Egipat – Kairo, krstarenje Nilom i Hurgada – 9 dana izravnim charter letom iz Zagreba od 15.4. – 23.4.2022.

0
PALMA TRAVEL – Egipat, Arabeske, Nil – krstarenja i kombinacije, Hurgada, Cairo

9 dana izravnim charter letom iz Zagreba

Garantirani polazak: 15.04. – 23.04.2022.

Cijena po osobi: 9840,00 kn

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu! 

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Egipat na službenim stranicama MVEP-a

Palma Travel – Egipat
Program
1. DAN
ZAGREB – KAIRO – EGIPATSKI MUZEJ – (fakultativno LIGHT & SOUND SHOW PIRAMIDE)
let, večera, noćenje

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera središnjih informacija dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na izravan charter let za Kairo u jutarnjim satima. Dolazak u Kairo predviđen je u ranim poslijepodnevnim satima. Po obavljanju graničnih formalnosti, sastanak s predstavnikom lokalnog agenta te odlazimo do velikog Egipatskog Nacionalnog Muzeja u kojem se nalazi najveća i najdragocjenija rijetka zbirka izvornih predmeta. Izloženo je preko 250 000 primjeraka starih 5000 godina koja uključuje zbirku blaga kralja Tutankamona  koja je bila zatvorena u njegovoj grobnici više od 3500 godina i neotkrivena sve do početka 20. stoljeća. Po želji, razgled dvorane mumija (ulaznica uz doplatu). Po završetku razgleda večera u lokalnom restoranu te potom odlazak u hotel. Prijava i smještaj u hotel. U večernjim satima mogućnost fakultativnog odlaska do platoa Gize na „Sound & Light show“, jednosatnu predstavu koja uz efektnu rasvjetu i lasersku projekciju govori o povijesti velikih faraona, njihovim tajnama i legendama drevne povijesti. Povratak u hotel. Noćenje. 

2. DAN
KAIRO – PIRAMIDE U GIZI – (fakultativni izlet MEMFIS I SAKKARA)
doručak, večera, noćenje

Nakon doručka odlazimo do platoa Gize, u predgrađu Kaira, gdje se nalaze najprepoznatljiviji simboli civilizacije drevnog Egipta – piramide, Dolinski hram i mistična Sfinga (čuvarica grobnica), 73 metra dugačka skulptura s tijelom lava i ljudskim licem. Tri najpoznatije piramide su Keopsova, Kefrenova i Mikerinova. Najveća i najstarija od njih je Keopsova, koja je, kada je sagrađena, bila visoka oko 146 metara, a izgrađena je od više od 2 milijuna blokova kamena vapnenca. Za one željne pustolovine i nezaboravnog iskustva, mogućnost ulaska duboko u jednu od piramida (uz doplatu). U nastavku dana mogućnost fakultativnog izleta u Memfis i Sakkaru. Odlazimo prema drevnoj egipatskoj prijestolnici Memfis, koja graniči s nekropolom Sakkara gdje se nalazi najpoznatija i najstarija sačuvana stepenasta piramida na svijetu – grobnica faraona Džozera koju je izgradio visoki kraljevski službenik Imhotep, prvi poznati arhitekt i umjetnik u povijesti. Uz nju, u Sakkari se nalazi još 16 piramida različitog stupnja očuvanosti. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje u hotelu.

