IZDVOJENE PREMIJERE HIT FILMOVA I SERIJA KOJE U LISTOPADU STIŽU NA HBO KANALE I USLUGE

0

Zagreb, 30. rujna 2021.

U nastavku izdvajamo najzanimljivije naslove koji će se u mjesecu listopadu premijerno prikazivati na HBO, HBO 2 i HBO 3 kanalima, kao i našim uslugama videa na zahtjev HBO GO i HBO On Demand.

PREMIJERE NOVIH SERIJA I NOVIH SEZONA SERIJA:

TRAČERICA (Gossip Girl (2021))
Prvih 6 epizoda nove serije dolaze u HBO GO ponudu 26. listopada

Glume: Jordan Alexander, Whitney Peak, Eli Brown, Thomas Doherty, Tavi Gevinson

Gotovo desetljeće nakon što se izvorna blog stranica Tračerice ugasila, nova generacija tinejdžera privatne škole upoznata je s nemilosrdnom i transformativnom stvarnošću neprestanog društvenog nadzora. Uranjajući natrag u skandalozne živote manhattanske elite, serija istražuje koliko su se društvene mreže – i krajolik samog New Yorka – razvili otkad smo zadnji put tračali na stubama Meta. Ali iako su se vremena možda promijenila, drama je bogatija nego ikad.

TRAČERICA (Gossip Girl)
Sve sezone originalne serije dolaze u HBO GO ponudu 26. listopada

Glume: Blake Lively, Leighton Meester, Penn Badgley, Chace Crawford, Taylor Momsen, Ed Westwick

Originalna serija iz 2007. godine prati živote privilegiranih tinejdžera iz gimnazije na Manhattanu. Učenici prvo saznaju da se Serena van der Woodsen, nekada najzloglasnija partijanerica s Upper East Sidea, vratila u grad na način na koji saznaju sve najvažnije vijesti u svom životu: s bloga sveznajuće, iako ultratajanstvene tračerice. Nitko ne zna identitet Tračerice, ali svi se u ovom ekskluzivnom i kompliciranom začaranom krugu oslanjaju na njezinu blog-stranicu i SMS-ove da saznaju najnovije vijesti. Čak je i Serenina najbliža prijateljica, Blair Waldorf, iznenađena kad otkrije da je Serena naglo prekinula svoje samonametnuto progonstvo u internat i vratila se na Manhattan. Pratiti promjenjiva prijateljstva, ljubomore i previranja u ovom bogatom i složenom svijetu nije lako, ali Tračerica to radi najbolje.

NASLJEĐE III (Succession III)
Premijera 18. listopada u 20.00h na HBO-u
Ponedjeljkom nova epizoda u 20.00h na HBO-u
HBO GO premijera je 18. oktobra

Glume: Brian Cox, Jeremy Strong, Sarah Snook, Kieran Culkin, Alan Ruck

Obitelj Roy – Logan i njegovo četvero djece – upravlja jednim od najvećih konglomerata medija i zabave na svijetu. „Nasljeđe“ prati njihove živote dok razmišljaju što ih čeka u budućnosti kada se njihov ostarjeli otac počne povlačiti iz tvrtke. Radnje smještene u New York, „Nasljeđe“ istražuje teme moći, politike, novca i obitelji. Logan Roy, tvrd, moćan, ostarjeli patrijarh šef je „Waystar Roycoa“, obiteljski kontroliranoga međunarodnoga medijskoga konglomerata. U braku je s trećom suprugom, Marciom, privrženom i impresivnom partnericom. Kendall Roy, Loganov najstariji sin iz drugog braka, trenutačno je predsjednik ogranka u tvrtci i njegov nasljednik. Roman Roy, Kendallov mlađi brat, Loganov je otvoren, zabavan sin koji više ne radi u „Waystaru“.

BRITANIJA III (Britannia III)
Premijera 19. listopada u 20.00h na HBO-u
Utorkom nova epizoda u 20.00h na HBO-u
Sve sezone dostupne na HBO GO-u

Glume: Victoria Hogan, Abigail Rice, Peter Hosking, David Bowles

U svojoj uzbudljivoj trećoj sezoni, ova epska i vizionarska drama nastavlja pratiti rimsku invaziju na Britaniju. Nemilosrdni i lukavi general Aulo Plaucije odlučniji je no ikad da osvoji ovu mitsku zemlju na krajnjem rubu Rimskog Carstva. Sada je slomio i razbio moćne druide, ali njegova prava misija da zarobi i ubije Odabranu ostaje nedostižna. Uz snage koje se okupljaju protiv nje, Cait je ranjivija nego što misli. Skrhana događajima u drugoj sezoni, bori se sa svojim putom Odabrane – no možete li ikada zaista pobjeći od svoje sudbine?

