Sara Pavičić

0

profSara Pavičić, rođena je 11.04.1988. u Rijeci. Po struci je kiparica, ali oduvijek je gajila ljubav i prema fotografiji. Nakon studija kiparstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, ukazala joj se prilika odlaska u Nizozemsku, gdje je upisala studij fotografije i gdje trenutno živi i studira.

Flash.hr: Kakva je poveznica između ova dva medija?

Često mi se postavljalo pitanje da povučem neku paralelu izmedju ova dva medija i još uvijek ne znam da li mogu na to dati neki suvisao odgovor. Ja tu povezanost osječam, ali ju teško mogu riječima objasniti. Možda je to ta moja “pomaknutost” u razmišljanju i to što nemam neki standardni proces pri kreiranju i razrađivanju ideje u ovom mediju (fotografiji) kao ostali fotografi. Ono što je konstanta u mom načinu rada u fotografiji i u kiparstvu i ono što ih povezuje je da u fotografiji pridajem najveću pozornost modelaciji svijetla i sijene te ljudsko tijelo koje mi je vječita inspiracija, gledam kiparski, njegovu formu, prostornost, igru svijetla i sjena na njemu.

10151952_490850371037553_1466857715_n

img002

Flash.hr: Kakvi su vam planovi za budućnost?

Jedna od najvećih želja mi je otići na specijalizaciju u NY, zato se nadam da je ovo samo prva stanica ovog lijepog putovanja i perspektivne fotografske budućnosti.

https://www.facebook.com/sarapavicicphotography 

 

 

 

 

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20