IZDVOJENE PREMIJERE HIT FILMOVA I SERIJA KOJE U STUDENOM STIŽU NA HBO KANALE I USLUGE

0

U nastavku izdvajamo najzanimljivije naslove koji će se u mjesecu studenom premijerno prikazivati na HBO, HBO 2 i HBO 3 kanalima, kao i našim uslugama videa na zahtjev HBO GO i HBO On Demand.

PREMIJERE NOVIH SERIJA I NOVIH SEZONA SERIJA:

VELIKA II (The Great II)
Cijela sezona dolazi u HBO GO ponudu 20. studenog
Prva sezona dostupna odmah na HBO GO-u

Glume: Elle Fanning, Nicholas Hoult, Phoebe Fox, Sacha Dhawan, Charity Wakefield

U drugoj sezoni „Velike”, Katarina napokon preuzima rusko prijestolje za sebe, ali ako je mislila da je svrgavanje muža bilo teško, to nije ništa u usporedbi sa stvarnošću „oslobađanja” zemlje koja ne želi biti oslobođena. Borit će se sa svojim sudom, sa svojim timom, čak i s vlastitom majkom u pokušaju da prosvijetli Rusiju. U međuvremenu, borit će se i za svoje srce dok Petar polako prelazi iz omraženog muža u zatvorenika… Saveznik? Ljubavnik? U konačnici, Katarina će naučiti da za promjenu zemlje morate dopustiti da ona promijeni vas, da postoji tanka linija između idealizma i zablude i da će postajanje velikom od nje tražiti više nego što je mogla zamisliti.

STRAŽA (The Watch)
Sve epizode dolaze u HBO GO ponudu 19. studenog

Glume: Richard Dormer, Lara Rossi, Adam Hugill, Marama Corlett, Jo Eaton-Kent

„Straža” prati nevjerojatnu skupinu neprilagođenih, Gradsku stražu, koja je prisiljena pronaći hrabrost da spasi svijet, pritom iznenadivši čak i sebe. Komična, ali uzbudljiva serija suprotstavlja trolove, vukodlake, čarobnjake i druge nevjerojatne junake sa zlom zavjerom za uskrsnuće golemog zmaja koji bi doveo do uništenja života kakvog poznaju. Moderna i inkluzivna serija glavnog scenarista i izvršnog producenta Simona Allena inspirirana je likovima iz poznatih romana o svijetu diska Sir Terryja Pratchetta, uključujući kapetana Gradske straže Sama Vimesa, posljednje potomkinje plemstva lady Sybil Ramkin, naivnog, ali herojskog Carrota, tajanstvenu Anguu i genijalnu forenzičarku Cheery zajedno sa stražinim vlastitim osebujnim prikazom Smrti.

NUKLEARNA OBITELJ (Nuclear Family)
Premijera 11. studenog u 21.40h na HBO-u
Četvrtkom nova epizoda na HBO-u
Sve epizode dostupne na HBO GO-u

HBO-ova „Nuklearna obitelj“ dokumentarac je u tri dijela koji prati producenticu Ry Russo-Young u istraživanju vlastite prošlosti u potrazi za značenjem obitelji. U kasnim 70-ima i ranim 80-ima, kada je koncept istospolne obitelji bio nezamisliv za mnoge, Ry i njezina sestra Cade rođene su u obitelji dviju majki lezbijki s pomoću donacije sperme. Neočekivana tužba zaprijetila je Ryinu idiličnom djetinjstvu te je potresla živote njezine obitelji, što se nastavilo do danas. „Nuklearna obitelj“ je istraživanje ljubavi, vjernosti, gubitka i neizmjenjive moći obitelji u svim oblicima te rječito istražuje dinamike koje obogaćuju i kompliciraju spone ljubavi.

POTOMCI IV (Legacies IV)
Premijera 12. studenog na HBO GO-u
Petkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Danielle Rose Russell, Aria Shahghasemi, Kaylee Bryant, Jenny Boyd, Quincy Fouse

U posljednjem desetljeću kultni junaci i zlikovci iz „Vampirskih dnevnika“ i „Prvobitnih“ osvojili su publiku diljem svijeta. Za sobom su ostavili trajnu ostavštinu ljubavi i obitelji koja se nastavlja u POTOMCIMA, uzbudljivoj novoj drami koja priča priču o sljedećoj generaciji nadnaravnih bića u Salvatoreovoj školi za mlade i darovite. Ondje kći Klausa Mikaelsona, 17-godišnja Hope Mikaelson; blizanke Alarica Saltzmana, Lizzie i Josie Saltzman te drugi mladi postaju punoljetni na najnekonvencionalniji mogući način, odgajani da budu najbolje verzije sebe… Usprkos svojim najgorim porivima. Hoće li te mlade vještice, vampiri i vukodlaci postati junaci kakvi žele biti ili zlikovci za koje su rođeni?