NESIGURNA V (Insecure V)
Premijera 25. listopada u 21.00h na HBO-u
Ponedjeljkom nova epizoda u 21.00h na HBO-u
HBO GO premijera je 25. listopada

Glume: Issa Rae, Yvonne Orji, Jay Ellis, Natasha Rothwell, Amanda Seales

Od scenaristice i glumice Isse Rae, ova urnebesno smiješna humoristična serija prati najbolje prijateljice Issu i Molly dok se snalaze na složenom profesionalnom i osobnom terenu Los Angelesa i suočavaju se s izazovima odolijevajući svim stereotipima. Iako Issa sebe smatra opakom repericom kad je sama pred ogledalom, njezin svakodnevni život „simbolične crnkinje“ u obrazovnoj neprofitnoj organizaciji daleko je manje osnažujući. Na pragu 30-e, Issa počinje razmatrati petogodišnji odnos s nezaposlenim dečkom Lawrenceom, koji je na brzoj putanji prema propasti. Issina najbolja frendica Molly također se bori jer je njezin profesionalni uspjeh visoko plaćene odvjetnice u oštroj suprotnosti sa žalosnim ljubavnim životom.

BEZ ODUŠEVLJENJA, MOLIM XI (Curb Your Enthusiasm XI)
Premijera 25. listopada u 21.30h na HBO-u
Ponedjeljkom nova epizoda u 21.30h na HBO-u
HBO GO premijera je 25. listopada

Glume: Larry David, Jeff Garlin, Cheryl Hines

Larry David vratio se kao Larry David teturajući jednim promašajem za drugim u novoj sezoni nagrađivane, humoristične hit-serije. Iskrena, bespoštedna i urnebesna kao uvijek, radnja serije vrti se oko izmišljene, veselo-mizantropske Davidove verzije, dok sveprisutna kamera prati privatan, često banalan svijet ovog (relativno) javnog čovjeka. Serija nastavlja dokazivati kako naizgled trivijalni detalji nečijeg svakodnevnog života – šalica hladne kave, uprljana košulja, nestala četkica za zube – mogu stvoriti lanac nesretnih događaja sa zabavnim učinkom. Da bi priča zadržala spontanost, serija se snima bez scenarija, a glumcima se scena opiše u glavnim crtama te često improviziraju tekst u hodu.

LJUBAV JE LJUBAV: GENERACIJA Q II (The L Word: Generation Q II)
Premijera 7. listopada u 22.00h na HBO 3
Četvrtkom nova epizoda u 22.00h na HBO 3
Utorkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Jennifer Beals, Katherine Moennig, Leisha Hailey, Arienne Mandi, Sepideh Moafi

Na temelju revolucionarne dramske serije „Ženske priče“, druga sezona „Ljubav je ljubav: Generacija Q“ nastavlja pratiti isprepletene živote Bette Porter (Jennifer Beals), Shane McCutcheon (Katherine Moennig) i Alice Pieszecki (Leisha Hailey) s mlađom generacijom raznovrsnih, samouvjerenih LGBTQIA likova, koji proživljavaju ljubav, tugu, seks, zapreke i uspjeh u Los Angelesu.

STARGIRL II (Stargirl II)
Premijera 10. listopada u 21.00h na HBO 3
Nedjeljom nova epizoda u 21.00h na HBO 3
Srijedom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Brec Bassinger, Yvette Monreal, Anjelika Washington, Trae Romano, Cameron Gellman

DC-jeva „Stargirl“ prati srednjoškolku Courtney Whitmore dok nadahnjuje neočekivanu skupinu mladih junaka da zaustave zlikovce iz prošlosti. Ova nova drama daje novi pogled na Stargirl i prvi tim superheroja, Američko društvo pravde, u ovoj nepredvidivoj seriji koja se fokusira na lik koji je pokrenuo karijeru kreatora Geoffa Johnsa kao pisca stripova kad ju je osmislio 1999., s ljubavlju nadahnut svojom pokojnom sestrom koja je poginula u avionskoj nesreći.

