Centar za civilne inicijative poziva na Dane otvorenih vrata udruga

0

I ove godine Centar za civilne inicijative organizira Dane otvorenih vrata udruga, na kojima će građani moći besplatno sudjelovati u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama te upoznavanju s različitim društveno korisnim projektima i programima, te mogućnostima volontiranja u udrugama.

Centar za civilne inicijative predstavit će rad udruga, partnere s kojima surađuje te projekte koje provodi tokom godine kroz Program emisija.

Ove godine 29.5.2015. od 14 do 17 sati organiziramo mini-sajam ispred nebodera u Ulici grada Mainza 24, u kojemu je naš ured, s ciljem povećanja svjesnosti građana Zagreba o nekoliko tema i to:

  • Predstavljanje proizvoda iz branda zdravKA – sajam proizvoda OPG-ova iz Karlovačke županije
  • Prikupljanje sredstava za ponovno otvorenje Dnevnog boravka za beskućnike, jedinog takvog dnevnog centra u Zagrebu u suradnji sa Zakladom Zamah
  • Predstavljanje izdanja Centra za civilne inicijative – “Žganci bez granica”, “Osnove financija za udruge” i “Rad u zajednici” – sve po popularnim cijenama
  • Degustacija proizvoda iz kuharice “Žganci bez granica”
  • Degustacija CCI-evog domaćeg sirupa od mente
  • Predstavljanje festivala Firtlfest, kojeg organiziramo kao partneri udruzi Urban Črnomerec
  • Štand razmjene – svaka osoba koja donese jedan proizvod na štand razmjene može i odnijeti jedan proizvod sa štanda razmjene

Kako stoji u njihovu opisu,Centar za civilne inicijative (CCI) nevladina je, neprofitna organizacija osnovana 1998. godine kao odgovor na povećanu potrebu za razvojem zajednica manjih urbanih i ruralnih zajednica središnje i sjeverne Hrvatske, posebno onih u kojima se odvijao poslijeratni povratak stanovništva.

Pod motom Zdravi pojedinci, zdrave zajednice misija CCI-a je poticanje građana na sudjelovanje u razvoju njihovih zajednica.

U proteklih nekoliko godina CCI je imao nekoliko uspješnih projekata, primjerice Diploma nije dovoljna (cilj: povećanje zapošljivosti visokoobrazovanih dugotrajno nezaposlenih osoba), zatim U potrazi za demokracijom (jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za praćenje i zagovaranje u područjima demokratizacije, ljudskih prava, integracije manjina te održivog povratka izbjeglica u područjima od posebne državne skrbi), te projekt Rad na području razvoja zajednice u Hrvatskoj: obrazovanje studenata i socijalnih radnika koji je realiziran u suradnji s Ministarstvom vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske.

Uz brojne druge aktivnosti i širok spektar djelatnosti, u posljednje se vrijeme od aktivnosti CCI-a mogu izdvojiti Forum u Sisku na temu obrazovanja odraslih Roma, projekt projekta Osnaživanje udruga udomitelja za djecu (kojemu je nositelj Sirius – Centar za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje, a partneri uz Centar za civilne inicijative Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece i Udruga udomitelja djece i odraslih osoba “Veliko srce” iz Čazme), te projekt osnaživanja žena za samozapošljavanje po završetku projektnih aktivnosti te povećanja razvojnih kapaciteta korisnica u budućem poslovnom razvoju.

Sve ostale informacije o njihovim aktivnostima i mogućnostima sudjelovanja možete pronaći na službenim stranicama udruge – ili dolaskom na Dane otvorenih vrata.

Vidimo se!

 

 

 

 

Kontakt osobe za odnose s javnošću:

Nikola Obad, organizator javnog djelovanja  [tel: 095/4444-820, e-mail: nikola@cci.hr]
Nikolina Turčinović Dupor, voditeljica informiranja [tel: 098/877-410, e-mail:  ured@cci.hr]

Izvor: Centar za civilne inicijative