Ovako to zvuči kad se spoje BRUNO MARS i DINO DVORNIK

0
Foto: Glazbeni Oglasnik
Foto: Glazbeni Oglasnik

Prije godinu dana, pokrenuli smo u sklopu Glazbenog oglasnika, projekt ”OBRADI MOJE PISME i PAZI DA NEŠTO NE ZASEREŠ” . Riječ je o svojevrsnom natječaju za najbolju obradu pjesama legendarnog Dina Dvornika. Počele su nam stizati obrade sa svih strana svijeta. Njemačka jazz saksofonistica Angela Puxi, napravila je sjajnu obradu pjesme ”PELIN I MED”, a jedan od najboljih svjetskih RnB bandova, Billie and the Kids obradio je pjesmu ”NETKO KAO JA” i ”ĐIHA ĐIHA’‘. Neki dan smo dobili možda i najoriginalniji cover do sada od Almina Redžepovića iz susjedne nam Bosne i Hercegovine.

Almin Redžepović facebook
Almin Redžepović facebook

Reci nam nešto o sebi, Almine.

Zovem se Almin Redžepović, u društvu poznatiji kao Crni. Imam 23 godine i živim u Zenici (BiH).  Bavim se muzikom i samo muzikom, a u slobodno vrijeme muzikom. Završio sam osnovnu i srednju muzičku školu, solo odsjek za klarinet u Zenici. Pored klarineta, sviram i saksofon, klavir, bubanj, ostale udaraljke, a usput i pjevam, ne ograničavam se. Jedan sam od Balkanjerosa, u bendu Haris Abdagich & BalkanEros. Trenutno smo u studiju kod Đanija Pervana i završavamo naš drugi album, koji će biti, odgovorno tvrdim, jedan od najboljih albuma koje je Bosna dobila u postratnom periodu. Članovi benda su mi velika podrška, cijene moju kreativnost, pa mi je zbog toga mnogo lakše bilo da se odlučim i na individualni rad. Nedavno sam nabavio neku opremicu za audio snimanje i pustio mašti na volju.
Kako si došao na ideju da spojiš Brunu Marsa i Dinu Dvornika?
Odgovor na pitanje, kako sam došao na ideju da spojim Brunu Marsa i legendarnog kralja Funka, Dinu Dvornika je jako prost, a to je slušanjem muzike. Pošto ne spavam kao i svaki ‘normalan’ muzičar, noći pretežno provodim slušajući muziku. Jako volim funk, a kad kažeš funk, pomisliš samo na jednog čovjeka – Dinu Dvornika. Počeo sam pjevušiti njegove pjesme, a onda mi je Uptown funk samo nadošao kao logičan slijed u nizu. Iako ne vjerujem da postoji neko ko nije čuo za Dinu Dvornika, pomislio sam da nije loša ideja povezati njegovu muziku sa trenutno aktualnim Brunom, pa i ako postoji taj netko, da vidi da smo mi na našim prostorima imali tako genijalnog autora. Njegovim odlaskom smo izgubili jako puno, jer u našoj regiji funk scena više nema dostojnog predstavnika.
Prije nego sam počeo snimanje otvorio sam youtube, bojeći se da je moguće da takvo nešto već postoji, a kad nisam pronašao nikoga na YT, obećao sam sebi da ću sljedeći put kad ukucam tu pretragu pronaći svoj snimak. Poznavajući najviše svoj glas, odlučio sam napraviti acapella verziju i odmah sutra sam se bacio na posao. Nije bilo lako, ali sam uživao.
Za video je zaslužan moj prijatelj, Selver Učanbarlić, jedan jako mlad i talentovan momak za kamerom, koji mi je pomogao da sve to snimim i upakujem. Nakon što sam objavio video na facebook-u uslijedila je i podrška od Elle Dvornik, a od tog momenta, stvari su se užasno zakomplikovale, naravno u pozitivnom smislu i tako ostadoh hipnotiziran. Na samom početku, ja sam prezadovoljan. Hvala svima koji me podržavaju. Naravno, planiram nastaviti sa radom i trudit ću se maksimalno da vas što češće obradujem ili razočaram nečim novim, na moj način. Živite život punim plućima, razmišljajte srcem i vjerujte u sebe! S ljubavlju, Crni.

Uptown Funk/Hipnotiziran/Zašto praviš slona od mene (Acapella Mashup)

Za Crnog i ostale izvođaće možete glasati na top listi Glazbeno Oglasnika http://flash-oglasnik.com/top-liste/dino-dvornik-obradi-moje-pisme , a svoje covere nam možete poslati na mail: kontakt@flash-oglasnik.com
Autor: Josip Novosel