3. DAN
KAIRO – (fakultativni izlet ALEKSANDRIJA)
doručak, (ručak), večera, noćenje

Doručak. Slobodno vrijeme ili predlažemo odlazak na fakultativni izlet autobusom do Aleksandrije. Grad je dobio ime po  Aleksandru Velikom te je vrlo brzo postao jedan od najvećih gradova u helenističkom svijetu, po veličini i bogatstvu odmah iza Rima. Danas je najveća egipatska luka, drugi grad po veličini u Egiptu i važno industrijsko središte. Nekada je grad bio kamenim nasipom povezan s otočićem Farom, na kojem je Sostrat iz Knida oko 280. pr. Kr. sagradio najstariji poznati svjetionik istog imena Far (Pharos) visok 135 metara, jedno od sedam čuda antičkoga svijeta. Danas nažalost svjetionika više nema. Također, grad je bio poznat po Aleksandrijskoj knjižnici  koja je bila najveća u antičko vrijeme, a 2002. godine je u blizini izgrađena jednako tako impresivna nova knjižnica Biblioteca Alexandrina koja broji čak 8 milijuna primjeraka knjiga, koju ćemo kratko panoramski razgledati izvana. Slijedi posjet katakombama Kom el-Shuqqafa iz 2. st. koje su savršen primjer aleksandrijske fuzije egipatskih i grčko-rimskih stilova. Postavljene su na nekoliko razina komora koje su spojene spiralnim stubama. Uz usputni vanjski panoramski razgled džamije Abu Alabbas, slijedi razgled ostataka rimskog Serapeuma i trijumfalnog stupa Pompejev pilar koji je jedan od najvećih monolitskih stupova ikad podignutih, postavljen u čast Dioklecijanu 292. godine. Posjet Aleksandriji završit ćemo posjetom palači i vrtovima Montazah. U popodnevnim satima povratak u Kairo te transfer do željezničke stanice i ukrcaj u vlak za Asuan. Smještaj u dvokrevetne kupee i večera u vlaku. Noćenje.

Napomena: Mogućnost dodatnog noćenja u hotelu u Kairu i odlazak zrakoplovom sutradan ujutro za Asuan umjesto noćnog vlaka Kairo – Asuan (uz doplatu)

4. DAN
ASUAN – (fakultativni izlet NUBIJSKO SELO)
doručak, ručak, večera, noćenje

Doručak u vlaku. Dolazak u  Asuan, najjužniji egipatski grad u prijepodnevnim satima te posjet čuvenoj asuanskoj Visokoj brani čija je izgradnja imala značajan utjecaj na gospodarstvo i kulturu Egipta. S brane se pruža pogled na Naserovo jezero, najveće akumulacijsko jezero na svijetu. Put nas dalje vodi do tvornice parfema gdje ćete imati prilike upoznati se s cjelokupnim procesom izrade eteričnih ulja i parfema, i dalje do Nedovršenog obeliska, najvećeg poznatog antičkog obeliska. U poslijepodnevnim satima ukrcaj na brod, smještaj u kabine te ručak na brodu. U poslijepodnevnim satima moguća vožnja po Nilu feluccama, tradicionalnim egipatskim brodicama na jedra ili pak odlazak na fakultativni izlet u Nubijsko selo. Vožnja motornim brodom tijekom koje možete uživati u pogledu na Botanički otok, mauzolej Age-Khana i Elefantinski otok na kojem se nalazi ovo tradicionalno afričko selo (Nubijci). Dolazak do sela na devama te upoznavanje s lokalnim načinom života i običajima uz obilazak slikovitih kuća (izvana svijetlih boja i s puno ukrasa). Nubijci su vrlo gostoljubivi pa često pozivaju u svoje domove na šalicu karkadé (piće/čaj od cvjetova hibiskusa) i shamsi (tradicionalni kruh). Povratak na brod. Večera. Noćenje.