CRNO JEZERO: DISTOPIJA (Black Lake: Dystopia)
Premijera 20. listopada u 21.40h na HBO 3
Srijedom nova epizoda u 21.40h na HBO 3
Sve epizode dostupne na HBO GO-u

Glume: Sarah-Sofie Boussnina, Filip Berg, Mathilde Norholt, Philip Oros, Aliette Opheim

Djevojka iz malenog grada, Tess, prati svog dečka Lea u napuštenu tvornicu duboko u švedskoj šumi, gdje on i njegovi prijatelji ugošćuju najveći skandinavski LARP događaj (live action role play). Svi sudionici, osim Tess, profesionalni su LARP-eri i ona se teško uklapa. Kad se prijatelji ne pripremaju za događaj, planiraju se zabavljati uz večeri uz roštilj pokraj jezera. Unatoč upozorenju nadstojnika, grupa pokreće električni sustav napuštene tvornice. Ono što ne znaju jest da se ondje dogodila jeziva ljudska žrtva, a uključivanjem napajanja probude zlu silu u zgradi. Ono što počinje kao igra uskoro postaje borba za opstanak, gdje nitko ne zna komu vjerovati i gdje prijatelji postaju neprijatelji.

MLADI SHELDON V (Young Sheldon V)
Premijera 8. listopada na HBO GO-u
Petkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Iain Armitage, Zoe Perry, Lance Barber, Montana Jordan, Raegan Revord

Za desetogodišnjeg Sheldona Coopera nije lako odrastati u istočnom Teksasu. Biti genijalan um kakav se rađa jedanput u generaciji, sposoban za naprednu matematiku i znanost, nije uvijek korisno u zemlji gdje kraljuju američki nogomet i crkva. I dok se ranjivi, daroviti i pomalo naivni Sheldon nosi sa svijetom, njegova vrlo normalna obitelj mora pronaći način da se nose s njim. Njegov otac George pokušava se snaći kao srednjoškolski trener američkog nogometa i kao otac dječaka kojeg ne razumije. Sheldonova majka Mary žestoko štiti i odgaja svog sina u gradu u koji se on jednostavno ne uklapa. Sheldonov stariji brat Georgie trudi se najbolje što može u srednjoj školi, ali teško je biti kul kad pohađaš iste predmete kao tvoj čudni 10-godišnji brat. Naposljetku, tu je Sheldonova sestra blizanka Missy koja katkad zamjera što Sheldon dobiva svu pozornost, ali također ostaje jedina osoba koja Sheldonu može pouzdano reći istinu. Tijekom 11 godina u „Teoriji velikog praska“ publika je upoznala legendarnog, ekscentričnog i nevjerojatnog Sheldona Coopera. Ova humoristična serija daje nam priliku da se upoznamo s njim u djetinjstvu kada tek kreće na svoj nevini, nespretni i nadobudni put prema čovjeku kojim će postati.

BATWOMAN III (Batwoman III)
Premijera 14. listopada na HBO GO-u
Četvrtkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Javicia Leslie, Rachel Skarsten, Meagan Tandy, Nicole Kang, Camrus Johnson

Tri godine nakon što je Batman misteriozno nestao, Gotham je grad kojim vlada očaj. Bez križara s plaštom, zločinačke bande pregazile su i nadigrale policijsku upravu Gotham Cityja. Na scenu stupa Jacob Kane i njegova vojna zaštitarska služba „Crows Private Security“ koja sada štiti grad sveprisutnom vatrenom snagom i milicijom. Godinama prije, Jacobova prva žena i kći ubijene su u unakrsnoj vatri gothamskog zločina. Poslao je svoju jedinu preživjelu kćer, Kate Kane, daleko od Gothama radi njezine sigurnosti. Nakon što je izbačena iz vojne škole i nakon godina brutalne obuke preživljavanja, Kate se vraća kući upravo kada se banda Alisa u zemlji čudesa namjerila na njezina oca i njegovu zaštitarsku tvrtku. Kako bi pomogla svojoj obitelji i svomu gradu, Kate Kane nastavlja nasljeđe svog nestalog rođaka, Brucea Waynea, kao Batwoman.

