Wine & Bike Tour Erdut, 8.-9.9.2023. / Amira Medunjanin

0

Početkom berbi grožđa nastavlja se i berba za trenucima za pamćenje. Drugog vikenda u rujnu, tradicionalno nam stiže omiljena manifestacija Wine & Bike Tour Erdut, koja od 2014. godine privlači sve veći broj posjetitelja u Erdutsko vinogorje, smješteno na europskoj Eurovelo biciklističkoj ruti Dunav. U rujnu se veselimo plodovima uloženog truda i rada, širimo dobar osjećaj i zahvaljujemo se na prilikama koje su nam pružene. Ovim putem pozivamo i vas da pronađete svoje razloge za zadovoljstvo te nam se pridružite u Erdutu na dionizijskoj manifestaciji kojom slavimo vino, umjetnost, ljepotu druženja i zadnje dane ljeta na obalama Dunava.

Ovogodišnji program Wine & Bike-a održava se od 8. do 9. rujna, a posjetitelje već tradicionalno očekuje bogati mozaik sastavljen od dramskog i glazbenog programa, biciklističko – vinske utrke i dana otvorenih podruma Erdutskog vinogorja. Wine&Bike Tour Erdut otvara se s komedijom „Susjedi“ Kerekesh Teatra, kazališne izvedbe poznate TV serije. Amira Medunjanin, pjevačica koju su svjetski mediji nazvali bosanskom Billie Holiday, nakon niza nastupa po regiji u subotu, 9.9., nastupa na prekrasnoj pozornici s pogledom na Dunav i zvijezde. S nama je i poznati hrvatski književnik i dramski umjetnik Enes Kišević koji će nas svojom poezijom uvesti u svijet vina i umjetnosti i izložbu „Umjetnost u vinariji“ koja se kreće od vinarije do vinarije uz umjetničke radove Zorana Šimunovića, Ivane Lončarić, Atile Adama i Sabine Ostojić.

Uživanje u Wine & Bike Tour Erdut manifestaciji omogućuju Turistička zajednica Općine Erdut, Općina Erdut, Udruga vinara i vinogradara Erdut, Turistička zajednica Osječko-baranjske Županije, Osječko – baranjska županija, Kreativna agencija Adverta i Hrvatska turistička zajednica.

????????????????????????????:

08. rujna (petak)
19.00 – 20.30 Predstava: „Susjedi“ kazalište Kerekesh Teatar
Slobodan ulaz
– Lokacija: Društveni dom Erdut, Josipa Krašteka bb (županijska cesta Aljmaš – Erdut)

9. rujna (subota)
10.00 – 12.00 Wine&Bike Tour Erdut biciklističko-vinska utrka: ruta Aljmaš – Erdut
Natjecatelji će imati zadatak sakupljanja vinskih butelja na određenim lokacijama uz rutu.
Pobjednik utrke bit će sudionik koji je uspio sakupiti i donijeti najveći broj butelja u što kraćem vremenu. Svi sudionici osvajaju sakupljene butelje, dok pobjednik osvaja i dodatnu nagradu.
Sudjelovanje je besplatno, uz obveznu online prijavu.
Broj sudionika je ograničen.

10.00 – 18.00 Dan otvorenih podruma
Vinarije Erdutskog vinogorja
https://tz.opcina-erdut.hr/enogastronomija/

20.00 – 21.30 Koncert: Amira Medunjanin
Ulaznice u iznosu od 10,00 € dostupne su online putem sustava Entrio, cijena na dan koncerta je 15,00 € kuna i kupuje se na ulazu u koncertni prostor
– Lokacija: Erdutski vinogradi d.o.o., Trg Branka Hercega 1, Erdut

19.00 – 20.00 Umjetnost, poezija i vino uz Enesa Kiševića i otvorenje izložbe „Umjetnost u vinariji“
Zoran Šimunović, Ivana Lončarić, Atila Adam i Sabina Ostojić
Slobodan ulaz
– Lokacija: Erdutski vinogradi d.o.o., Trg Branka Hercega 1, Erdut

18.00 – 00.00 DJ ON WINE SESSION Flegma @In Da Sofa
Slobodan ulaz
– Lokacija: Erdutski vinogradi d.o.o., Trg Branka Hercega 1, Erdut

Posjetiteljima manifestacije omogućen je besplatan prijevoz od Osijeka do Erdutskih vinograda i nazad nakon završetka programa po unaprijed najavljenoj satnici.

Polasci su zakazani s Gajevog trga u Osijeku prema sljedećem rasporedu:

18:00 jedan autobus / povratak 23:00 h
19:00 jedan autobus / povratak 00:00 h

Više informacija o događaju možete pronaći na Facebook stranici Wine & Bike Tour Erdut.

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20