IZDVOJENE PREMIJERE HIT FILMOVA I SERIJA KOJE U LIPNJU STIŽU NA HBO KANALE I USLUGE

0

Najzanimljiviji naslovi koji će se u mjesecu lipnju premijerno prikazivati na HBO, HBO 2 i HBO 3 kanalima, kao i HBO uslugama videa na zahtjev HBO GO i HBO On Demand.

PREMIJERE NOVIH SERIJA I NOVIH SEZONA SERIJA:

RICK I MORTY V (Rick And Morty V)
Premijera nove sezone 21. lipnja na HBO GO-u
Sve prethodne sezone istog dana dolaze u HBO GO ponudu

Glume: Justin Roiland, Sarah Chalke, Chris Parnell, Spencer Grammer

Nakon nestanka dugog gotovo 20 godina, Rick Sanchez iznenada stiže na prag kćeri Beth kako bi se preselio k njoj i njezinoj obitelji. Iako Beth objeručke primi Ricka u svoj dom, njezin suprug Jerry nije toliko sretan zbog ovog obiteljskog okupljanja. Jerry je zabrinut zbog Ricka, sociopatskog znanstvenika, koji se koristi garažom kao svojim osobnim laboratorijem. U laboratoriju Rick radi na brojnim znanstvenofantastičnim napravama, od kojih bi se neki mogli smatrati opasnima. Ali to nije sve što zabrinjava Jerryja. Rick također odlazi u avanture širom svemira koje često uključuju njegove unuke, Mortyja i Summer.

RODITELJSKE MUKE II (Breeders II)
Premijera 7. lipnja u 21.00 na HBO-u
Ponedjeljkom nova epizoda u 21.00h na HBO-u
Sve epizode dostupne na HBO GO-u

Glume: Martin Freeman, Daisy Haggard, George Wakeman, Jayda Eyles, Stella Gonet

Humoristična serija „Roditeljske muke“ istražuje paradoks koji svaki roditelj poznaje, ali nikad ne priznaje: da biste rado umrli za svoju djecu, ali često ih također želite ubiti. Paul (Martin Freeman) brižan je otac koji otkriva da baš i nije čovjek kakvim se smatrao. Njegova partnerica u ovoj nemoguće teškoj roditeljskoj situaciji je Ally (Daisy Haggard), koja vodi tonski studio, nasmijava Paula i sposobna je čitati priče svojoj djeci dok praktički spava. U ovoj iskrenoj i beskompromisnoj komediji Paul i Ally balansiraju između svojih karijera, ostarjelih roditelja, hipoteke, preokreta u vezi i nezavidnih iznenađenja u odgoju svoje male djece, Lukea i Ave.

BETTY II (Betty II)
Premijera 12. lipnja na HBO GO-u
Subotom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Nina Moran, Dede Lovelace, Rachelle Vinberg, Ajani Russell

Temeljena na kritički hvaljenom filmu „Skate Kitchen“ Crystal Moselle, HBO-ova nova serija od šest epizoda „Betty“ prati raznoliku skupinu mladih žena koje se snalaze u pretežno muškom svijetu skejtbordinga u New Yorku. Samouvjerena i odana, Janay je jake volje i tvrdoglava na načine koji joj i pomažu i škode. Honeybear je tiha oluja. Njezin drastičan stil je varka; oklop koji nosi kako bi skrila svoje emocionalne borbe. Kirt je ljubavnica (prema damama), borac (prema ostatku svijeta) i malo dijete u tijelu žene. Najzabavnija je osoba na svijetu, ali čak i da je toga svjesna, ne bi je bilo briga. Indigo je pak snalažljiva prevarantica zarobljena u tijelu propale studentice umjetnosti. Na rubu grupe je Camille, oprezna, pronicljiva, inteligentna i nezgrapna.

