ZEMLJA VINA U HOTELU ESPLANADE ZAGREB 21.10.

0

Uz kušanje vina, u Zemlji vina posjetitelji će moći sudjelovati u brojnim radionicama posvećenim graševini kao vodećoj sorti Hrvatske i crnim vinima Villánya, a uz vino kušat će se i delicije od slavonsko-srijemskog podolca te crne slavonske svinje, razgovarat će se o turizmu i vinu, kulenu, baranjskom terroiru, utjecaju klimatskih promjena na vinogradarstvo te drugim aktualnim temama. Ovom je prigodom planirano i predstavljanje knjige „Kulen – hrvatska mesna perjanica“ u izdanju udruge Chaîne des Rôtisseurs Hrvatska.

Zemlju vina svečano će otvoriti ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Vaši domaćini u Zemlji vina bit će:

  • Krunoslav Karalić, zamjenik ravnateljice HAPIH-a
  • Ivana Jurić, direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije
  • Mato Lukić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije
  • Josip Pavić, predsjednik Udruge Graševina Croatica

Na svečanom otvaranju očekujemo i predstavnike Ministarstva turizma i sporta RH te Ministarstva regionalnog zavoja i fondova Europske unije, kao i Hrvatske gospodarske komore.

Ovaj međunarodni enogastro događaj dio je projekta „VINSKI TURIZAM BEZ GRANICA – jedinstvena vinsko-turistička destinacija“ čiji je nositelj Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH), a partneri Turistička zajednica Osječko-baranjske županije i  tvrtka vinara iz mađarskog Villanya “Tenkes Nonprofit kft”. Realiziramo ga uz podršku  Udruge Graševina Croatica i Osječko-baranjske županije. Projekt je financiran kroz INTERREG Program prekogranične suradnje MAĐARSKA – HRVATSKA 2014.-2020.

Vrata  Zemlje vina otvorena su za poslovne posjetitelje od 12 – 16 sati uz prethodnu registraciju, a za sve hedoniste od 16 – 20 sati, uz kupnju ulaznice od 100 kuna na ulazu.