Noe – japanska pjevačica

0

 

Sredinom 2014. godine, japanska pjevačica Noe prvi puta je posjetila Hrvatsku u koju nije došla samo turistički već i poslovno kako bi snimila dvije nove pjesme.

Gdje živite u Japanu, kakvu glazbu pjevate i kako to da ste odlučili snimati pjesme baš u Hrvatskoj?

Živim u Tokyu, a pjevam neku mješavinu pop i rock glazbe. Josip Novosel, flash manager i ujedno manager Elle Dvornik stupio je u kontakt sa Shinjijem Arakawom, direktorom hrvatsko-japanskog poslovnog centra u Tokyu. Shinji mu je poslao snimku kako pjevam Ellinu pjesmu ‘Vrati mi sve’ i Josip je predložio da dođemo u Hrvatsku i snimimo dvije pjesme kod producenta Baby Dooksa s kojim on surađuje. Rekli smo im da nam pošalju dvije demo snimke i da ćemo doći snimati ako nam se svide. Bili smo oduševljeni kad smo čuli pjesme i tako smo 19.5. došli u prelijepu Hrvatsku:)

plitvice

Gdje ste otpjevali pjesmu Elle Dvornik i poznajete li ju osobno? (gdje ste
zapravo čuli tu pjesmu?)

Nisam nažalost još upoznala Ellu osobno, ali sam dobila njezin cd od prijatelja i iako nisam razumjela riječi pjesme zavoljela sam njezinu glazbu. Pjevala sam njezinu pjesmu “Vrati mi sve” Na božičnoj proslavi hrvatske turističke zajednice u Tokyu 2013.

Nastupate li samo u Japanu ili i negdje vani? 

Za sada samo u Japanu, ali od sada ću nastupati diljem svijeta. Prvi nastup van Japana imala sam 23.5. u zagrebačkom Taban baru na Asian Eplosion partyu. Klub je bio ispunjen do kraja. Odlična atmosfera.

asian

S vama je u Zagreb došla i plesna koreografkinja Yuuka Miyama. Recite nam nešto o njoj.

Yuuka Miyama je jedna od najboljih japanskih plesnih koreografkinja. Surađivala je s Mc Hammerom, Usherom, Flo Ridom i brojnim drugim izvođačima. S Yuukom surađujem više od 10 godina, a u Zagrebu sam s njom napravila audiciju za plesačice na kojoj smo odabrali Martinu Horvat i Margeritu Ramljak koje su me pratile na nastupu u zagrebačkom Studiju Smijeha.

autor: Josip Novosel, Glazbeni oglasnik
autor: Josip Novosel, Glazbeni oglasnik

U Zagrebu ste napravili i poseban Fantasy make up. Recite nam nešto više o tome?

Kad smo javili Josipu Novoselu da bismo htjeli napraviti poseban photo session u Zagrebu on nam je odmah predložio da angažiramo njegovu kolegicu i poslovnu suradnicu Bianku Žugelj. Rekao nam je da je ona jedna od najboljih vizažistica na ovim prostorima i poslao nam je par slika njezinih radova. Nismo mogli vjerovati kad smo vidjeli kakav odličan make up radi i rekli smo da ju obavezno mora angažirati. Bianki smo rekli da želimo fantasy make up za fotografije koje bi iskoristili u promociji novog singla i dali smo joj potpunu umjetničku slobodu. Napravila je fenomenalan posao u što se možete uvjeriti i sami na ovoj fotografiji.

noefantasy

Što vas se najviše dojmilo u suradnji s Baby Dooksom i kako ste se sporazumijevali?

Dooksova kreativnost i profesionalnost u radu su me iznenadili jer sam dobila od njega puno više nego što sam očekivala. Ja učim u Japanu hrvatski, ali znam samo par riječi tako da smo komunicirali preko Shinjija koji je prevodio s japanskog na engleski, a koristili smo i ruke i noge kad nismo znali koju bismo riječ upotrijebili:)

Što vam se najviše svidjelo u Hrvatskoj?

Zemlja je predivna. Posebno Plitvička jezera, gdje smo otišli na jednodnevni izlet. Oduševljena sam vašom hranom, a posebno štruklima. Ljudi su simpatični, a dečki su jako visoki i zgodni tako da ne bi imala ništa protiv da se jednog dana preselim u vašu zemlju:)

Kakvi su vam daljnji planovi?

Snimila sam spot za pjesmu ‘Wicked Angel’ koju sam snimila kod Baby Dooksa i trenutačno promoviram pjesmu diljem Japana, a nadam se da ću do kraja godine izdati i novi album te možda opet nastupiti u Hrvatskoj u koju bih se voljela vratiti.

https://www.facebook.com/NOEworks

 

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20