ISTRIJEBITE SVE DIVLJAKE (Exterminate All The Brutes)
Premijera 8. lipnja u 21.00h na HBO-u
Utorkom nova epizoda u 21.00h na HBO-u
Sve epizode dostupne na HBO GO-u

„Istrijebite sve divljake“ putovanje je kroz vrijeme koje otvara oči i nudi prodoran pogled na povijest europskog kolonijalizma u Africi i Americi. Revolucionarna serija istražuje trajni utjecaj eksploatacije i genocida na društvo danas, pomičući granice tradicionalnog dokumentarnog filma utkavši osobno putovanje redatelja Raoula Pecka („Ja nisam tvoj crnac“) u najmračnije sate čovječanstva u insceniranim prizorima u kojima glumi Josh Hartnett („Pearl Harbor“). U četirima epizodama Peck dekonstruira stvaranje i maskiranje povijesti, zadire duboko u ideologiju bjelačke nadmoći i izaziva publiku da preispita samu ideju o tome kako se povijest piše.

DAVE II
Premijera 17. lipnja na HBO GO-u
Četvrtkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Dave Burd, Taylor Misiak, Andrew Santino, Travis Bennett, Christine Ko

Serija „Dave“ prati neurotičnog muškarca iz predgrađa u kasnim dvadesetima koji je uvjerio sebe da mu je suđeno biti jedan od najboljih repera svih vremena. Sada mora uvjeriti najbliže prijatelje jer bi uz njihovu pomoć mogao u to uvjeriti i svijet. Polusatna komedija temeljena na životu repera i komičara Davea Burda, poznatijeg po scenskom imenu Lil Dicky.

DOBRA BITKA V (The Good Fight V)
Premijera 25. lipnja na HBO GO-u
Petkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Christine Baranski, Cush Jumbo, Sarah Steele, Michael Boatman, Audra McDonald

„Dobra bitka“ se nastavlja godinu dana nakon događaja iz posljednje epizode serije „Dobra žena“. U ovoj seriji, golema financijska muljaža uništi ugled mlade odvjetnice Maije Rindell i istodobno izbriše ušteđevinu njezine mentorice i kume Diane Lockhart. Otjerane iz „Lockharta i Leeja“, one se pridružuju Lucci Quinn u jednoj od najeminentnijih čikaških odvjetničkih tvrtki.

NOVE EPIZODE HIT SERIJA:

NA TERAPIJI IV (In Treatment IV)
Ponedjeljkom i utorkom nove epizode u 20.00h na HBO-u
Ponedjeljkom i utorkom nove epizode u HBO GO ponudi

Glume: Uzo Aduba, Anthony Ramos

Emmyjem nagrađena dramska serija „Na terapiji“ vraća se sa svojom četvrtom sezonom. Dobitnica Emmyja Uzo Abuba („Gospođa Amerika“, „Narančasta je nova crna“), igra glavnu ulogu terapeutkinje u središtu priče, pronicljivu, empatičnu dr. Brooke Taylor. Nova verzija serije smještena je u današnji Los Angeles i dovodi raznoliki trojac pacijenata na liječenje k Brooke kako bi im pomogla snaći se s raznim modernim problemima. Pitanja poput globalne pandemije i nedavnih velikih društvenih i kulturnih promjena pozadina su rada koji će Brooke poduzeti, baveći se uza sve to i komplikacijama u privatnom životu.

POTPUNI DOŽIVLJAJ III (The Girlfriend Experience III)
Ponedjeljkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Julia Goldani Telles, Oliver Masucci, Frank Dillane, Daniel Betts, Armin Karima

Serija „Potpuni doživljaj“ istražuje odnos između ekskluzivnih eskort-djevojaka i njihovih klijenata kojima pružaju daleko više od samog seksa. To su žene koje pružaju „potpuni doživljaj prave veze“ – emocionalne i seksualne odnose za vrlo visoku cijenu. Treća sezona ove antologijske serije smještena je usred londonske tehnološke scene. Studentica neuroznanosti Iris počinje istraživati transakcijski svijet „potpunog doživljaja prave veze“, no ubrzo uviđa da stvari tu i nisu baš tako jednostavne i bjelodane te da joj novostvoreni odnosi s klijentima pružaju prednost u svijetu tehnologije, ali i obrnuto. Stoga se počinje pitati jesu li njezini postupci doista vođeni slobodnom voljom ili nečim posve drugim…