TU SMO II (We’re Here II)
Premijera 12. listopada na HBO GO-u
Utorkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Bob the Drag Queen, Eureka, Shangela

Za Emmy nominirana serija „Tu smo“ vraća se s drugom sezonom od osam epizoda te i dalje prati poznate drag-kraljice Boba the Queen Queen, Eureku O’Hara i Shangelu dok nastavljaju svoje putovanje šireći ljubav i povezanost diljem Amerike kroz umjetnost draga. Dok kraljice regrutiraju lokalno stanovništvo iz Spartanburga, Temecule, Del Ria, Selme, Evansvillea, Watertowna, Kone i Grand Junctiona za sudjelovanje u drag showu samo za jednu noć, nadahnjuju svoje „drag-kćeri“ da izraze svoje pravo „ja“ pred svojim obiteljima, prijateljima i zajednicom.

ANGELA BLACK (Angela Black)
Premijera 26. listopada na HBO GO-u
Utorkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Joanne Froggatt, Michiel Huisman, Samuel Adewunmi, Clement Stokes, Seth Stokes

Život Angele Black čini se idiličnim: krasna kuća u predgrađu Londona, volontiranje u utočištu za pse, dva divna sina i karizmatičan marljiv muž, Olivier (Michiel Huisman). Međutim, ispod te fasade savršenog doma, Angela (Joanne Froggatt) žrtva je obiteljskog nasilja. Zarobljenoj u vezi iz koje ne može pobjeći, Angeli iznenada pristupa Ed (Samuel Adewunmi), privatni istražitelj koji otkriva Olivierove najmračnije tajne. Neke strašne istine o njezinu mužu šokiraju Angelu. Može li zaista vjerovati Edu? Može li zaista ostaviti život kakav poznaje i napokon se osloboditi Oliviera?

POSTAJA TEMPLE II (Temple II)
Cijela sezona dolazi u HBO GO ponudu 28. listopada

Glume: Mark Strong, Daniel Mays, Catherine McCormack, Carice Van Houten, Lily Newmark

U prvoj sezoni Daniel (Mark Strong) nekako je uspijevao žonglirati sa svime dok se brinuo za svoju ženu Beth (Catherine McCormack) u ilegalnoj klinici ispod stanice metroa Temple. No sada se sve ruši kad se Beth probudi iz kome i traži odgovore. Eve (Lily Newmark) želi znati zašto su joj roditelji lagali, Lee (Daniel Mays) udružuje snage s karizmatičnim aktivistom, a Anna (Carice van Houten) očajnički želi izvući nešto pozitivno iz situacije. Među novopridošlima u drugoj sezoni nalaze se sumnjivi i duboko nepredvidljivi posrednik iz podzemlja Gubby (Rhys Ifans) i njegov pjesnički nastrojen, ali često pijan medicinski pomoćnik, Dermot (Michael Smiley).

NOVE EPIZODE HIT SERIJA:

PRIZORI IZ BRAČNOG ŽIVOTA (Scenes From A Marriage)
Ponedjeljkom nova epizoda u 20.00h na HBO-u
Ponedjeljkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Oscar Isaac, Jessica Chastain, Nicole Beharie, Corey Stoll, Tovah Feldshuh

Adaptacija švedskog klasika Ingmara Bergmana iz 1973., u kojoj glume Oscar Isaac i Jessica Chastain, „Prizori iz bračnog života“ preispituju njezin legendarni prikaz ljubavi, mržnje, želje, monogamije, braka i rastave kroz prizmu suvremenog američkog para.

KAD PADNE MRAK III (What We Do In The Shadows III)
Petkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Kayvan Novak, Matt Berry, Natasia Demetriou, Harvey Guillén, Mark Proksch

„Kad padne mrak“ prati četiri vampira koji su “živjeli” zajedno stotinama godina. U trećoj sezoni vampiri su uzdignuti na novu razinu moći i susrest će se s vampirom od kojeg su svi vampiri potekli, zamamnom sirenom, vodorigama, vukodlačkim kickballom, kockarnicama u Atlantic Cityju, wellness-kultovima, bivšim djevojkama, teretanama i natprirodnim zanimljivostima u izobilju.