KAD PADNE MRAK III (What We Do In The Shadows III)
Premijera 5. studenog u 22.05 na HBO 3
Petkom po dvije nove epizode u 22.00h na HBO 3
Sve sezone dostupne na HBO GO-u

Glume: Kayvan Novak, Matt Berry, Natasia Demetriou, Harvey Guillén, Mark Proksch

„Kad padne mrak“ prati četiri vampira koji su “živjeli” zajedno stotinama godina. U trećoj sezoni vampiri su uzdignuti na novu razinu moćiA i susrest će se s vampirom od kojeg su svi vampiri potekli, zamamnom sirenom, vodorigama, vukodlačkim kickballom, kockarnicama u Atlantic Cityju, wellness-kultovima, bivšim djevojkama, teretanama i natprirodnim zanimljivostima u izobilju.

SJEVERNE VODE (The North Water)
Sve epizode dolaze u HBO GO ponudu 5. studenog

Glume: Colin Farrell, Jack O’Connell

Smještena u Velikoj Britaniji i arktičkoj pustoši krajem 1850-ih, „Sjeverne vode“ priča je o Patricku Sumneru (Jack O’Connell), osramoćenom bivšem vojnom kirurgu koji se prijavljuje kao brodski liječnik u kitolovnoj ekspediciji na Arktik. Na brodu upoznaje harpunera Henryja Draxa (Colin Farrell), surovog ubojicu čiji je nemoral oblikovan u skladu sa surovošću njegova svijeta. U nadi da će pobjeći od užasa svoje prošlosti, Sumner se nađe u svijetu kojim dominiraju muškarci, na zlosretnom putovanju s ubojitim psihopatom. U potrazi za iskupljenjem, njegova priča postaje gruba borba za opstanak u arktičkoj pustoši.

RADOVI U TIJEKU II (Work In Progress II)
Premijera 19. studenog u 21.30h na HBO 3
Petkom nova epizoda u 21.30h na HBO 3
Sve epizode dostupne na HBO GO-u

Glume: Abby McEnany, Karin Anglin, Celeste Pechous, Julia Sweeney

Temeljena na njezinu životu, druga sezona serije „Radovi u tijeku“ nastavlja se s McEnanynim likom Abby nakon njezina prekida (i nakon što je gotovo ostala bez badema). 46-godišnja samoprozvana, debela, queer lezbijka Abby nezadovoljno prihvaća da je previše zauzeta da bi se ubila. Zapravo, ona se taman počinje izvlačiti iz problema… kad se globalna pandemija spoji s obiteljskom krizom i natjera je na neistraženi teritorij. U glavnoj je ulozi Abby McEnany.

GOMORA V (Gomorrah V)
Premijera 20. studenog na HBO GO-u
Subotom po dvije nove epizode u HBO GO ponudi

Glume: Marco D’Amore, Salvatore Esposito, Arturo Muselli, Ivana Lotto

Prema na bestseleru „Gomora“ Roberta Saviana, ovo je insajderska priča o Camorri, strašnoj napuljskoj kriminalnoj organizaciji, ispričana očima 30-godišnjeg Cira, desne ruke klanskoga kuma, Pietra Savastana.

TU SMO II (We’re Here II)
Premijera 27. studenog u 12.05h na HBO 3
Subotom nova epizoda u 12.05h na HBO 3
Utorkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Bob the Drag Queen, Eureka, Shangela

Za Emmy nominirana serija „Tu smo“ vraća se s drugom sezonom od osam epizoda te i dalje prati poznate drag-kraljice Boba the Queen Queen, Eureku O’Hara i Shangelu dok nastavljaju svoje putovanje šireći ljubav i povezanost diljem Amerike kroz umjetnost draga. Dok kraljice regrutiraju lokalno stanovništvo iz Spartanburga, Temecule, Del Ria, Selme, Evansvillea, Watertowna, Kone i Grand Junctiona za sudjelovanje u drag showu samo za jednu noć, nadahnjuju svoje „drag-kćeri“ da izraze svoje pravo „ja“ pred svojim obiteljima, prijateljima i zajednicom.