CRNA DAMA IZVODI SKEČEVE II (A Black Lady Sketch Show II)
Petkom nova epizoda u 21.30h na HBO 3
Sve epizode dostupne na HBO GO-u

Glume: Robin Thede, Quinta Brunson, Gabrielle Dennis, Ashley Nicole Black

Osmišljena i producirana od strane Robin Thede i Isse Rae, „Crna dama izvodi skečeve“ narativna je serija smještena u neograničenu čarobnu stvarnost punu dinamičnih, urnebesnih likova i slavnih gostiju. Emisija donosi skečeve u izvedbi afroameričkih komičarki, među kojima su Robin Thede, Ashley Nicole Black, Gabrielle Dennis i Quinta Brunson.

FARGO IV (Fargo IV)
Nedjeljom nova epizoda u 21.45h na HBO 3
Sve sezone dostupne na HBO GO-u

Glume: Chris Rock, Jessie Buckley, Jason Schwartzman, Ben Whishaw, Jack Huston

Smještena u Kansas Cityju 1950. godine, četvrta sezona „Farga“ usredotočuje se na dva kriminalna sindikata koji se bore za djelić američkog sna i sklapaju nesiguran mir. Zajedno kontroliraju alternativnu ekonomiju eksploatacije, korupcije i droge. Kako bi učvrstio primirje, Loy Cannon (Chris Rock), glava afroameričke kriminalne obitelji, trampi svog najmlađeg sina Satchela sa svojim neprijateljem Donatellom Faddom, šefom talijanske mafije. Zauzvrat, Donatello predaje svog najmlađeg sina Zera Loyu. Priča o imigraciji, asimilaciji i moći isprepliće se onima o Jostu Faddi, impulzivnom i hedonističkom nasljedniku mafijaške obitelji Fadda, zatim Donatellovom posvojenom sinu Patricku „Rabbiju“ Milliganu, detektiva Odisu Weffu, Oraetti Mayflower i američkom šerifu Dicku „Deafyju“ Wickwareu.

AMERIČKA PRIČA III (All American III)
Subotom nova epizoda u 19.15h na HBO 3
Utorkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Daniel Ezra, Bre-Z, Greta Onieogou, Samantha Logan, Michael Evans Behling

Spencer James srednjoškolski je igrač footballa u usponu i odlikaš Srednje škole South Crenshaw High. Compton je mjesto koje naziva domom. Ali kad ga trener škole Beverly High School Billy Baker regrutira da se pridruži njegovu timu u Beverly Hillsu, Spencerova majka Grace i njegov najbolji prijatelj Coop uvjeravaju Spencera da je to prilika koju mora iskoristiti. Sada se Spencer mora kretati u dva svijeta, južnom susjedstvu koji poznaje i bogatom svijetu Beverly Hillsa koji mu je ponudio priliku za nešto veće. Kad je Spencer prisiljen preseliti se k Billyju i njegovoj obitelji kako bi zadržao dozvolu za premještaj na Beverly, bori se da pronađe tlo pod nogama. Serija je nadahnuta životom NFL igrača Spencera Paysingera.

MAYANS M.C. III (Mayans MC III)
Četvrtkom nova epizoda u 22.00h na HBO 3
Sve sezone dostupne na HBO GO-u

Glume: JD Pardo, Clayton Cardenas, Sarah Bolger, Michael Irby, Carla Baratta

„Mayans M. C.“ iduće je poglavlje sage „Sinovi anarhije“. Radnje smještene u svijet nakon Jaxa Tellera, Ezekiel „Ez“ Reyes tek je izašao iz zatvora te je potencijalni Mayan na kalifornijsko-meksičkoj granici. Ez je daroviti potomak ponosne latinoameričke obitelji te nekadašnji zlatni dečko, a njegova potraga za američkim snom doživljava krah zbog graničnog nasilja. Ez je sada prinuđen osmisliti si nov identitet u svom malom gradiću, a potreba za osvetom vodi ga k životu kakav nije planirao i od kojeg ne može pobjeći.

