Dimljena pastrva na salati s hrenom

0
Izvor: Majstor kuhar
Izvor: Majstor kuhar

Dimljena pastrva na salati s hrenom

Salatu operemo, dobro osušimo. Začinimo sol, papar, ulje, ocat balzamico i dobro promiješamo. Posložimo na tanjur u obliku stožca (male hrpice). Filee od dimljene pastrve izrežemo na komade (cca. 4 komada od jednog filea). Tako narezane filee posložimo po salati. Hren ogulimo i naribamo. Limun ocijedimo i prelijemo time hren (zato da hren ne pocrni). Slatko vrhnje čvrsto istučemo, dodamo hren, sol, papar i lagano promiješamo. Malom žličicom radimo male žličnjake koje također poredamo po salati uz ribu.

Preporuka: Vino Rezerva Markešić

Savjet: Uz to jelo možemo i napraviti umak od šumskog voća sa šlagom i to također poslužit. Na isti način možemo servirat i ostale dimljene ribe (losos, orada, jegulja, itd.).

Recept za 4 osobe

Dimljena pastrva             cca. 0,30 kg

Lisnata salata                         0,20 kg

Sol, papar                         po potrebi

Ulje                                          0,05 l

Ocat balzamico                        0,03 l

Hren                                      0,05 kg

Slatko vrhnje                           0,20 l

Limun                                    kom. 1

 

recept: Majstor kuhar, www.majstorkuhar.hr

 

Podijeli