VODIČ KROZ ŽIVOT S JOHNOM WILSONOM II (How To With John Wilson II)
Premijera 27. studenog na HBO GO-u
Subotom nova epizoda u HBO GO ponudi

John Wilson, dokumentarni redatelj i samoopisani anksiozni Njujorčanin, vraća se s drugom sezonom kritički hvaljene HBO-ove dokumentarno-humoristične serije od šest epizoda „Vodič kroz život s Johnom Wilsonom II“. John Wilson nastavlja svoju iskrenu misiju samootkrivenja, istraživanja i promatranja dok snima živote svojih sugrađana iz New Yorka pokušavajući dati svakodnevne savjete o šest novih, varljivo jednostavnih tema. Nadovezujući se na prvu sezonu, epizode imaju neočekivane prevrate, ali temelje se na Johnovoj osvježavajućoj iskrenosti.

DIVLJA REPUBLIKA (Wild Republic)
Sve epizode dolaze u HBO GO ponudu 12. studenog

Glume: Verena Altenberger, Franz Hartwig, Ulrich Tukur, Merlin Rose, Emma Drogunova

Usred neprohodnog krajolika u podnožju Alpa, mlada skupina teških prijestupnika prolazi kroz iskustveni obrazovni program namijenjen njihovoj rehabilitaciji. Odjednom, član programa umire nasilnom smrću. Nitko ne zna što se točno dogodilo, a mladi se suočavaju s teškom odlukom. Trebaju li čekati da vlasti istraže zločin? Ili pobjeći i uzeti svoju sudbinu u svoje ruke? Budući da svi imaju jako loša iskustva s vlastima i ne očekuju da će se prema njima pošteno postupati, vide samo jednu mogućnost: pobjeći. U planine, na najviše vrhove Alpa. Čini se beznadnim dok ne naiđu na složeni špiljski sustav gdje mogu pronaći zaklon od vjetra, vremena i svojih progonitelja – i formirati vlastitu državu.

NOVE EPIZODE HIT SERIJA:

NASLJEĐE III (Succession III)
Ponedjeljkom nova epizoda u 20.00h na HBO-u
Ponedjeljkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Brian Cox, Jeremy Strong, Sarah Snook, Kieran Culkin, Alan Ruck

Obitelj Roy – Logan i njegovo četvero djece – upravlja jednim od najvećih konglomerata medija i zabave na svijetu. „Nasljeđe“ prati njihove živote dok razmišljaju što ih čeka u budućnosti kada se njihov ostarjeli otac počne povlačiti iz tvrtke. Radnje smještene u New York, „Nasljeđe“ istražuje teme moći, politike, novca i obitelji. Logan Roy, tvrd, moćan, ostarjeli patrijarh šef je „Waystar Roycoa“, obiteljski kontroliranoga međunarodnoga medijskoga konglomerata. U braku je s trećom suprugom, Marciom, privrženom i impresivnom partnericom. Kendall Roy, Loganov najstariji sin iz drugog braka, trenutačno je predsjednik ogranka u tvrtci i njegov nasljednik. Roman Roy, Kendallov mlađi brat, Loganov je otvoren, zabavan sin koji više ne radi u „Waystaru“.

BRITANIJA III (Britannia III)
Utorkom nova epizoda u 20.00h na HBO-u
Sve sezone dostupne na HBO GO-u

Glume: Victoria Hogan, Abigail Rice, Peter Hosking, David Bowles

U svojoj uzbudljivoj trećoj sezoni, ova epska i vizionarska drama nastavlja pratiti rimsku invaziju na Britaniju. Nemilosrdni i lukavi general Aulo Plaucije odlučniji je no ikad da osvoji ovu mitsku zemlju na krajnjem rubu Rimskog Carstva. Sada je slomio i razbio moćne druide, ali njegova prava misija da zarobi i ubije Odabranu ostaje nedostižna. Uz snage koje se okupljaju protiv nje, Cait je ranjivija nego što misli. Skrhana događajima u drugoj sezoni, bori se sa svojim putom Odabrane – no možete li ikada zaista pobjeći od svoje sudbine?