SLUŠKINJINA PRIČA IV (The Handmaid’s Tale IV)
Petkom nova epizoda u 20.00h na HBO-u
Četvrtkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Elisabeth Moss, Joseph Fiennes, Yvonne Strahovski, Samira Wiley, Alexis Bledel, Ann Dowd

U novoj sezoni, June (Elizabeth Moss) uzvraća udarac Gileadu kao žestoka predvodnica pobunjenika, ali rizici koje preuzima donose neočekivane i opasne nove izazove. Njena potraga za pravdom i osvetom prijeti da će ju potpuno obuzeti i uništiti joj najdragocenije odnose.

MI DJECA S KOLODVORA ZOO (We Children Of Bahnhoff Zoo)
Utorkom nova epizoda u 21.00h na HBO-u
Sve epizode dostupne na HBO GO-u

Glume: Jana McKinnon, Michelangelo Fortuzzi, Lea Drinda, Lena Urzendowsky, Jeremias Meyer, Bruno Alexander

Christiane, Stella, Babsi, Axel, Michi i Benno pronalaze se u opojnim klubovima i podzemnim zabavama Berlina. Oni su snažni, hrabri i divlje žive u ovom „raju“ koji se isprva čini prepun boja, odvažnosti i uzbuđenja. U središtu grupe je Christiane čiji je život rastrgan razornom rastavom njezinih roditelja. Bježi iz svoga doma samo kako bi propala u zavodljivo podzemlje. Kako veze grupe jačaju, oni hedonistički traže sljedeće uzbuđenje oscilirajući između intenzivne euforije i mračne, opasne depresije. Dok se njihovi životi i odnosi šire i raspadaju, njihove ih pojedinačne traume uvlače u emocionalni slom iz kojeg se neki od njih nikada neće izvući.

PRIJATELJI (Friends)
Svakog radnog dana po dvije epizode u 12.30h na HBO 2
Maratoni subotom od 13.55 na HBO 3
Sve sezone dostupne na HBO GO-u

Glume: Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer

Zavirite u srca i umove šestero prijatelja koji žive u New Yorku dok istražuju tjeskobe i apsurde stvarne zrelosti. Ova pametna, sofisticirana serija nudi urnebesan pristup vezama i poslu u velegradu. Kao što će Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler i Ross uvidjeti, čini se da potraga za srećom daje više pitanja nego odgovora. No dok traže ispunjenje, također paze jedni na druge u ovo uzbudljivo vrijeme kad im se čini da je sve moguće – dok god imaju prijatelje.

BATWOMAN II (Batwoman II)
Srijedom nova epizoda u 21.50h na HBO 3
Utorkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Javicia Leslie, Rachel Skarsten, Meagan Tandy, Nicole Kang, Camrus Johnson

Tri godine nakon što je Batman misteriozno nestao, Gotham je grad kojim vlada očaj. Bez križara s plaštom, zločinačke bande pregazile su i nadigrale policijsku upravu Gotham Cityja. Na scenu stupa Jacob Kane i njegova vojna zaštitarska služba „Crows Private Security“ koja sada štiti grad sveprisutnom vatrenom snagom i milicijom. Godinama prije, Jacobova prva žena i kći ubijene su u unakrsnoj vatri gothamskog zločina. Poslao je svoju jedinu preživjelu kćer, Kate Kane, daleko od Gothama radi njezine sigurnosti. Nakon što je izbačena iz vojne škole i nakon godina brutalne obuke preživljavanja, Kate se vraća kući upravo kada se banda Alisa u zemlji čudesa namjerila na njezina oca i njegovu zaštitarsku tvrtku. Kako bi pomogla svojoj obitelji i svomu gradu, Kate Kane nastavlja nasljeđe svog nestalog rođaka, Brucea Waynea, kao Batwoman.

