Sindikat policije Hrvatske povećao osnovice, božićnice i uveo uskrsnice. Pogledajte što su sve policajci dobili

0

Sada brojimo oko 15-ak tisuća članova. Kontinuirano radimo na poboljšanju uvjeta naših članova, rekao je predsjednik Sindikata policije Hrvatske.

Božićnica je povećana na 300 eura, a uveli smo po prvi puta i uskrsnicu od 100 eura, rekao je Dubravko Jagić, predsjednik SPH komentirajući postignuća sindikata u ovoj godini.

– Zahvaljujem ministru na pregovorima tijekom ljetnih mjeseci, kojom prilikom je postignuti su rezultati da se uveo poseban dodatak na plaću od 5 i 10 posto za državne službenike, policijske službenike, pravosudnu policiju, te službenike u carinskoj i poreznoj upravi. Proteklih nekoliko godina značajno se poboljšava standard policijskog službenika, ne samo u materijalnom smislu, već u smislu uvjeta rada i ostalih stvari – kaže Jagić dodajuću da nikada nije savršeno ali i da uvijek može biti bolje.

Sindikat policije Hrvatske obilježio je 24 godine postojanja, a kako kaže njihov predsjednik sada stoje kao najveći,najbrojniji, najreprezentativniji sindikat u MUP-u ali i u drugim državnim službama.

– Sada brojimo oko 15-ak tisuća članova. Kontinuirano radimo na poboljšanju uvjeta naših članova. Neki od naših postignuća u ovoj godini su: povećanje osnovice za isplatu plaće, posebno povećali plaće za policijske službenike, pravosudnu policiju i službenike u poreznoj i carinskoj upravi. Izborili smo se za izmjenu uredbe plaće policijskih službenika, isplatili smo privremeni dodatak za 220 tisuća državnih službenika i namještenika. Namjeravamo i dalje povećavati plaću – kaže Jagić.

Istaknuo je i kako će se nastaviti pregovori vladom, ali i da je važno sve planirane aktivnosti provesti prije nadolazećih izbora.

– Siguran sam da će hrvatska policija uspjeti zadržati ovu razinu sigurnosti, za sve građane – rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

SPH – Ministar Davor Božinović
Izvor: Facebook SPH

Ministar kaže kako se radi sve na unaprjeđenju standarda hrvatskog policajca.

– Jedne strane u suradnju sa sindikatima činimo sve da se stalno unaprjeđuje standard hrvatskih policajaca, ne samo kroz plaće, već i kroz opremu. Hrvatska policija je danas vrlo dobro opremljena, najsuvremenijom opremom. Policiju opremamo s onim što je najmodernije danas – dodao je ministar.

Autor: Luka Safundžić, Izvor: 24sata

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20