NESIGURNA V (Insecure V)
Ponedjeljkom nova epizoda u 21.00h na HBO-u
Ponedjeljkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Issa Rae, Yvonne Orji, Jay Ellis, Natasha Rothwell, Amanda Seales

Od scenaristice i glumice Isse Rae, ova urnebesno smiješna humoristična serija prati najbolje prijateljice Issu i Molly dok se snalaze na složenom profesionalnom i osobnom terenu Los Angelesa i suočavaju se s izazovima odolijevajući svim stereotipima. Iako Issa sebe smatra opakom repericom kad je sama pred ogledalom, njezin svakodnevni život „simbolične crnkinje“ u obrazovnoj neprofitnoj organizaciji daleko je manje osnažujući. Na pragu 30-e, Issa počinje razmatrati petogodišnji odnos s nezaposlenim dečkom Lawrenceom, koji je na brzoj putanji prema propasti. Issina najbolja frendica Molly također se bori jer je njezin profesionalni uspjeh visoko plaćene odvjetnice u oštroj suprotnosti sa žalosnim ljubavnim životom.

BEZ ODUŠEVLJENJA, MOLIM XI (Curb Your Enthusiasm XI)
Ponedjeljkom nova epizoda u 21.30h na HBO-u
Ponedjeljkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Larry David, Jeff Garlin, Cheryl Hines

Larry David vratio se kao Larry David teturajući jednim promašajem za drugim u novoj sezoni nagrađivane, humoristične hit-serije. Iskrena, bespoštedna i urnebesna kao uvijek, radnja serije vrti se oko izmišljene, veselo-mizantropske Davidove verzije, dok sveprisutna kamera prati privatan, često banalan svijet ovog (relativno) javnog čovjeka. Serija nastavlja dokazivati kako naizgled trivijalni detalji nečijeg svakodnevnog života – šalica hladne kave, uprljana košulja, nestala četkica za zube – mogu stvoriti lanac nesretnih događaja sa zabavnim učinkom. Da bi priča zadržala spontanost, serija se snima bez scenarija, a glumcima se scena opiše u glavnim crtama te često improviziraju tekst u hodu.

LJUBAV JE LJUBAV: GENERACIJA Q II (The L Word: Generation Q II)
Četvrtkom nova epizoda u 22.00h na HBO 3
Sve epizode dostupne u HBO GO ponudi

Glume: Jennifer Beals, Katherine Moennig, Leisha Hailey, Arienne Mandi, Sepideh Moafi

Na temelju revolucionarne dramske serije „Ženske priče“, druga sezona „Ljubav je ljubav: Generacija Q“ nastavlja pratiti isprepletene živote Bette Porter (Jennifer Beals), Shane McCutcheon (Katherine Moennig) i Alice Pieszecki (Leisha Hailey) s mlađom generacijom raznovrsnih, samouvjerenih LGBTQIA likova, koji proživljavaju ljubav, tugu, seks, zapreke i uspjeh u Los Angelesu.

STARGIRL II (Stargirl II)
Nedjeljom nova epizoda u 21.00h na HBO 3
Srijedom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Brec Bassinger, Yvette Monreal, Anjelika Washington, Trae Romano, Cameron Gellman

DC-jeva „Stargirl“ prati srednjoškolku Courtney Whitmore dok nadahnjuje neočekivanu skupinu mladih junaka da zaustave zlikovce iz prošlosti. Ova nova drama daje novi pogled na Stargirl i prvi tim superheroja, Američko društvo pravde, u ovoj nepredvidivoj seriji koja se fokusira na lik koji je pokrenuo karijeru kreatora Geoffa Johnsa kao pisca stripova kad ju je osmislio 1999., s ljubavlju nadahnut svojom pokojnom sestrom koja je poginula u avionskoj nesreći.

CRNO JEZERO: DISTOPIJA (Black Lake: Dystopia)
Srijedom nova epizoda u 21.40h na HBO 3
Sve epizode dostupne na HBO GO-u

Glume: Sarah-Sofie Boussnina, Filip Berg, Mathilde Norholt, Philip Oros, Aliette Opheim

Djevojka iz malenog grada, Tess, prati svog dečka Lea u napuštenu tvornicu duboko u švedskoj šumi, gdje on i njegovi prijatelji ugošćuju najveći skandinavski LARP događaj (live action role play). Svi sudionici, osim Tess, profesionalni su LARP-eri i ona se teško uklapa. Kad se prijatelji ne pripremaju za događaj, planiraju se zabavljati uz večeri uz roštilj pokraj jezera. Unatoč upozorenju nadstojnika, grupa pokreće električni sustav napuštene tvornice. Ono što ne znaju jest da se ondje dogodila jeziva ljudska žrtva, a uključivanjem napajanja probude zlu silu u zgradi. Ono što počinje kao igra uskoro postaje borba za opstanak, gdje nitko ne zna komu vjerovati i gdje prijatelji postaju neprijatelji.

