Stožer priznao da ne znaju ništa o cjepivu koje naručuju i da eksperimentiraju na građanima RH!

0

RAVNATELJ Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak najavio je nabavu novog, proteinskog cjepiva francuske farmaceutske kompanije Sanofi.

“Vidjet ćemo kako će stvari teći i kako će reagirati na viruse. Druge zemlje su isto naručile, najveće količine je naručila Njemačka. Pretpostavljamo da oni imaju više informacija, kad su uzeli toliko cjepiva, pa smo i mi naručili neku manju količinu. Naručili smo oko 300.000 doza inovativnog cjepiva. Dosad smo imali vektorska (AstraZeneca) i mRNA (Pfizer i Moderna), ovo je proteinsko, najavljuje se da će biti jako učinkovito. Dosta je jeftinije od mRNA cjepiva. Kad ga EMA evaluira, znat ćemo više”

S ovom izjavom je Capak priznao da ne znaju ništa o tom cjepivu i da će građani Hrvatske biti pokusni kunići kao i u slučaju s mRNA cjepivima.

Beroš je na press konferenciji nadodao: ”Struka je ta koja je jasnije artikulirala da moramo proširiti dijapazon. Riječ je o drugačijoj vrsti cjepiva. Pitanje je što će praksa pokazati, to su proteinska cjepiva”.

Beroš je s ovom izjavom priznao da očito nešto ne valja s prvim cjepivima kad naručuju nova, drukčija cjepiva, ali i da ništa ne zna o tom novom cjepivu i da će zapravo eksperimentirati na građanima pa će onda znati više.

Čovjek bi pomislio da naši stručnjaci rade neka istraživanja ili na temelju nekih istraživanja naručuju cjepiva, ali istina je zapravo drugačija. 

“Najviše je uzela Njemačka, pa smo onda i mi naručili neku manju količinu”

“Vidjet ćemo kako će stvari teći i kako će reagirati na viruse. Druge zemlje su isto naručile, najveće količine je naručila Njemačka. Pretpostavljamo da oni imaju više informacija, kad su uzeli toliko cjepiva, pa smo i mi naručili neku manju količinu”, dodao je šef HZJZ-a.

Naš HDZ Stožer je naručio neko cjepivo samo zato što ga je naručila Njemačka. Priznali su da ne znaju ništa o cjepivu i da vjeruju drugima. Zar stvarno mislite da je takvim ljudima stalo do vašeg zdravlja? Zar stvarno vjerujete da Beroš i ekipa predstavljaju Struku? U svakoj normalnoj zemlji bi za ovakvu izjavu istog trena dobili otkaz, ali vjerojatno i završili u zatvoru.

Autor: Josip Novosel aka Dragi Vođa

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20