PATROLA PROKLETIH (Doom Patrol III)
Četvrtkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Diane Guerrero, April Bowlby, Joivan Wade, Matt Bomer, Brendan Fraser

„Patrola prokletih“ oživljava jednu od najomiljenijih skupina DC-jevih superheroja: Robotmana, Negative Mana, Elasti-Woman i Crazy Jane, na čelu s ludim znanstvenikom Nilesom Caulderom zvanim Šef. Svaki član Patrole prokletih pretrpio je strašnu nesreću koja im je podarila nadljudske sposobnosti, ali ih je također unakazila. Traumatiziran i potlačen, tim je pronašao svoju svrhu zahvaljujući Šefu koji ih je okupio kako bi istraživali najčudnije postojeće fenomene. Nakon Šefova misterioznog nestanka, ti se nevoljni heroji nađu na neočekivanom mjestu kad ih u akciju pozove nitko drugi nego Cyborg, koji im dolazi s misijom koju je teško odbiti. Dijelom grupa potpore, dijelom tim superjunaka, Patrola prokletih ekipa je supermoćnih nakaza koja se bori za svijet koji ne želi imati ništa s njima.

DOBRA BORBA V (The Good Fight V)
Petkom nova epizoda u 20.00h na HBO-u
Sve sezone dostupne na HBO GO-u

Glume: Christine Baranski, Audra McDonald, Sarah Steele, Michael Boatman, Nyambi Nyambi

U petoj sezoni, Diane je prisiljena zapitat se je li primjereno da pomaže voditi afroameričku odvjetničku tvrtku s Liz. U međuvremenu, Marisa i njena tvrtka spetljaju se s Halom Wacknerom koji odluči otvori svoju sudnicu u fotokopiraonici.

ČUDOTVORCI: OREGONSKA STAZA (Miracle Workers: Oregon Trail)
Nedjeljom po dvije nove epizode u 21.50h na HBO 3
Sve sezone dostupne u HBO GO ponudi

Glume: Steve Buscemi, Daniel Radcliffe, Geraldine Viswanathan, Karan Soni, Jon Bass

Radnje smještene u 1840-e, treća sezona „Čudotvoraca“ prati idealističnog propovjednika iz malog grada (Daniel Radcliffe) koji se udružuje s traženim odmetnikom (Steve Buscemi) i oslobođenom prerijskom ženom (Geraldine Viswanathan) kako bi vodili karavanuna zapad Oregonskom stazom, u komičnoj pustolovini američkim krajolikom koji je, kao i danas, prepun opasnosti i obećanja.

ROSWELL: NOVI MEKSIKO III (Roswell: New Mexico III)
Srijedom nova epizoda u 21.00h na HBO 3
Utorkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Jeanine Mason, Nathan Parsons, Michael Vlamis, Lily Cowles, Tyler Blackburn

Liz Ortecho ostavila je svoj rodni gradić Roswell u Novom Meksiku prije 10 godina, nakon smrti voljene starije sestre. No kako joj je otac bolestan, ona se nevoljko vraća u turistički gradić kako bi se doselila k njemu. Kada Liz stigne, ponovno se poveže s Maxom Evansom, svojom tinejdžerskom ljubavi koji je sada policajac u Roswellu. Njihova je kemija odmah električna. No Liz uskoro otkriva šokantnu istinu: Max je izvanzemaljac koji je skrivao svoje nezemaljske sposobnosti cijeli život, zajedno s onima svog izvanzemaljskog brata i sestre, Isobel i Michaela. Kako se njih dvoje zbližavaju nakon deset godina razdvojenosti, Liz je sve teže skrivati istinu od svoje najbolje prijateljice Marije De Luce i pouzdanog bivšeg dečka iz srednje škole, dr. Kylea Valentija.

TRIDESETMETARSKI VAL (100 Foot Wave)
Četvrtkom nova epizoda u 21.35h na HBO-u
Sve epizode dostupne na HBO GO-u

Šestodijelna HBO-ova sportska dokumentarna serija „Tridesetmetarski val“ intimno bilježi desetljetnu odiseju pionira surfanja Garretta McNamare koji je nakon posjeta portugalskom Nazaréu, u nadi da će pokoriti tridesetmetarski val, doveo sport na još višu razinu te s lokalnim stanovništvom pomogao preobraziti malo ribarsko mjesto u najistaknutiju svjetsku destinaciju za surfanje na velikim valovima. Seriju je režirao i izvršno producirao nagrađivani filmaš Chris Smith, a izvršni su producenti dobitnici „Emmyja“ i „Zlatnoga globusa“ Joe Lewis, Maria Zuckerman, Ryan Heller i Michael Bloom.