MLADI SHELDON IV (Young Sheldon IV)
Subotom nova epizoda u 12.30h na HBO 3
Sve sezone dostupne na HBO GO-u

Glume: Iain Armitage, Zoe Perry, Lance Barber, Montana Jordan, Raegan Revord

Za desetogodišnjeg Sheldona Coopera nije lako odrastati u istočnom Teksasu. Biti genijalan um kakav se rađa jedanput u generaciji, sposoban za naprednu matematiku i znanost, nije uvijek korisno u zemlji gdje kraljuju američki nogomet i crkva. I dok se ranjivi, daroviti i pomalo naivni Sheldon nosi sa svijetom, njegova vrlo normalna obitelj mora pronaći način da se nose s njim. Njegov otac George pokušava se snaći kao srednjoškolski trener američkog nogometa i kao otac dječaka kojeg ne razumije. Sheldonova majka Mary žestoko štiti i odgaja svog sina u gradu u koji se on jednostavno ne uklapa. Sheldonov stariji brat Georgie trudi se najbolje što može u srednjoj školi, ali teško je biti kul kad pohađaš iste predmete kao tvoj čudni 10-godišnji brat. Naposljetku, tu je Sheldonova sestra blizanka Missy koja katkad zamjera što Sheldon dobiva svu pozornost, ali također ostaje jedina osoba koja Sheldonu može pouzdano reći istinu. Tijekom 11 godina u „Teoriji velikog praska“ publika je upoznala legendarnog, ekscentričnog i nevjerojatnog Sheldona Coopera. Ova humoristična serija daje nam priliku da se upoznamo s njim u djetinjstvu kada tek kreće na svoj nevini, nespretni i nadobudni put prema čovjeku kojim će postati.

PREGLED PROTEKLOG TJEDNA S JOHNOM OLIVEROM VIII (Last Week Tonight With John Oliver VIII)
Petkom nova epizoda u 21.00h na HBO 3
Ponedjeljkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glumi: John Oliver

Jedna od najduhovitijih i najsvježijih osobnosti koja se posljednjih godina pojavila na TV-u, John Oliver, stiže na HBO u ovom serijalu koji daje aktualan pogled na tjedne vijesti, politiku i tekuće događaje. Svaka epizoda daje Oliveru jedinstvenu platformu odakle može nuditi svoje specifično gledište o svjetskim problemima uz razne posebne goste i segmente.

CRNI PONEDJELJAK III (Black Monday III)
Ponedjeljkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Don Cheadle, Andrew Rannells, Regina Hall

Prva sezona ove serije pratila je Mauricea „Moa“ Monroea (Don Cheadle) dok su on i njegova skupina autsajdera preuzimali plavokrvni, muški klub Wall Streeta 1987., što je u konačnici dovelo do najvećeg kraha burze u povijesti, takozvanog Crnog ponedjeljka. Prijatelji su postali neprijatelji, mešetari su postali izdajice, a dvoje ljudi izgubilo je život. Ova sezona usredotočena je na posljedice: na početku, Dawn (Regina Hall) i Blair (Andrew Rannells) su šefovi i brzo shvaćaju da je teška glava koja krunu nosi, osobito kad se ta glava neprestano osvrće za Moom koji je u bijegu zajedno s Keithom (Paul Scheer). Tko će ispaštati zbog kraha? Koga će optužiti za ubojstva? Tko će ispaštati što je pokrao Moa? Sve će se to otkriti u drugoj sezoni.

