KORLAT BOUTIQUE MERLOT

0

Novo vino Badela 1862

KORLAT BOUTIQUE MERLOT I SASTICE VOLE SE JAVNO

Jedinstveno slatko vino proizvedeno tradicionalnom metodom od prosušenog grožđa

Ljeto 2011. godine upamćeno je po rekordnim temperaturama i suši, zbog čega je grožđe na vrhunskim položajima Korlat ubrzano dozrijevalo. Vinogradari i enolozi Badela 1862 su znatno ranijom berbom od uobičajene proizveli vrhunsko suho vino Merlot, a od grožđa s ekstremno visokim sladorima dobivenim prosušivanjem na trsu stvorili su vrhunsko slatko vino Korlat Merlot Boutique 2011.

Korlat Merlot Boutique vrhunsko je slatko vino proizvedeno tradicionalnom metodom prosušivanja grožđa na trsu kojom se dobivaju najbolja desertna vina. Rađeno isključivo od grožđa sorte merlot duboke je tamnocrvene boje s ljubičastim odsjajima.

Pingvin_Korlat_boutique_preview_2

U aromatskom profilu karakterizira ga bogatstvo raznovrsnih koncentriranih aroma, senzacija se nastavlja u harmoničnom toplom i bogatom okusu gdje se na ostatak šećera ugodno slažu arome crvenog voća i suhog grožđa.

Ovako kompleksno, raskošno slatko vino idealno je sljubljivati s jednako raskošnim slasticama poput čokoladnih torti, karameliziranim bademima, tamnim čokoladama…, ali i tradicionalnim jelima poput pašticade.

Vino je idealno uz slatke delicije dalmatinskog kraja poput rafiola, splitske, imotske ili rapske torte, smokvenjaka, hrapačuša, mantala…

Posebnost ovog vina je jer se ovakvi tipovi desertnih vina kod nas uobičajeno proizvode od autohtonih sorti, a ovo je koliko nam je poznato prvi primjer proizvodnje takvog vina od svjetski priznate i poznate sorte merlot.

Ovo iznimno, raskošno vino, dobilo je i odgovarajuću odjeću. Dosadašnji nagrađivani dizajn boca Korlat linije čije se boce dizajniraju posebno za svaku berbu (dizajn Vanje Cuculića), urešen je za ovo vino posebnom ilustracijom dizajnerice Srđane Modrinić.

U vinu se može uživati u izabranim restoranima, i kafićima, ali i slastičarnicama, preporučujemo uz slatki zalogaj. Korlat Boutique Merlot u prodaji je od 15.11. i u trgovačkim centrima koji imaju vinske odjele, kao i u vinotekama.

 

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20