ULOVI I UBIJ (Catch & Kill: The Podcast Tapes)
Četvrkom nova epizoda na HBO-u
Sve epizode dostupne na HBO GO-u

HBO-ova šestodijelna, polusatna dokumentarna serija „Ulovi i ubij“ oživljava intimne, otkrivajuće intervjue Ronana Farrowa sa zviždačima, novinarima, privatnim istražiteljima i drugim izvorima, vođene za Pulitzerom nagrađeni novinarski podcast i bestseler „Ulovi i ubij: laži, špijuni i zavjera da se zaštite predatori“. Serija se nadograđuje na podcast i knjigu, nikad viđenim snimkama i novim uvidima u ovu priču koja potresa kulturu. Sa svježim perspektivama i detaljima – ne samo o mučnim naporima da se razotkrije jedan moćni grabežljivac nego i o sustavima koji do danas pomažu prikrivati strašne zločine – u ovoj seriji postoje otkrića koja mogu iznenaditi čak i one koji su upoznati s prijavom.

MILIJARDE V (Billions V)
Ponedjeljkom nova epizoda u HBO GO ponudi
Sve prethodne epizode dostupne na HBO GO-u

Glume: Paul Giamatti, Damian Lewis, Maggie Siff, Condola Rashad, David Costabile

Dobitnici Emmyja i Zlatnog globusa, Paul Giamatti i Damian Lewis glume u složenoj drami o politici moći u svijetu visokih financija New Yorka. U petoj sezoni Bobby Axelrod i Chuck Rhoades ponovno raspiruju svoje žestoko rivalstvo, dok se novi neprijatelji uzdižu i nišane. Pionir društvenog utjecaja Mike Prince predstavlja istinsku prijetnju Axeovoj prevlasti, a Chuck je u zavadisa zastrašujućim okružnim tužiteljem. Taylor Mason su vraćeni u Ax Capital, gdje se moraju boriti da zaštite svoje zaposlenike i njihovu imovinu. Wendy Rhoades ponovno procjenjuje svoje odanosti i sklapa iznenađujuće nove saveze koji će je suprotstaviti i s Chuckom i s Axeom.

CRNI PONEDJELJAK III (Black Monday III)
Ponedjeljkom nova epizoda u 22.00h na HBO-u
Sve sezone dostupne na HBO GO-u

Glume: Don Cheadle, Andrew Rannells, Regina Hall

Otputujte natrag do 19. listopada 1987., tzv. Crnog ponedjeljka, najgoreg pada tržišta dionica u povijesti Wall Streeta. Do danas nitko ne zna tko ga je izazvao… sve do sad. Ovo je priča o tome kako je skupina autsajdera preuzela privilegirani muški klub Wall Streeta i srušila najveći svjetski financijski sustav. U trećoj sezoni naša šarolika ekipa spremna je prihvatiti 90-e u čitavoj njihovoj divoti. S financijskim svijetom u svom kokainom prekrivenom retrovizoru, svima omiljeni zločinci suočavaju se s egzistencijalnim pitanjem: „Što da igrač radi kad mu se oduzmu loptice?“ Odgovor je… promijeni igru. Iako su na obzoru tamni oblaci, ova ekipa na kraju uvijek zavlada.

RADOVI U TIJEKU II (Work In Progress II)
Ponedjeljkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Abby McEnany, Karin Anglin, Celeste Pechous, Julia Sweeney

Temeljena na njezinu životu, druga sezona serije „Radovi u tijeku“ nastavlja se s McEnanynim likom Abby nakon njezina prekida (i nakon što je gotovo ostala bez badema). 46-godišnja samoprozvana, debela, queer lezbijka Abby nezadovoljno prihvaća da je previše zauzeta da bi se ubila. Zapravo, ona se taman počinje izvlačiti iz problema… kad se globalna pandemija spoji s obiteljskom krizom i natjera je na neistraženi teritorij. U glavnoj je ulozi Abby McEnany.

