskih potencijala 2007. – 2013., i to u iznosu od 92,64 %. Njihovi partneri i suradnici su Institut za stručno obrazovanje mladih (ISUM), Europski savjet za mentorstvo i coaching Hrvatska (EMCC) te Savjet mladih Grada Zagreba (SMGZ).

Zadali su si dva cilja: prvi je bio povećanje stope zaposlenosti mladih osoba, neovisno o stupnju obrazovanja na području Grada Zagreba te povećanje broja mladih osoba koji se prijavljuju na programe zapošljavanja mladih. Kao drugi cilj istaknuli su osnivanje poslovnog kluba Črnomerec na području Grada Zagreba u sklopu kojeg će mlade nezaposlene osobe steći znanja i vještine potrebne pri uključivanju na tržište rada te pronalazak zaposlenja.

Kao prvi EU projekt koji provodi Instutut za stručno usavršavanje mladih (ISUM), s inicijatorima Lukom Bogdanom i Markom Pavićem, inspiriran je njihovim vlastitim iskustvom nezaposlenosti i gomilom problema prilikom traženja posla. Tako se rodila ideja podučavanja mladih kako se najbolje istaknuti na tržištu rada, putem besplatnih radionica za traženje posla čiji je glavni cilj naučiti mlade kako da se na predstave poslodavcima te ih povezati s poslodavcima putem događaja speed datinga.

Na radionice se mogu prijaviti sve mlade nezaposlene osobe u dobi od 15 do 30 godina. U sklopu projekta Črnkas – Črnomerec poslovni klub održat će se deset ciklusa radionica za traženje posla, na adresi Ilica 181., a prvi ciklus radionica počinje 8.6.

Više informacija možete pronaći na:

E-mail: info@crnkas.eu
Broj mobitela: 099 5204 642
Facebook stranica: Job club “Črnkas” – Črnomerec poslovni klub
I web stranici: www.crnkas.eu

Svi podaci i fotografije preuzeti su sa službene stranice Poslovnog kluba Crnkas