Degustacija belgijskih piva powered by Veleposlanstvo Kraljevine Belgije

0

Gospodarski i trgovinski ured pri Veleposlanstvu Kraljevine Belgije u Zagrebu organizirao je  22. i 23. studenog 2021. godine degustaciju i sastanke s belgijskim proizvođačima piva.

 14 belgijskih pivara predstavilo je svoju bogatu ponudu od svijetlih, tamnih, pšeničnih, voćnih, ale, stout, tripel i ostalih vrsta piva.

 Belgijsko pivo slovi za jedno od najbogatijih vrsta piva na svijetu, poznatom po širokom spektru okusa, od ekstremno kiselog do gorkog, a koje se kuha u brojnim gradovima i selima diljem Belgije.

Hotel Antunović – Degustacija belgijskih piva

 Koliko je ukorijenjena proizvodnja piva u Belgiji govori i činjenica da ako svaki dan probate samo jednu vrstu piva trebat će vam više od pet godina da ih isprobate sve.

Jedna od zanimljivosti belgijskog piva je to što neke od njih krasi dugi vijek trajanja. Zbog iskustva, tradicije i velikog znanja uspjeli su proizvesti pivu koja ne mijenja svoj okus i svojstva a može u boci potrajati do 2 godine, a neke čak i do 20 godina.

Hotel Antunović – Degustacija belgijskih piva

Cilj svake gospodarske misije je razmjena informacija o tržištima Hrvatske i Belgije, kao i međusobno predstavljanje i povezivanje tvrtki dviju zemalja.

Na poslovne sastanke odazvalo se preko 25 hrvatskih firmi, od najvećih distributera, uvoznika, trgovaca do pubova i specijaliziranih trgovina za distribuciju pića čiji su predstavnici na licu mjesta mogli i degustirati pivu.

Nadamo se da će se uskoro na policama hrvatskih trgovina, barova i pubova naći i neka nova belgijska piva koje će svojim okusima oduševiti sve zaljubljenike vrhunskog piva.

Nijedna zemlja nije podarila toliko različitih stilova piva kao Belgija.

Bilo da se radi o pale aleu, dubbelu, voćnom pivu ili zlatnom pivu, belgijska piva imaju jedinstven okus, a to se svodi na jednu stvar: kvasac. Belgijski kvasac dolazi u mnogo oblika, ali svaki ima cvjetnu, slatku oštrinu koja je potpuno u suprotnosti s hrskavim, gorkim sastojcima koji se koriste u većini piva.

Nijedna zemlja nema toliko individualističkih piva. Neka su toliko različita od konvencionalnog piva da ponekad šokiraju neopreznog potrošača.

Ni u jednoj drugoj zemlji domaće pivo nije tako prihvatljivo za hranu niti bilo koja druga zemlja ima tako sofisticiranu pivsku kuhinju.

Nijedna zemlja nema toliko piva u kojima se u boci izaziva druga ili čak treća fermentacija.

Kako vam ne bismo odmah sve otkrili, ostavit ćemo nešto i vama – kušate nešto novo i uvjerite se u kvalitetu i raznolikost belgijskih piva.

Belgijske pive