5. DAN
ASUAN – (fakultativni izlet ABU SIMBEL) – KOM OMBO – EDFU
doručak, ručak, večera, noćenje

U vrlo ranim satima mogućnost fakultativnog izleta u Abu Simbel (polazak u 04.00h). U srcu nubijske pustinje, nadomak granice sa Sudanom, podignuta je ova impozantna i najljepša građevina najvećeg faraona u povijesti egipatske države, Ramzesa II. Ovo grandiozno djelo arhitekture izgrađeno je u dva dijela. Prvi je posvećen trijadi bogova (Amonu, Ra-Harakteu i Ptahu), a drugi božici Hator, izgrađen u čast Nefertari, omiljenoj ženi Ramzesa II. Veličanstveno je i to da su ih Egipćani 60-ih godina prošlog stoljeća premjestili na višu razinu, kamen po kamen, kako ne bi bili poplavljeni Naserovim jezerom, nastalim izgradnjom Asuanske brane. Povratak na brod. Ručak. U poslijepodnevnim satima početak plovidbe rijekom Nil tijekom koje se možete opustiti na palubi broda i uživati u prizorima prekrasne prirode i pogledu na svakodnevni život Egipćana. Dolazak u Kom Ombo te posjet istoimenom hramu podijeljenom u dva dijela i posvećenom dvojici bogova, Sobeku s krokodilskom glavom i bogu Horusu s glavom sokola. Unutar hrama mogu se vidjeti zidni prikazi najranijih medicinskih instrumenata u svjetskoj povijesti, drevni egipatski kalendar, nilometar te muzej krokodilskih mumija. Nastavak plovidbe prema Edfu, drevnoj prijestolnici Apollinopolis Magna. Nakon večere uživajte u egipatskoj tzv. galabya zabavi u brodskom baru gdje će vas zabavljači „tjerati“ da se obučete poput Egipćanina. Noćenje na brodu u Edfu.

6. DAN
EDFU – ESNA – LUKSOR
doručak, ručak, večera, noćenje

Nakon doručka posjet ptolomejskom hramu boga Horusa, jednom od najuščuvanijih hramova u Egiptu, sagrađenom između 237. i 57 pr. Kr, u vrijeme Kleopatre VII. Filopator, zadnje vladarice Egipta. Povratak na brod. Nastavak plovidbe uz ručak na brodu prema brani u Esni i dalje prema Luksoru odnosno drevnoj Tebi koja je jedno vrijeme bila prijestolnica starog Egipta. Dolazak u Luksor u večernjim satima. Posjetit ćemo Luksorski hram, veliki staroegipatski kompleks hramova smješten na istočnoj obali rijeke Nil koji je upravo u večernjim satima posebno impresivan kada svjetla osvjetljavaju hram. Noćenje na brodu.

7. DAN
LUKSOR – DOLINA KRALJEVA – KARNAK – HURGADA
doručak, ručak, večera, noćenje

Doručak. Vožnja prema Dolini kraljeva, pustinjskoj dolini na zapadnoj obali Nila, nasuprot Luksora, poznatoj po šezdesetak grobnica faraona i plemića, koji su tu pokapani tijekom Novog kraljevstva (16. do 11. st. prije Krista). Danas je najpoznatija po grobnici Tutankamona koja se od 1979. godine, zajedno s ostatkom tebanske nekropole, nalazi na UNESCO-voj listi svjetske baštine. U nastavku posjet kaskadnom hramu kraljice Hatšepsut, jedine žene koja je, kao faraon, neograničeno vladala Egiptom. Slijedi posjet jednoj od tvornica alabastera te Memnonovim kolosima, masivnim kipovima možda i najvećeg faraona Egipta, Amenhotepa III. Odlazak do Karnaka i obilazak najvećeg kompleksa hramova starog Egipta (UNESCO), posvećenih bogovima Amonu, Ozirisu i dr., koji svojom veličinom i impresivnošću nadilazi sve egipatske hramove. U poslijepodnevnim satima vožnja pustinjom do Hurgade, popularnog ljetovališta na obali Crvenog mora. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

8. DAN
HURGADA
doručak, ručak, večera, noćenje

Doručak. Vrijeme je za odmor uz Crveno more, u ljetovalištu Hurgada koje je nekoć bilo malo ribarsko naselje, a danas predstavlja živahno ljetovalište brojnih hotela i raznolike turističke ponude. Ljubiteljima mora predlažemo odlazak na fakultativni izlet brodom do koraljnih grebena gdje možete uživati u prekrasnom podvodnom svijetu i na rajskoj plaži otoka Giftun. Osim morskih radosti, mogućnost odlaska po želji na safari terenskim vozilima među pustinjske dine koje skrivaju gostoljubive beduinske tabore. Večera i noćenje u hotelu.

