Cabernet Sauvignon vinarije Poletti među najboljima na svijetu

0

Na sedmom po redu natjecanju najboljih Cabernet Sauvignona svijeta, među najboljim svjetskim vinarima našla se i naša istarska vinarija Poletti. Osvojili su fenomenalno peto mjestu!

The Global Cabernet Sauvignon Masters 2020 je natjecanje gdje se biraju najbolja Cabernet Sauvignon vina iz cijelog svijeta i to već sedmu godinu za redom. Koliko je ovo natjecanje zapravo važno, možda najbolje govori odabir sudaca. Žiri se sastojao od samo 8 sudaca, od kojih je 7 imalo titulu Master of Wine. Tu titulu na cijelom svijetu ima manje od 400 ljudi.

Izvor: Vinarija Poletti

Vinarija Poletti je žiri osvojila svojim odležanim Cabernet Sauvignonom iz 2015. godine. Osvojili su peto mjesto. Prve dva mjesta su osvojila vinarije iz Australije, Landmeil Winery i McGuigan Winery, na trećem je mjestu bila Millaman vinarija iz Čilea, a na četvrtom najveća turska vinarija Kavaklidere Winery.

Izvor: Vinarija Poletti
Ustupljene fotografije

Izvor: Vinariaj Poletti

Odluku da se prijave na ovo natjecanje su donijeli na prijedlog Filipa Savića, višestrukog šampiona u sommelierstvu.

Petar Poletti: “Nagrada koju smo osvojili, ispunjava nas ogromnim zadovoljstvom i ponosom. Da i jedna mala vinarija kao što je naša može parirati s velikim i jakim igračima. To nam dokazuje da sve ove godine predanog i ozbiljnog rada u vinogradu, te ustrajnosti i usavršavanje procesa u podrumu, mogu dovesti do izuzetnih rezultata.”

Vinarija Poletti

https://vina-poletti.hr

 

Tekst preuzet sa Jutarnji.hr, autor: Andrea Pančur