POTOMCI III (Legacies III)
Petkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Danielle Rose Russell, Aria Shahghasemi, Kaylee Bryant, Jenny Boyd, Quincy Fouse

Posljednjeg desetljeća legendarni heroji i zlikovci „Vampirskih dnevnika“ i „The Originals“ oduševili su publiku širom svijeta. Ostavili su za sobom trajnu baštinu ljubavi i obitelji koja se nastavlja u „Potomcima“, uzbudljivoj novoj drami koja pripovijeda priču o sljedećoj generaciji nadnaravnih bića u Školi Salvatore za mlade i nadarene. Ovdje kći Klausa Mikaelsona, 17-godišnja Hope Mikaelson, blizanke Alarica Saltzmana, Lizzie i Josie Saltzman i druga mladež sazrijeva na najnekonvencionalniji mogući način, odgajani da budu najbolje verzije sebe unatoč najgorim impulsima. Hoće li te mlade vještice, vampiri i vukodlaci postati heroji koji žele biti ili zlikovci za koje su rođeni?

SUPERMEN I LOIS (Superman And Lois)
Srijedom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Tyler Hoechlin, Elizabeth Tulloch, Jordan Elsass, Alex Garfin, Erik Valdez, Inde Navarrette

Nakon godina suočavanja s megalomanskim superzlikovcima, čudovištima koja razaraju Metropolis i izvanzemaljskim osvajačima odlučnima da unište ljudsku vrstu, najpoznatijeg svjetskog superjunaka, Čovjeka od Čelika zvanog Clark Kent (Tyler Hoechlin) i najpoznatiju novinarku iz stripa, Lois Lane (Elizabeth Tulloch) čeka jedan od najvećih izazova dosada – stres, pritisci i složenosti s kojima se suočavaju zaposleni roditelji u današnjem društvu. Kao da zastrašujući posao podizanja dvojice sinova već nije dovoljno kompliciran, Clark i Lois moraju se brinuti i hoće li njihovi sinovi, Jonathan (Jordan Elsass) i Jordan (Alexander Garfin), naslijediti očeve kriptonske supermoći kad odrastu.

MARATONI SERIJA

OTKRIĆE VJEŠTICA (A Discovery Of Witches)
Maraton I sezone 5. lipnja od 20.00h na HBO 3
Maraton II sezone 12. lipnja od 20.00h na HBO 3
Sve sezone dostupne na HBO GO-u

Glume: Teresa Palmer, Matthew Goode

Na temelju najprodavanije serije knjiga Debore Harkness, „Otkrivanje vještica“ suvremena je ljubavna priča smještena u okruženje akademskog života Oxforda, ali u svijetu gdje šačica vještica, vampira i demona živi i djeluje nevidljiva među ljudima, skrivajući se naočigled svih. Teresa Palmer glumi briljantnu akademičarku i povjesničarku Dianu Bishop, nevoljku vješticu koja niječe svoje nasljeđe. Otkriće rukopisa u oksfordskoj knjižnici Bodleian dovodi je u srce opasnog misterija – i na put zagonetnog genetičara Matthewa Clairmonta, koji također ima mračnu obiteljsku tajnu: on je vampir. Dok Diana i Matthew kreću na putovanje da shvate tajne drevnog rukopisa i kako se njihova veza razvija, događaji prijete razbiti krhki mir koji je dugo postojao između vještica, vampira, demona i ljudi.

PREMIJERE BLOCKBUSTERA I HIT FILMOVA

JEDNOM DAVNO (Come Away)
U ovoj maštovitoj priči o dvama najomiljenijim likovima iz književnosti – Petru Panu i Alisi u zemlji čudesa – osmogodišnja Alice, njezin nestašni brat Peter i njihov briljantni stariji brat David puštaju mašti na volju jednog divnog ljeta na engleskom selu. Poticani roditeljima Jackom i Rose, dječje maštovite čajanke, borbe mačevima i pustolovine na gusarskom brodu naglo se prekinu kad se dogodi tragedija. Peter, željan da se dokaže kao heroj svojim ožalošćenim roditeljima koji imaju i financijskih problema, putuje s Alice u London, gdje pokušavaju prodati obiteljsku dragocjenost. Po povratku kući, Alice traži privremeno utočište u čudesnoj zečjoj rupi, a Peter trajno bježi od stvarnosti ulazeći u čarobno carstvo kao vođa „Izgubljenih dječaka“.
Premijera: 12. lipnja u 20.00h na HBO-u
Dostupno na HBO GO-u od 12. lipnja