9. DAN
HURGADA – ZAGREB
doručak, let

Doručak. Slobodno vrijeme do polaska transfera u zračnu luku i prijava na izravan charter let za Zagreb. Dolazak u Zagreb u večernjim satima

Cijena uključuje

 • prijevoz posebnim charter zrakoplovom na relaciji Zagreb – Kairo – Hurgada – Zagreb
 • pristojbe zračnih luka
 • uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 20 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg)
 • 2 noćenja s uslugom polupansiona u hotelu 5* u Kairu
 • krstarenje brodom po Nilu (brod 5* Deluxe) na osnovi 3 noćenja s uslugom punog pansiona
 • 1 noćenje u vlaku (dvokrevetni kupei) s uslugom polupansiona (večera i doručak u vlaku) na relaciji Kairo – Asuan
 • 2 noćenja u Hurgadi u hotelu 5* s uslugom sve uključeno (All Inclusive)
 • obroci prema programu
 • sve razglede i obroke prema programu i ulaznice (osim unutrašnjosti piramida i Dvorane mumija)
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • trošak organizacije putovanja.

Doplate

 • Doplata za jednokrevetnu sobu/kabinu/kupe u vlaku: 2.640 kn
 • Doplata za dodatnu noć u Kairu i prijevoz zrakoplovom Kairo – Asuan (umjesto noćnog vlaka): 1.220 kn
 • Viza za Egipat (uz asistenciju lokalnog agenta): 230 kn
 • Obavezna doplata za napojnice u Egiptu 50 EUR (plaćanje na licu mjesta)
 • Doplata za jednokrevetni kupe u vlaku: 740 kn* – obavezna doplata pri rezervaciji sobe i kabine s pomoćnim ležajem (1/2+1)
Popusti:
Djeca do 12 godina 20% na pomoćnom ležaju u dvokrevetnoj sobi/kabini
Trokrevetne sobe/kabine/kupei za odrasle na ovom programu nisu moguće.

Fakultativni izleti i sadržaji (plaćanje na licu mjesta u Egiptu):

 • Izlet Memfis i Sakkara: 50 EUR
 • Sound & Light show piramide: 40 EUR
 • Izlet Aleksandrija s ručkom: 105 EUR
 • Izlet u Nubijsko selo: 38 EUR
 • Izlet Abu Simbel: 125 EUR

COVID-19 INFORMACIJE (stanje veljača 2022.)

Ulazak u Egipat omogućen je bez karantene i predočenja negativnog PCR ili BAT (brzog antigenskog) testa:

 • Osobama koje imaju važeću EU digitalnu COVID potvrdu o cijepljenju protiv COVID-19 na engleskom jeziku, s tim da od primitka druge doze cjepiva nije prošlo manje od 14 dana. Priznaju se sljedeća cjepiva: Biontech/Pfizer, Moderna, Astra Zeneca/Oxford, Johnson & Johnson/Janssen, Sinovac Biotech, Gamaleya Sputnik V i Sinopharm. Potvrda mora sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime putnika, datum rođenja , QR kod, naziv vrste cjepiva i potvrdu o primitku obje/dvije doze cjepiva te datum primitka zadnje doze.
 • Putnici koji nemaju EU digitalnu COVID potvrdu o cijepljenju moraju predočiti negativan PCR ili BAT (brzi antigenski) test prilikom dolaska u Egipat. PCR test ne smije biti stariji od 72 sata prije dolaska ili negativan BAT (brzi antigenski test) ne stariji od 24 sata prije dolaska u Egipat. Djeca mlađa od 12 godina u pratnji roditelja ne trebaju test.

Potvrda o testiranju mora biti ispisana i izdana na engleskom ili arapskom jeziku te mora sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime putnika, datum i vrijeme testiranja, identifikaciju odnosno podatke i kontakt službenog laboratorija tj. zdravstvene ustanove koja je provela testiranje, originalni pečat (u boji), tehniku kojom je izvršeno testiranje i negativan rezultat testa.

Svi putnici moraju ispuniti obrazac zdravstvene izjave, koji se predaje medicinskom osoblju u zračnoj luci po dolasku u Kairo.

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Egipat na službenim stranicama MVEP-a

*Sve navedene mjere podložne su promjeni do datuma polaska. O svakoj eventualnoj izmjeni protokola za ulazak u Egipat putnici će biti obavješteni na vrijeme.

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20