Proljetni quich

0
Izvor: Majstor kuhar
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX, Izvor: Majstor kuhar

Proljetni quich

 

4 osobe

Svježe lisnato tijesto 1 paket

Za nadjev:

Šunka                                    0,20 kg

Mladi luk                               0,10 kg

Kuhana jaja                  2 – 3 komada

Sol, papar                        po potrebi

Jaja                                        2 kom.

Vrhnje za kuhanje                   0,25 l

Sol, papar                        po potrebi

Ribani sir                               0,12 kg

 

Priprema: Tijesto razvaljamo, stavimo u kalup za torte tako da rubove podignemo i malo izbodemo, te pečemo do pola. Dok se tijesto peče isjeckamo mladi luk na kolutove, šunku na kockice i kuhana jaja (također na kockice). Tijesto izvadimo iz pečnice, napunimo nadjevom i poravnamo, zalijemo s vrhnjem u koje smo (prethodno) umiješali jaja uz dodavanje soli, papra. Na kraju posipamo ribanim sirom. Stavimo u pećnicu na oko 180 stupnjeva na 20 minuta. Serviramo izrezano na trokute kao tortu,poslužimo uz salatu po izboru i neizostavne rotkvice.

Savjet: ovo jelo idealno je kako biste potrošili šunku, kuhana jaja i mladi luk koji su nam ostali nakon Uskršnjih blagdana.

recept: Majstor kuhar, www.majstorkuhar.hr

Podijeli