BILL I TED SPAŠAVAJU SVIJET (Bill & Ted Face The Music)
Ulog je veći nego ikad u podvizima vremenskih putnika Williama „Billa“ S. Prestona Esq. (Alex Winter) i Theodorea „Teda“ Logana (Keanu Reeves). Još neostvarene rock and roll sudbine, sada već sredovječni najbolji prijatelji kreću u novu pustolovinu kad ih posjetitelj iz budućnosti upozori da samo njihova pjesma može spasiti život kakav poznajemo. Usput će im pomoći njihove kćeri, nova skupina povijesnih ličnosti i nekoliko glazbenih legendi – da potraže pjesmu koja će njihov svijet dovesti u red i unijeti harmoniju u svemir.
Premijera: 19. lipnja u 20.00h na HBO-u
Dostupno na HBO GO-u od 19. lipnja

OSLO (Oslo)
Adaptiran prema istoimenoj, „Tonyjem“ nagrađenoj drami, OSLO se temelji na istinitoj priči o pregovorima između neumoljivih neprijatelja. Film prati tajne pozadinske razgovore, neočekivana prijateljstva i tiho junaštvo male, ali posvećene skupine Izraelaca i Palestinaca, plus jednog norveškog para, koji su doveli do mirovnog sporazuma u Oslu 1993.
Premijera: 20. lipnja u 20.00h na HBO-u
Dostupno odmah na HBO GO-u

NOVI MUTANTI (The New Mutants)
Ulog je veći nego ikad u podvizima vremenskih putnika Williama „Billa“ S. Prestona Esq. (Alex Winter) i Theodorea „Teda“ Logana (Keanu Reeves). Još neostvarene rock and roll sudbine, sada već sredovječni najbolji prijatelji kreću u novu pustolovinu kad ih posjetitelj iz budućnosti upozori da samo njihova pjesma može spasiti život kakav poznajemo. Usput će im pomoći njihove kćeri, nova skupina povijesnih ličnosti i nekoliko glazbenih legendi – da potraže pjesmu koja će njihov svijet dovesti u red i unijeti harmoniju u svemir.
Premijera: 27. lipnja u 20.00h na HBO-u
Dostupno na HBO GO-u od 27. lipnja

IGRAČ BROJ 1 (Ready Player One)
Redatelj Steven Spielberg donosi znanstvenofantastičnu akcijsku pustolovinu IGRAČ BROJ 1 prema istoimenom bestseleru Ernesta Clinea koji je postao svjetski fenomen. Film je postavljen u 2045. godinu, u svijet na rubu kaosa i kolapsa. Ali ljudi su pronašli spas u OASIS-u, svemiru virtualne stvarnosti koji je stvorio briljantni i ekscentrični James Halliday. Kada Halliday umre, ostavi svoje neizmjerno bogatstvo prvoj osobi koja pronađe digitalno uskrsno jaje koje je skrio negdje u OASIS-u potaknuvši natjecanje koje zahvaća cijeli svijet. Kada se neočekivani mladi junak po imenu Wade Watts (Tye Sheridan) odluči pridružiti natjecanju, ulijeće u vratolomni, nadrealni lov na blago kroz fantastičan svemir misterija, otkrića i opasnosti.
Premijera: 6. lipnja u 20.00h na HBO-u
Dostupno na HBO GO-u od 6. lipnja

