Proljetni quich
4 osobe
Svježe lisnato tijesto 1 paket
Za nadjev:
Šunka 0,20 kg
Mladi luk 0,10 kg
Kuhana jaja 2 – 3 komada
Sol, papar po potrebi
Jaja 2 kom.
Vrhnje za kuhanje 0,25 l
Sol, papar po potrebi
Ribani sir 0,12 kg
Priprema: Tijesto razvaljamo, stavimo u kalup za torte tako da rubove podignemo i malo izbodemo, te pečemo do pola. Dok se tijesto peče isjeckamo mladi luk na kolutove, šunku na kockice i kuhana jaja (također na kockice). Tijesto izvadimo iz pečnice, napunimo nadjevom i poravnamo, zalijemo s vrhnjem u koje smo (prethodno) umiješali jaja uz dodavanje soli, papra. Na kraju posipamo ribanim sirom. Stavimo u pećnicu na oko 180 stupnjeva na 20 minuta. Serviramo izrezano na trokute kao tortu,poslužimo uz salatu po izboru i neizostavne rotkvice.
Savjet: ovo jelo idealno je kako biste potrošili šunku, kuhana jaja i mladi luk koji su nam ostali nakon Uskršnjih blagdana.
recept: Majstor kuhar, www.majstorkuhar.hr