MLADI SHELDON V (Young Sheldon V)
Petkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Iain Armitage, Zoe Perry, Lance Barber, Montana Jordan, Raegan Revord

Za desetogodišnjeg Sheldona Coopera nije lako odrastati u istočnom Teksasu. Biti genijalan um kakav se rađa jedanput u generaciji, sposoban za naprednu matematiku i znanost, nije uvijek korisno u zemlji gdje kraljuju američki nogomet i crkva. I dok se ranjivi, daroviti i pomalo naivni Sheldon nosi sa svijetom, njegova vrlo normalna obitelj mora pronaći način da se nose s njim. Njegov otac George pokušava se snaći kao srednjoškolski trener američkog nogometa i kao otac dječaka kojeg ne razumije. Sheldonova majka Mary žestoko štiti i odgaja svog sina u gradu u koji se on jednostavno ne uklapa. Sheldonov stariji brat Georgie trudi se najbolje što može u srednjoj školi, ali teško je biti kul kad pohađaš iste predmete kao tvoj čudni 10-godišnji brat. Naposljetku, tu je Sheldonova sestra blizanka Missy koja katkad zamjera što Sheldon dobiva svu pozornost, ali također ostaje jedina osoba koja Sheldonu može pouzdano reći istinu. Tijekom 11 godina u „Teoriji velikog praska“ publika je upoznala legendarnog, ekscentričnog i nevjerojatnog Sheldona Coopera. Ova humoristična serija daje nam priliku da se upoznamo s njim u djetinjstvu kada tek kreće na svoj nevini, nespretni i nadobudni put prema čovjeku kojim će postati.

BATWOMAN III (Batwoman III)
Četvrtkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Javicia Leslie, Rachel Skarsten, Meagan Tandy, Nicole Kang, Camrus Johnson

Tri godine nakon što je Batman misteriozno nestao, Gotham je grad kojim vlada očaj. Bez križara s plaštom, zločinačke bande pregazile su i nadigrale policijsku upravu Gotham Cityja. Na scenu stupa Jacob Kane i njegova vojna zaštitarska služba „Crows Private Security“ koja sada štiti grad sveprisutnom vatrenom snagom i milicijom. Godinama prije, Jacobova prva žena i kći ubijene su u unakrsnoj vatri gothamskog zločina. Poslao je svoju jedinu preživjelu kćer, Kate Kane, daleko od Gothama radi njezine sigurnosti. Nakon što je izbačena iz vojne škole i nakon godina brutalne obuke preživljavanja, Kate se vraća kući upravo kada se banda Alisa u zemlji čudesa namjerila na njezina oca i njegovu zaštitarsku tvrtku. Kako bi pomogla svojoj obitelji i svomu gradu, Kate Kane nastavlja nasljeđe svog nestalog rođaka, Brucea Waynea, kao Batwoman.

AMERIČKA PRIČA IV (All American IV)
Utorkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Daniel Ezra, Greta Onieogou, Samantha Logan, Michael Evans Behling

Spencer James srednjoškolski je igrač footballa u usponu i odlikaš Srednje škole South Crenshaw High. Compton je mjesto koje naziva domom. Ali kad ga trener škole Beverly High School Billy Baker regrutira da se pridruži njegovu timu u Beverly Hillsu, Spencerova majka Grace i njegov najbolji prijatelj Coop uvjeravaju Spencera da je to prilika koju mora iskoristiti. Sada se Spencer mora kretati u dva svijeta, južnom susjedstvu koji poznaje i bogatom svijetu Beverly Hillsa koji mu je ponudio priliku za nešto veće. Inspiriran životom profesionalnog igrača američkog nogometa Spencera Paysingera, „Američka priča“ serija je o dvjema obiteljima iz vrlo različitih svjetova, svaka s vlastitim pobjedama, gubicima i borbama.
All American, inspired by the life of NFL star Spencer Paysinger, tells the story of a high school football player from Compton, who is thrown into a new world of challenge.