NA RUBU BUDUĆNOSTI (Edge Of Tomorrow)
Epska akcija ovog SF trilera odvija se u skorašnjoj budućnosti u kojoj Zemlju neumoljivo napada rasa izvanzemaljaca koju nijedna svjetska vojska ne može poraziti. Bojnik William Cage (Tom Cruise) časnik je koji nikad nije sudjelovao u borbi kada ga bez imalo ceremonije ubace u samoubilačku misiju. Poginuvši za nekoliko minuta, Cage se neobjašnjivo nađe u vremenskoj petlji u kojoj stalno proživljava isti krvavi sukob, boreći se i umirući opet… I iznova. Ali sa svakom bitkom Cage stječe sposobnost da se sve vještije suočava s protivnicima, zajedno s ratnicom specijalnih postrojbi, Ritom Vrataski (Emily Blunt). A kad Cage i Rita počnu napadati izvanzemaljce, svaki ponovni susret dovodi ih korak bliže tomu da poraze neprijatelja.
Premijera: 13. lipnja u 20.00h na HBO-u
Dostupno na HBO GO-u od 13. lipnja

PREMIJERE DOKUMENTARACA

ZLOČIN STOLJEĆA (The Crime Of The Century)
Premijera 1. dijela 17. lipnja u 21.30h na HBO-u
Premijera 2. dijela 24. lipnja u 21.25h na HBO-u
Dostupno odmah na HBO GO-u

Dvodijelni dokumentarac u režiji dobitnika „Emmyja“ i „Oscara“ Alexa Gibneyja, oštra je optužba velikih farmaceutskih kompanija, političkih operativaca i vladinih propisa koji omogućuju prekomjernu proizvodnju, bezobzirnu distribuciju i zloporabu sintetičkih opijata. Istražujući podrijetlo, opseg i posljedice jedne od najrazornijih javnozdravstvenih tragedija našeg doba, s pola milijuna smrtnih slučajeva od predoziranja samo ovog stoljeća, film otkriva da američka epidemija opioida nije kriza javnog zdravstva koja se pojavila niotkuda.

INFLUENCERI (Fake Famous)
Premijera 10. lipnja u 21.25h na HBO-u
Dostupno odmah na HBO GO-u

„Influenceri“, HBO film u režiji iskusnog novinara Nicka Biltona, istražuje industriju influencera na društvenim mrežama kroz inovativan socijalni eksperiment. Putovanje u ovaj svijet počinje castingom troje stanovnika Los Angelesa s relativno malo pratitelja na društvenim medijima i pokušajem da ih se pretvori u slavne influencere. Kupujući lažne pratitelje i vojsku botova kako bi se „povezali“ sa svojim društvenim mrežama, novostvoreni „influenceri“ otkrivaju i čuda i troškove ovog malo vjerojatnog, imerzivnog načina života. Bilton istražuje temeljno pitanje: što su slava i utjecaj u digitalnom dobu? Na društvenim platformama sada postoje stotine milijuna ljudi koji imaju toliko brojne pratitelje da ih smatraju novom vrstom zvijezda. No jesu li doista slavni?

COVID DNEVNICI: NEW YORK (COVID Diaries NYC)
Premijera 3. lipnja u 21.55h na HBO-u
Dostupno odmah na HBO GO-u

„COVID dnevnici: New York“ prate živote pet mladih filmaša, u dobi od 17 do 21 godine, koji okreću svoje kamere prema sebi kako bi ispričali priče svojih obitelji tijekom prvog vala pandemije COVID-19 u New Yorku. Duboko osoban film prikazuje tešku situaciju u kojoj su se zatekli esencijalni radnici i njihove obitelji tijekom prvih dana krize COVID-19 dok pokušavaju preživjeti usred pandemije smrtonosnog virusa u zemlji uzdrmanoj društvenim previranjima.

Svi filmovi, serije i dokumentarci će biti dostupni i putem HBO usluga videa na zahtjev – HBO On Demand i HBO GO.

O HBO EUROPE

HBO Europe donosi premium televizijske kanale HBO i Cinemax, kao i usluge videa na zahtjev HBO GO i HBO On Demand, putem ponude partnera operatera i direktno korisnicima u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj, Moldaviji, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Kosovu, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji te Bosni i Hercegovini.
HBO Nordic nudi pretplatu na premium uslugu videa na zahtjev direktno korisnicima, ali i putem partnera operatera u Švedskoj, Norveškoj, Finskoj i Danskoj.