Vlado Šestan – Ako se Vlada i banke postave loše prema nama rezultat je da nas neće biti, što znači ni banaka, a ni državnog aparata!

0

Kriza s koronom, zatvaranje granica i karantena pogodile su i sve ljude u turističkom sektoru. Njima je također potrebna hitna pomoć Vlade, a za Flash.hr je svoje viđenje novonastale situacije dao Vlado Šestan, vlasnik i urednik portala  www.travel-advisor.eu, član World Federation of Travel Journalists and Writers – FIJET, član International Federation of Journalist – IFJ i član Hrvatskog novinarskog društva – HND.

Glas poduzetnika u doba korone – Vlado Šestan.

”U ovako teškoj situaciji, poduzetnici se ne bi trebali osjećati sami i napušteni. Svi mi, svatko na svoj način, pridonosi razvoju i životu drage nam Hrvatske pa očekujemo da nam se pomogne. Jedinu pomoć koju možemo dobiti je od Vlade i banaka. Ako se oni postave loše prema nama rezultat je da nas neće biti, što znači ni banaka, a ni državnog aparata. Računica je vrlo jednostavna. Karantena i ograničavanje kretanja ima vrlo veliki i dirktan utjecaj na moj posao. Kao tuirstički novinar i urednik stranice www.travel-aedvisor.eu i grupe na Fejsu Savjetnik za putovanja moj je posao vezan uz česta putovanja. Oko 200 dana godišnje sam na putovanjima oko svijeta. Često su to poslovna putovanja na razne kongrese, workshopve i sajmove koje organiziraju turističke zajednice zemalja kao što su USA, zemlje ASEAN, Francuske, Italije, Austrije i mnoge druge. Sve te aktivnosi su naglo prekinute u veljači i otkazane za naredni period. U ovom se momentu ne dešava ništa u naredna tri mjeseca. Kalkulira se s datuma, no ništa prije jeseni. To pokazuje i očekivanja o trajanju ove krize. Oko 6 mjeseci prije nego se stabilizira trend putovanja. Portal se čita više nego ikada i ti brojevi rastu jer se trudimo svakog dana pouditi zanimljiv materijal. S druge strane nema oglasa pa je situacija da se radi pro bono. Organizirali smo akcije #kupujmo_lokalno i #putujmo_lokalno s kojima pomažemo malim proizvođačima i svima koji se  bave turizmom u Hrvatskoj.” – Vlado Šestan

 

 

Autor: Josip Novosel aka Dragi Vođa

https://www.instagram.com/dearleaderjoe/

https://www.facebook.com/DearLeaderJoe/

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20