EMOTIVNIM KONCERTOM ZADARSKE KANTAUTORICE DIENNE OTVOREN URBOFON LIVE

0

ZADAR, 27.siječnja 2023. – Prvi koncert novog cjelogodišnjeg programa Urbofon Live, na kojem je nastupila zadarska kantautorica Dienne, dokazao je da su Zadrani različitih generacija željni dobrih svirki.

Polivalentna dvorana Providurove palače na jednu je večer pretvorena u klupski prostor, ugodno mjesto susreta s prijateljima uz odličnu atmosferu za koju se pobrinula mlada zadarska umjetnica Dienne. U jednom trenu nježna, emotivna, ogoljena uz akustičnu klavirsku pratnju, na trenutke bi se pretvarala u lavicu koja dominira središtem pozornice i uz moćne zvukove glazbene matrice odašilje jasne poruke da poslije kiše uvijek dolazi sunce.

Svoj svijet, koji je uvelike inspiriran fantasy filmovima, video igrama ali i stvarnim životom, predstavila je kroz dvanaest pjesama koje će se naći na njenom albumu prvijencu koji će pod okriljem Dancing beara uskoro ugledati svjetlo dana.

Za dobar zvuk je, uz Sašu Miočića, brinuo Diennin producent Šime Alavanja dok su vizualni dojam svakako začinili muzejski eksponati, kartonski glazbenici (Nediljko i Đuro) i dekoracije koji su uz piano i samu Dienne krasili pozornicu Palače.

U realizaciji koncerta pomogli su Koncertni ured Zadar, Centar nezavisne kulture Zadar, BRLOG zadružna pivovara i brojni volonteri koji su svojim vremenom, znanjem i vještinama omogućili organizaciju koncerta.

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20