Lea Ivančić – caffe bar Genius – Niti ću se ja cijepiti, niti ću prisiliti svoje djelatnike na to!

0

Josip Aladrović ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, u ime je Vlade RH za Dnevnik HTV-a rekao kako mjere više nisu horizontalne, nego su ciljane za najizloženije sektore. Podsjetio je da je ovo 17 mjesec u kojem država daje vrlo izdašne potpore, za koje je do sada isplaćeno 12 mlrd. kuna. Svi koji imaju 70 i više posto  radnika s covid potvrdama dobiju 100 posto potpore, a oni koji ne mogu ispuniti taj kriterij dobiju niži iznos proporcionalno ispunjenju tih postotaka.

Njegova izjava je izazvala pobunu među poduzetnicima, a pogotovo ugostiteljima od kojih izdvajamo Facebook komentar Lee Ivančić, vlasnice kafića Genius u zagrebačkoj Dubravi.

Lea Ivančić – Neka si j… mater. Niti ću se ja cijepiti, niti ću prisiliti svoje djelatnike na to.

Ja sam ugostitelj i ne želim prisiljavali svoje djelatnike da se cijepe jer nikakva prisila prema nikome nije po mojoj savjesti. Ne smatram cjepivo sigurnim jer nije dokazano da je, naprotiv, sve više čitamo i čujemo koliko je izazvalo štetnih pa i pogubnih posljedica. Ne želim da moji djelatnici budu u strahu za svoju egzistenciju, ni na koji način, bilo financijsku, bilo životnu. Kod mene se ne moraju bojati da će biti gladni, ali ne želim da se boje da bi od cjepiva mogli imati posljedica ili još gore da uopće razmišljaju da bi od njega mogli umrijeti. Svi smo preboljeli Covid s lakšim simptomima i ne bojimo se bolesti koliko cjepiva.

Lein komentar je dobio brojne lajkove i komentare podrške, al’ se iskreno nadamo da neće sve ostati samo na Facebook podršci, već da će joj se pridružiti i drugi ugostitelji/poduzetnici i jasno i glasno poslati HDZ Stožer u 3PM! Ne živimo u nacističkoj Njemačkoj i nitko nema pravo prisiljavati ljude na eksperimentalno cjepivo niti im uvjetovati život i rad primanjem istog. Naučili smo se dobro u zadnjih 30 godina da kad nas HDZ uvjerava da je nešto za naše dobro, to uvijek završi na našu štetu.

Korona ludilo će prestati kad svi jasno i glasno kažemo HDZ STOŽERU NE!

STOP COVID FAŠIZMU! 

 

Autor: Josip Novosel aka Dragi Vođa