UGP PRIKUPLJA SREDSTVA ZA OBNOVU: Poduzetnici za Sisačko-moslavačku županiju

0

UGP PRIKUPLJA SREDSTVA ZA OBNOVU

Poduzetnici za Sisačko-moslavačku županiju

S prikupljenim sredstvima planiramo kupiti stambene kontejnere, grijalice i ostalu opremu te građevinski materijal

Udruga Glas poduzetnika u ime svih svojih članova želi izraziti duboko žaljenje i izraziti sućut obiteljima svih poginulih. Svim ozlijeđenim građanima želimo što brži oporavak i povratak u krug svojih najmilijih. Ovu priliku želimo iskoristiti da se zahvalimo hitnim službama, HGSS-u, volonterima, Hrvatskom Crvenom križu te svim građanima koji su nesebično i solidarno postupili prema građanima Sisačko-moslavačke županije.

Ponosimo se svojim članovima koji su se tijekom ovih dana stavili na raspolaganje i koji su željeli pomoći u ovoj teškoj situaciji na sve načine. Danas smo otvorili fond za donacije, prema želji naših članova, kako bismo novčanim sredstvima pomogli u osiguravanju smještaja za one bez doma te u obnovi oštećenih i uništenih stambenih objekata.

S prikupljenim sredstvima planiramo kupiti stambene kontejnere, grijalice i ostalu opremu te građevinski materijal. Sredstva ćemo prikupljati sve do kraja veljače kako bismo pomogli što većem broju građana. UGP će transparentno objavljivati tijek donacija, kao i račune koji će potvrditi u što su se donirana sredstva uložila.

Prioritet nam je osigurati građanima Petrinje, Gline, Siska i okolnih mjesta krov nad glavom u ovim zimskim mjesecima. Pozivamo sve one koji žele i mogu pomoći stradalima novčanom donacijom, da donacije uplate na sljedeći račun:

HR6523600001502851531

Opis plaćanja: Humanitarna akcija
Model: HR99
Banka: ZAGREBAČKA BANKA d.d.

Za uplate iz inozemstva:

UDRUGA GLAS PODUZETNIKA
PAVLETIĆEVA 1
10000 ZAGREB

SWIFT: ZABAHR2X
IBAN: HR6523600001502851531
Opis plaćanja: HUMANITARNA AKCIJA
Banka: ZAGREBAČKA BANKA D.D.

Dodajemo, također, kako smo jučer poslali dopis Vladi Republike Hrvatske i Ministarstvu financija u kojemu smo tražili izmjene odluka kojima bi se uredili porezno priznati rashodi i na taj način maknula porezna opterećenja na donacije. Također, tražili smo da se donatori roba oslobode od plaćanja PDV-a na donacije. Želimo da poduzetnici sa što više sredstava pomognu građanima Sisačko-moslavačke županije. Ovo smo zatražili zbog svih onih koji su pokazali solidarnost, koji nesebično pomažu i doniraju robu te novčana sredstva, unatoč teškoj financijskoj situaciji uslijed korona krize, u kojoj se nalazi većina građana Republike Hrvatske.

Također, želimo podsjetiti i na činjenicu da su mnogobrojnim poduzetnicima s područja Sisačko-moslavačke županije uništeni objekti. Ovim putem apeliramo na Vladu Republike Hrvatske da se odgodi plaćanje poreza na dohodak, doprinosa i PDV-a na neko vrijeme, kako bi se pogođeni poduzetnici mogli oporaviti i preusmjeriti sredstva u obnovu objekata.

UGP PRIKUPLJA SREDSTVA ZA OBNOVU

***

Inicijativa GLAS PODUZETNIKA pokrenuta je kao samoorganizacija građana, mahom malih poduzetnika, a nakon objave prvog paketa gospodarskih mjera Vlade RH koje su pokretači ocijenili nedostatnima. Budući da je u manje od 15 dana okupio više od 100.000 poduzetnika, obrtnika, samozaposlenih i zaposlenika privatnog sektora te privukao veliku medijsku pozornost svojim beskompromisnim zahtjevima i istupima, GLAS PODUZETNIKA se pozicionirao kao relevantan čimbenik u javnim raspravama vezanim za određivanje novog gospodarskog smjera Hrvatske. Isto je potvrdila i Vlada RH koja je, unutar drugog paketa gospodarskih mjera, usvojila neke od prijedloga inicijative te time potvrdila njezin neosporan utjecaj. Na zahtjev članova inicijative, osnovana je Udruga GLAS PODUZETNIKA koja je od osnivanja prikupila više od 14.600 članova, a Udrugu podržava preko 200.000 građana Hrvatske.