2 international jazz festival More & Jazz Sutivan

0

2 international jazz festival More & Jazz Sutivan

PROGRAM

22.7.2020. | Vox Arsana / Kavanjinovi dvori, od 22:00
23.7.2020. | Jakub Paulski Trio / Dvorište mjesne crkve, od 22:00
24.7.2020. | ZZ Quartet / Kavanjinovi dvori, od 22:00

Sutivan je proteklih kroz svoja „kulturna ljeta“ bio domaćin mnogim hrvatskim i stranim jazz glazbenicima. Ambient Kavanjinovih dvora i sutivanske rive postao je tako nesvakidašnja pozornica gdje su posjetitelji mogli u blizini mora i usidrenih brodova uživati u fenomenalnim glazbenim izvedbama.

Dobra energija koja se stvarala na tim događanjima potakla nas je da oformimo i jedan mali otočki jazz festival na kojem bi jazz zaljubljenici mogli uživat u suncu, moru i izvrsnoj glazbi. Sa velikim veseljem vas pozivamo na istinsku ljetnu jazz feštu!

Vox Arsana

Vox Arsana je moćan spoj eksplozivnih vokala i izvrsne instrumentalne pratnje. Smatra se jednim od najboljih vokalnih kvarteta Južne Europe.

Njihov nadahnjujući scenski nastup kombinira moderni swing, gospel, pop i originalnu glazbu, a koja je začinjena senzualnošću soula, dinamičnim bogatstvom harmonija i ritmova jazza te obojena polifonim pjevanjem. Njihov će Vas nastup odvesti u svijet vokalne ekstaze kroz glazbene hitove poput onih od legendarnih grupa Manhattan Transfer i New York Voices. Vox Arsana aktivno nastupa u Francuskoj, Italiji, Hrvatskoj i SAD-u, kao i na svim većim slovenskim festivalima i drugim manifestacijama.

Jakub Paulski Trio

Trio je osnovao gitarist-skladatelj Jakub Paulski 2017. godine. Članovi grupe nisu samo izvedbeni umjetnici, već i pravi prijatelji koji žive u istom gradu – Varšavi. Jedan od glazbenika je basist Tymon Trąbczynski – kreativni umjetnik poznat po svojim svestranim interesima. Umjetnik koji upotpunjuje Trio je višestruko nagrađivani bubnjar Maksymilian Olszewski iz Krakowa.

Bend izvodi skladbe vođe Tria, a vodi ih kroz put mogućnosti trio ansambla. Glazba je spoj inspiracija autora koja počinje od klasične glazbe, preko mainstream jazza i završava s avangardom. Cilj Tria je uravnotežiti strukturu pjesme i improviziranu slobodu te pustiti da glazba nastaje i cvjeta kad god se izvodi. Pobjednik jazz natjecanja u Poljskoj 2019. godine.

ZZ Quartet

Jedan od vodećih i najinovativnijih harmonikaša na međunarodnoj sceni, Simone Zanchini (član orkestra Milano Scala Orchestra) s izvrsnim  kreativnim Ratkom Zjacom na gitari i kvartetom. Za posljednji je album ZZ Quartet dobio nagradu za najbolju talijansku jazz produkciju.

Grad harmonike, Castelfidaro, proglasio je Simonea Zanchinija ambasadorom svjetske harmonike 2019. godine. Ratko Zjaca dobio je nagradu za postignuće, autorstvo i umjetničko stvaralaštvo u jazz glazbi Hrvatskog društva skladatelja 2019. godine.

CD “Don’t try this anymore” osvojio je 2016. godine nagradu Orfej za najbolju talijansku produkciju u jazz glazbi.