DJ REA – Preko noći su mi svi dani odjednom postali neradni

0

Nakon korona karantene, svi klubovi su zatvoreni, organiziranje evenata je zabranjeno, prihoda nema, a troškovi života idu. Ako se bavite glazbom za vas je ovo smrtna presuda.

Nakon ovako optimističnog uvoda, predstavljamo vam zagrebačku DJ-icu REU 🙂

Glas DJ-a u doba korone – DJ REA

Da mi je netko rekao da će proslava Dana žena biti moj možda i posljednji DJ angažman u 2020. godini, rekla bih mu da je poludio. Kao osobi koja se već preko 10 godina profesionalno bavi Dj-ingom, popunjen raspored angažmana sve do polovice rujna, u mjesec dana samo se pročistio, a preko noći su svi vikendi odjednom postali slobodni.

Svjesna sam da je ova promjena utjecala na sve sfere života, društva i poslova, no ljudi koji su se bavili organizacijom javnih događanja i javnim nastupima bili su na prvoj liniji “čistke”, što me je u prvi tren jako preplašilo i zabrinulo, postavilo strahove oko budućnosti i egzistencije. Međutim, svjesna da ne mogu ništa promijeniti okrenula sam se stvarima za koje inače nisam imala vremena pa sad napokon raščišćavam svoje glazbene foldere, preslagujem i slažem playliste za razne medije i portale, igram se sa svojim DJ kontrolerom i razvijam dodatno svoje DJ vještine, a nedavno sam imala i svoj prvi live DJ stream.

Ta ideja mi je prvotno bila vrlo odbojna jer mi je teško bilo zamisliti da mogu animirati i zabavljati ljude dok ih ne vidim ispred sebe i dok nemam nekakvu povratnu informaciju, no iskustvo je bilo i više nego ugodno i nadam se da će biti još prilika za to dok se ne vratimo u klubove i na festivale te s dragošću dočekujemo glazbene želje koje su nam inače išle na živce 🙂

https://www.facebook.com/dj.rea.hr/