ANGELA BLACK (Angela Black)
Utorkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Joanne Froggatt, Michiel Huisman, Samuel Adewunmi, Clement Stokes, Seth Stokes

Život Angele Black čini se idiličnim: krasna kuća u predgrađu Londona, volontiranje u utočištu za pse, dva divna sina i karizmatičan marljiv muž, Olivier (Michiel Huisman). Međutim, ispod te fasade savršenog doma, Angela (Joanne Froggatt) žrtva je obiteljskog nasilja. Zarobljenoj u vezi iz koje ne može pobjeći, Angeli iznenada pristupa Ed (Samuel Adewunmi), privatni istražitelj koji otkriva Olivierove najmračnije tajne. Neke strašne istine o njezinu mužu šokiraju Angelu. Može li zaista vjerovati Edu? Može li zaista ostaviti život kakav poznaje i napokon se osloboditi Oliviera?

PATROLA PROKLETIH (Doom Patrol III)
Četvrtkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Diane Guerrero, April Bowlby, Joivan Wade, Matt Bomer, Brendan Fraser

„Patrola prokletih“ oživljava jednu od najomiljenijih skupina DC-jevih superheroja: Robotmana, Negative Mana, Elasti-Woman i Crazy Jane, na čelu s ludim znanstvenikom Nilesom Caulderom zvanim Šef. Svaki član Patrole prokletih pretrpio je strašnu nesreću koja im je podarila nadljudske sposobnosti, ali ih je također unakazila. Traumatiziran i potlačen, tim je pronašao svoju svrhu zahvaljujući Šefu koji ih je okupio kako bi istraživali najčudnije postojeće fenomene. Nakon Šefova misterioznog nestanka, ti se nevoljni heroji nađu na neočekivanom mjestu kad ih u akciju pozove nitko drugi nego Cyborg, koji im dolazi s misijom koju je teško odbiti. Dijelom grupa potpore, dijelom tim superjunaka, Patrola prokletih ekipa je supermoćnih nakaza koja se bori za svijet koji ne želi imati ništa s njima.

DOBRA BORBA V (The Good Fight V)
Petkom nova epizoda u 20.00h na HBO-u
Sve sezone dostupne na HBO GO-u

Glume: Christine Baranski, Audra McDonald, Sarah Steele, Michael Boatman, Nyambi Nyambi

U petoj sezoni, Diane je prisiljena zapitat se je li primjereno da pomaže voditi afroameričku odvjetničku tvrtku s Liz. U međuvremenu, Marisa i njena tvrtka spetljaju se s Halom Wacknerom koji odluči otvori svoju sudnicu u fotokopiraonici.

ROSWELL: NOVI MEKSIKO III (Roswell: New Mexico III)
Srijedom nova epizoda u 21.00h na HBO 3
Sve sezone dostupne na HBO GO-u

Glume: Jeanine Mason, Nathan Parsons, Michael Vlamis, Lily Cowles, Tyler Blackburn

Liz Ortecho ostavila je svoj rodni gradić Roswell u Novom Meksiku prije 10 godina, nakon smrti voljene starije sestre. No kako joj je otac bolestan, ona se nevoljko vraća u turistički gradić kako bi se doselila k njemu. Kada Liz stigne, ponovno se poveže s Maxom Evansom, svojom tinejdžerskom ljubavi koji je sada policajac u Roswellu. Njihova je kemija odmah električna. No Liz uskoro otkriva šokantnu istinu: Max je izvanzemaljac koji je skrivao svoje nezemaljske sposobnosti cijeli život, zajedno s onima svog izvanzemaljskog brata i sestre, Isobel i Michaela. Kako se njih dvoje zbližavaju nakon deset godina razdvojenosti, Liz je sve teže skrivati istinu od svoje najbolje prijateljice Marije De Luce i pouzdanog bivšeg dečka iz srednje škole, dr. Kylea Valentija.

TRIDESETMETARSKI VAL (100 Foot Wave)
Četvrtkom nova epizoda u 21.35h na HBO-u
Sve epizode dostupne na HBO GO-u

Šestodijelna HBO-ova sportska dokumentarna serija „Tridesetmetarski val“ intimno bilježi desetljetnu odiseju pionira surfanja Garretta McNamare koji je nakon posjeta portugalskom Nazaréu, u nadi da će pokoriti tridesetmetarski val, doveo sport na još višu razinu te s lokalnim stanovništvom pomogao preobraziti malo ribarsko mjesto u najistaknutiju svjetsku destinaciju za surfanje na velikim valovima. Seriju je režirao i izvršno producirao nagrađivani filmaš Chris Smith, a izvršni su producenti dobitnici „Emmyja“ i „Zlatnoga globusa“ Joe Lewis, Maria Zuckerman, Ryan Heller i Michael Bloom.