MARATONI SERIJA

NASLJEĐE (Succession)
Maraton cijele I sezone 2. listopada od 20.00h na HBO 3
Maraton cijele II sezone 9. listopada od 20.00h na HBO 3
Sve sezone dostupne na HBO GO-u

Glume: Brian Cox, Jeremy Strong, Sarah Snook, Kieran Culkin, Alan Ruck

Obitelj Roy – Logan i njegovo četvero djece – upravlja jednim od najvećih konglomerata medija i zabave na svijetu. „Nasljeđe“ prati njihove živote dok razmišljaju što ih čeka u budućnosti kada se njihov ostarjeli otac počne povlačiti iz tvrtke. Radnje smještene u New York, „Nasljeđe“ istražuje teme moći, politike, novca i obitelji. Logan Roy, tvrd, moćan, ostarjeli patrijarh šef je „Waystar Roycoa“, obiteljski kontroliranoga međunarodnoga medijskoga konglomerata. U braku je s trećom suprugom, Marciom, privrženom i impresivnom partnericom. Kendall Roy, Loganov najstariji sin iz drugog braka, trenutačno je predsjednik ogranka u tvrtci i njegov nasljednik. Roman Roy, Kendallov mlađi brat, Loganov je otvoren, zabavan sin koji više ne radi u „Waystaru“.

PREMIJERE BLOCKBUSTERA I HIT FILMOVA

ZORA
Film Dalibora Matanića, u kojem u bliskoj budućnosti novi sukobi bukte u osamljenoj dolini. Podijeljeni na ‘odabrane’ i ‘nepoželjne’, ljudi napuštaju svoje domove, bježeći od nasilja u neizvjesnost. Ika, Matija i njihovo dvoje djece, Kaja i Nikola, duboko su podijeljeni oko toga hoće li otići ili ostati. Od nestanka trećeg djeteta, Ika i Matija nisu pronašli način kako prevladati traumu, a jaz između njih svakim danom postaje sve veći. Sa svojim mističnim otkrićima zora pokreće niz događaja koji jasno pokazuju da ignoriranje ekstremizma i izbjegavanje suočavanja s osobnim traumama uvijek uzimaju veliki danak.
Premijera: 7. listopada u 20.00h na HBO-u
Dostupno na HBO GO-u od 7. listopada

MAMURLUK 3 (The Hangover Part III)
Prošle su dvije godine otkako su dečki, u izmaglici droge, krstarili sumnjivim kvartovima Las Vegasa te se oporavljali od otmice, pucnjave i hajke narkomafije u Bangkoku. Phil, Stu i Doug sretno žive dosadnim životima kod kuće. Zadnje što su čuli o magnetu za nevolje, Leslieju Chowu, bilo je da je završio u tajlandskome zatvoru. Jedini član Vučjeg čopora koji nije zadovoljan je Alan. Još ne našavši svrhu svoga života, crna ovca skupine skinula se s lijekova i predala svojim prirodnim impulsima, što za Alana znači nepostojanje granica, filtara i prosudbe, sve dok ga osobna kriza ne natjera da napokon potraži nužnu pomoć. A tko će se bolje pobrinuti da napravi prvi korak od njegova tri najbolja prijatelja? Ovaj put nema momačke večeri. Nema vjenčanja. Što bi moglo poći po zlu? No kad Vučji čopor krene na put, sve oklade otpadaju.
Premijera: 3. listopada u 20.00h na HBO-u
Dostupno na HBO GO-u od 1. listopada

DEADPOOL 2 (Deadpool 2)
Nakon što je preživio gotovo fatalni goveđi napad, unakaženi kuhar u kantini (Wade Wilson) pokušava ostvariti svoj san da postane Mayberryjev najbolji barmen i istodobno se nauči nositi s izgubljenim osjetilom okusa. Dok traga za začinom za život te za kondenzatorom fluksa, Wade se mora boriti s nindžama, jakuzom i čoporom seksualno agresivnih pasa, dok putuje svijetom kako bi otkrio važnost obitelji, prijateljstva i okusa – pronalazeći pritom novu strast prema pustolovini i stječući prestižni naslov sa šalice za kavu Najboljeg ljubavnika na svijetu.
Premijera: 10. listopada u 20.00h na HBO-u
Dostupno na HBO GO-u od 9. listopada

