Udruga Glas poduzetnika ima već preko 10000 dobrovoljnih članova. Poduzetnici – HGK i HOK su nepotrebni. Ne želimo im više prisilno plaćati članarinu!

0

Svi smo znali da su HGK i HOK beskorisne uhljebničke organizacije čiju članarinu poduzetnici moraju prisilno plaćati bez da imaju ikakve koristi od istih. Ova kriza je još jednom pokazala kako su oni sami sebi svrha i kako ne poduzimaju ništa za poduzetnike koje bi trebali zastupati.

Sreća u nesreći je da su se poduzetnici uspjeli sami organizirati u dobrovoljnu Udrugu Glas poduzetnika koja već ima preko 10000 članova. Poduzetnici su jasno Vladi dali do znanja da ih prisilno članstvo u HGK i HOK-u ne zanimaju i da su te komore postale nepotrebne. Nitko im ne brani da egzistiraju pod tržišnim uvjetima pa ako netko smatra da mu se isplati plaćati njihova putovanja, ručkove i ulaganja u privatne kolekcije umjetnina, neka plaća.

Prenosimo status Dražena Oreščanina iz Udruge Glas poduzetnika: 

Dragi članovi! Kao što ste vidjeli danas, svega mjesec dana nakon osnivanja Udruga Glas poduzetnika – mjere i reforme za Hrvatsku 2.0 je prešla broj od 10.000 članova i već smo najmasovnije neprisilno udruženje poslodavaca i poduzetnika u Hrvatskoj! Hvala svima koji su se učlanili a posebno velika hvala svima koji su u ova teška vremena donirali rad Udruge. Što nas čeka u skoroj budućnosti?

Prva stvar je profesionalizacija i zapošljavanje prve dvije osobe, koordinatora i specijalista za članove. Također planiramo sljedeći tjedan staviti u produkciju web za članove, gdje za članove planiramo imati dodatne usluge – postojeća FAQ sekcija, B2B ponude, prijava nekorektnog ponašanja inspekcije, pravna pomoć za članove, organizacija edukacija, materijali od odbora i još svašta nešto. Dakle, članovi će imati dosta benefita i mogućnosti koje neće imati oni koji nisu članovi, pa bih još jednom pozvao sve koji se nisu učlanili a planirali su i nikako ne mogu naći vremena (47%) da se učlane, potrebeno je samo pet minuta vašeg vremena. Puno toga biti će na raspolaganju članovima za svega nula kuna i naravno da će kod rješavanja problema i upita članovi UGP imati prednost.

Druga stvar je naravno nastavak borbe za Hrvatsku 2.0 i za naša zajednička četiri postulata. Vidjeli smo da VRH ne planira raditi nikakve reforme jer im se žuri na izbore, vlast je slast i treba osigurati fotelju za još četiri godinice… U tom nekakvom međuprostoru teško je vjerovati da će krenuti raditi bilo kakve reforme i rezove, ali mi nastavljamo gurati naše zahtjeve i kratkoročno i dugoročno. U sljedećih nekoliko dana ćemo adresirati i prema institucijama i prema javnosti još nekoliko bitnih problema.

Danas broj nezaposlenih na HZZ prelazi 160.000, dnevne brojke se ponovo počinju povećavati, prognoze koje imamo nisu dobre, teška vremena čekaju i nas i naše zaposlenike. Moramo ostati čvrsti i odlučni, samo zajedno možemo nadjačati beštiju.

#Hrvatska2.0
#IdemoDoKraja
#NećeteProći
#NemamoIzbora
#IzađiIBoriSe

Ne gubite vrijeme, učlanite se kao i 10 000 drugih poduzetnika:

https://glaspoduzetnika.hr/uclani-se/