MILIJARDE V (Billions V)
Petkom nova epizoda u 21.00h na HBO-u
Sve sezone dostupne na HBO GO-u

Glume: Paul Giamatti, Damian Lewis, Maggie Siff, Condola Rashad, David Costabile

Dobitnici Emmyja i Zlatnog globusa, Paul Giamatti i Damian Lewis glume u složenoj drami o politici moći u svijetu visokih financija New Yorka. U petoj sezoni Bobby Axelrod i Chuck Rhoades ponovno raspiruju svoje žestoko rivalstvo, dok se novi neprijatelji uzdižu i nišane. Pionir društvenog utjecaja Mike Prince predstavlja istinsku prijetnju Axeovoj prevlasti, a Chuck je u zavadisa zastrašujućim okružnim tužiteljem. Taylor Mason su vraćeni u Ax Capital, gdje se moraju boriti da zaštite svoje zaposlenike i njihovu imovinu. Wendy Rhoades ponovno procjenjuje svoje odanosti i sklapa iznenađujuće nove saveze koji će je suprotstaviti i s Chuckom i s Axeom.

MARATONI SERIJA

BIJELI LOTOS (The White Lotus)
Maraton svih epizoda 13. studenog od 20.00h na HBO 3
Sve epizode dostupne odmah na HBO GO-u

Glume: Murray Bartlett, Connie Britton, Jennifer Coolidge, Alexandra Daddario, Fred Hechinger

Šestodijelna serija Mikea Whitea („Prosvjetljenje“), društvena je satira koja prati dogodovštine raznih hotelskih zaposlenika i gostiju u ekskluzivnom havajskom odmaralištu tijekom jednog tjedna. U luksuzni Bijeli lotos dolaze mladi, tek vjenčani par, žena koja oplakuje majčinu smrt te uspješna direktorica sa svojim malo manje uspješnim suprugom, sinom tinejdžerom i kćeri studenticom koja je sa sobom povela najbolju prijateljicu. No kako dani prolazi, stvari se kompliciraju te ovi naizgled savršeni turisti, veselo osoblje hotela i sama idilična destinacija počinju pokazivati i svoju mračniju stranu.

PREMIJERE BLOCKBUSTERA I HIT FILMOVA

VJEŠTICE ROALDA DAHLA (The Witches)
Novo viđenje omiljene priče Roalda Dahla za modernu publiku, vizualno inovativne „Vještice Roalda Dahla“ Roberta Zemeckisa priča mračno duhovitu i dirljivu priču o mladom dječaku bez roditelja (Jahzir Bruno) koji krajem 1967. odlazi živjeti sa svojom voljenom bakom (Octavia Spencer) u seoski grad Demopolis u Alabami. Dječak i njegova baka nailaze na neke varljivo glamurozne, ali potpuno đavolske vještice, pa baka mudro odvodi našeg mladog heroja u raskošno ljetovalište na moru. Nažalost, stignu točno u isto vrijeme kada je svjetska vrhovna vještica (Anne Hathaway) okupila svoje kolege iz cijelog svijeta – na tajni zadatak – kako bi provela svoje zle planove.
Premijera: 21. studenog u 20.00h na HBO-u
Dostupno na HBO GO-u od 21. studenog

GRAD LAŽI (City Of Lies)
U Gradu Laži, osramoćeni detektiv losanđeleske policije Russell Poole (Johnny Depp), poražen je čovjek koji ne može riješiti svoj najveći slučaj – ubojstva glazbenih ikona Tupaca Shakura i Christophera Wallacea zvanog The Notorious B.I.G. Nakon dva desetljeća slučaj ostaje otvoren. Jack Jackson (F. Whitaker), reporter koji očajnički želi spasiti svoj ugled i karijeru, odlučan je otkriti zašto. On pronalazi Poolea, a njih dvojica sklapaju nelagodno partnerstvo kako bi napokon riješili ovaj slučaj. Dok Poole ponovno proživljava nevjerojatnu priču o moći, korupciji i kriminalu, Jackson počinje otkrivati rastuću mrežu skandala i prijevara. Nemilosrdni u potrazi za istinom, ova dva slomljena čovjeka prijete slomiti temelje losanđeleske policije i istovremeno se izboriti za vlastito iskupljenje.
Premijera 7. studenog u 20.00h na HBO-u
Dostupno na HBO GO-u od 7. studenog