LOGAN: WOLVERINE (Logan)
U filmu Hugh Jackman posljednji put reprizira svoj legendarnu ulogu Wolverinea u sirovoj, moćnoj samostalnoj dramskoj priči o žrtvi i iskupljenju. Godina je 2029. Mutanti su nestali – ili su vrlo blizu toga. Izolirani, utučeni Logan ubija dane u alkoholu u skrovištu na udaljenom potezu meksičke granice zarađujući sitniš kao vozač. Njegovi pratitelji u progonstvu su izopćenik Caliban i boležljivi profesor X, čiji jedinstveni um muče sve gori napadaji. No Loganovi pokušaji da se skriju od svijeta i od njegove ostavštine naglo završavaju kad se pojavi tajanstvena žena s hitnim zahtjevom – da Logan otprati nevjerojatnu djevojčicu na sigurno.
Premijera: 17. listopada u 20.00h na HBO-u
Dostupno na HBO GO-u od 17. listopada

INTERSTELLAR (Interstellar)
U bliskoj budućnosti Zemlju su razorile suša i glad izazvavši nedostatak hrane i ekstremne klimatske promjene. Kada čovječanstvu zaprijeti izumiranje, otkriven je tajanstveni procjep u prostorno-vremenskom kontinuumu, dajući čovječanstvu priliku da produlji svoj životni vijek. Skupina istraživača mora putovati izvan našeg Sunčeva sustava u potrazi za planetom na kojem je moguć život. Posada „Endurancea“ mora razmišljati u širim okvirima i otići dalje od ijednog čovjeka u povijesti na međuzvjezdanom putovanju u nepoznato. Coop, pilot Endurancea, mora birati između toga da ponovno vidi svoju djecu i budućnosti ljudske vrste.
Premijera: 24. listopada u 20.00h na HBO-u
Dostupno na HBO GO-u od 24. listopada

GNIJEZDO (The Nest)
„Nije tvoj posao brinuti se. Prepusti to svom mužu“, savjet je koji Allison (Carrie Coon) dobiva od svoje majke kada se protiv volje preseli iz američkog predgrađa na englesko selo sa suprugom Roryjem (Jude Law) i njihovo dvoje djece sredinom 1980-ih. Rory, ambiciozni poduzetnik, u svojoj domovini vidi priliku da zaradi velik novac. Držeći se svojih iluzija, unajmljuje prostrano, ali turobno seosko imanje s prostorom za Allisonine konje. No uskoro obitelji počne prijetiti raspad pod teretom nedostižnog načina života i sve veće izolacije. Umorni od vlastitih laži, Rory i Allison jure prema naizgled neizbježnoj propasti.
Premijera: 31. listopada u 20.00h na HBO-u
Dostupno odmah na HBO GO-u od 31. listopada

A ONDA SE POJAVIŠ TI (Then Came You)
Annabelle Wilson iznenada ostane udovica nakon 32-godišnjeg braka sa suprugom Fredom. Oni su cijelo vrijeme živjeli u Nantucketu, vodili svoju trgovinu alata i svaki tjedan odlazili u kino. Annabelle napravi popis njihovih omiljenih 20 filmova, proda kuću i zauvijek ostavi svoj život u Nantucketu. Prvo putuje u Škotsku, u čast „Hrabrog srca“, gdje upozna čangrizavog vlasnika gostionice po imenu lord Howard Awd. Annabelle je odmah zapanjena i zavedena čistom snagom i ljepotom škotske prirode. Polarne suprotnosti, Annabelle i Howard provedu tjedan dana otkrivajući tajne koje nikada nisu podijelili i razviju neočekivano prijateljstvo. Hoće li to oboje dovesti do posljednje šanse za ljubav? Postoji komplikacija: Howard bi se trebao vjenčati krajem tjedna!
Premijera: 14. listopada u 20.00 na HBO-u
Dostupno na HBO GO-u od 14. listopada

Svi filmovi, serije i dokumentarci će biti dostupni i putem HBO usluga videa na zahtjev – HBO On Demand i HBO GO.

O HBO EUROPE

HBO Europe donosi premium televizijske kanale HBO i Cinemax, kao i usluge videa na zahtjev HBO GO i HBO On Demand, putem ponude partnera operatera i direktno korisnicima u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj, Moldaviji, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Kosovu, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji te Bosni i Hercegovini.
HBO Nordic nudi pretplatu na premium uslugu videa na zahtjev direktno korisnicima, ali i putem partnera operatera u Švedskoj, Norveškoj, Finskoj i Danskoj.