AMONIT (Ammonite)
U Engleskoj 1840-ih hvaljena, ali zanemarena lovkinja na fosile Mary Anning (Kate Winslet) radi sama na vrletnoj južnoj obali. S danima svojih slavnih otkrića iza sebe, sada traži uobičajene fosile koje bi prodala turistima kako bi izdržavala sebe i bolesnu majku. Kad bogati posjetitelj povjeri Mary brigu o svojoj supruzi Charlotte Murchison (Saoirse Ronan), ona si ne može priuštiti da odbije njegovu ponudu. Ponosna i nemilosrdno strastvena zbog svog rada, Mary se u početku sukobljava sa svojom nepoželjnom gošćom, ali unatoč jazu između njihove društvene klase i osobnosti, počinje se razvijati snažna veza, prisiljavajući dvije žene da utvrde pravu prirodu svoje veze.
Premijera: 14. studenog u 20.00h na HBO-u
Dostupno na HBO GO-u od 14. studenog

NAJSRETNIJE DOBA GODINE (Happiest Season)
Prvi susret s obitelji vaše djevojke može biti težak. Planirati prošnju na godišnjoj božićnoj večeri njezine obitelji – sve dok ne shvatite da oni i ne znaju da je lezbijka – još je teže. Kad Abby (Kristen Stewart) sazna da je Harper (Mackenzie Davis) tajila njihovu vezu od svoje obitelji, počne sumnjati poznaje li uopće svoju djevojku. „Najsretnije doba godine” blagdanska je romantična komedija koja urnebesno bilježi niz emocija vezanih uz želju za prihvaćanjem vaše obitelji, vjernosti sebi i nastojanja da ne pokvarite Božić.
Premijera: 28. studenog u 20.00h na HBO-u
Dostupno na HBO GO-u od 28. studenog

DUGI VIKEND (Long Weekend)
Kad nesretni Bart (Finn Wittrock) slučajno sretne zagonetnu Viennu (Zoë Chao), njih dvoje brzo se i žestoko zaljube. Začaran vikend udvaranja dovodi do neočekivanih otkrića, ali tajne koje oboje nose mogu ih razdvojiti ili biti prilika za novi početak.
Premijera: 20. studenog u 20.00h na HBO-u
Dostupno na HBO GO-u od 20. studenog

ZADNJA SMJENA (The Last Shift)
Stanley (Richard Jenkins), stariji radnik u restoranu brze hrane, planira prekinuti s radom nakon 38 godina u noćnoj smjeni u „Oscarovu pilećem i ribljem restoranu”. Njegov posljednji vikend mijenja se dok obučava svoju zamjenu, Jevona (Shane Paul McGhie), talentiranog mladog književnika u zastoju čija ga provokativna politika stalno dovodi u nevolje. Ovu dvojicu koji imaju malo toga zajedničkog spojile su okolnosti. Stanley, koji je napustio srednju školu i promatrao život kako prolazi kroz prozor drive-througha, ponosno opisuje nijanse posla. Dok Jevon, kolumnist koji je prepametan da bi prevrtao pljeskavice, tvrdi kako se njihov rad iskorištava. Tračak prijateljstva zaiskri tijekom dugih noćnih sati u mirnoj kuhinji.
Premijera: 19. studenog u 21.50h na HBO-u
Dostupno na HBO GO-u od 19. studenog

Svi filmovi, serije i dokumentarci će biti dostupni i putem HBO usluga videa na zahtjev – HBO On Demand i HBO GO.

O HBO EUROPE

HBO Europe donosi premium televizijske kanale HBO i Cinemax, kao i usluge videa na zahtjev HBO GO i HBO On Demand, putem ponude partnera operatera i direktno korisnicima u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj, Moldaviji, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Kosovu, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji te Bosni i Hercegovini.
HBO Nordic nudi pretplatu na premium uslugu videa na zahtjev direktno korisnicima, ali i putem partnera operatera u Švedskoj, Norveškoj, Finskoj i Danskoj.