Alemka i Beroš lagali da je od korone umrla osoba bez kroničnih problema! Lažu li nam od prvog dana i tko će odgovarati ako su manipulirali s KORONOM!?

0

Od prvog dana korona krize, dobivamo kontradiktorne informacije od Kriznog stožera kojeg predvode Vili Beroš i Alemka Markotić. Jedan dan nam trebaju maske, drugi dan maske ne štite, jedan dan moramo na zrak, drugi dan moramo svi ostati doma. Sam Vili Beroš je u intervjuu za Nacional krajem veljače izjavio: 

“Ovo je bolest na nivou obične gripe. Preko 80 posto oboljelih ima blage simptome gripe. Nadam se da će tako i ostati.”

Kako je odjednom tako obična bolest, postala opaka smrtonosna bolest zbog koje smo svi u karanteni? Prvi preminuli u Hrvatskoj od korone su imali preko 90 godina, a ni oni ne bi vjerojatno preminuli da nije došlo do propusta u zdravstvenom sustavu što su potvrdili i članovi obitelji preminulih.

Javnost je počela postavljati logična pitanja: ”Čini se da od korone umiru samo stari i kronično bolesni. Kako to da više nitko ne umire od neke druge bolesti nego samo od korone? Pripisuju li se sad sve smrti samo koroni?”

Ono što je zvučalo kao teorija zavjere, pokazalo se da je istina.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti ‘dr. Fran Mihaljević’, prof. dr. sc. Alemka Markotić bila je gošća emisije Nedjeljom u 2. Na pitanje voditelja od čega je netko umro ako ima leukemiju i dobije  koronavirus. Je li umro od leukemije ili od koronavirusa?

“Umro je od virusa korone, a leukemija je tome pomogla”, izjavila je doktorica Alemka Markotić

Nedavno je preminuo pacijent (1974 godište) koji je bio nepokretan uslijed posttraumatske tetraplegije i koji je bolovao od arterijske hipertenzije i pretilosti, liječen je do 6. travnja, kada je unatoč svim primijenjenim mjerama preminuo, stoji u priopćenju.

Alemka Markotić je za tog pacijenta koji je očito bio kronično bolestan izjavila – Umrla je mlađa osoba koja nije imala neke značajnije kronične probleme. Upozoravali smo na to. Idemo u sljedeću fazu. Želim upozoriti da nije pravilo da mlađi teže obolijevaju, ali da ima izuzetaka. I zato govorimo da i mlađi trebaju ostati doma i da mogu teško obolijevati. Kod nas u bolnici je četvero mlađih na respiratoru”, rekla je Markotić o preminulom 46-godišnjaku.

Za tog istog pacijenta Vili Beroš je izjavio: “Dvoje je više preminulih, jedan kronični bolesnik u Šibeniku, 1929. godište i kronični je srčani bolesnik, i drugi u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu, koji je 1974. godište i nije imao kronične probleme”.

Slijede li oni samo direktive koje su im propisane i slijepo ih se pridržavaju, zanemarujući pritom činjenice i istinu!?

Covid – 19

Taj isti Vili Beroš je prozivao doktore koji su se žalili da im fali zaštitne opreme da su petokolonaši, a neki su dobili i opomenu pred otkaz. Smije li se uopće kritizirati njegov rad?

Zašto nam Alemka i Vili lažu od prvog dana? Zašto su za kroničnog bolesnika izjavili da je bio zdrav kako bi ispalo da i zdravi ljudi umiru od korone? Iako nema previše oboljelih i umrlih oni i dalje manipuliraju s podacima i žele situaciju prikazati puno tragičnijom nego što zapravo je. Umjesto da smiruju javnost, oni lažnim i kontradiktornim izjavama zbunjuju javnost i unose nepovjerenje u njihov rad. 

Danas je Index.hr objavio kako je HDZ-ov šef doma za starije osobe kojim hara virus dobio posao bez natječaja.

Nakon što je izgubio izbore za omiškog gradonačelnika, kako je pisala Slobodna Dalmacija, Škaričić je u prosincu 2013. bez ikakvog iskustva, natječaja, a osobito kvalifikacija (Škaričić je nastavnik povijesti), dobio posao ravnatelja Doma. Posao je dobio šest mjeseci nakon što mu je isteklo primanje dužnosničke plaće. Na pitanje novinara nije li to malo neobično, odgovorio je:

“Pa moram i ja negdje raditi. Dosta sam bio bez posla.

Može li se vjerovati ikome tko je povezan s HDZ-om? Ovo s Kriznim stožerom sad već izgleda kao izvještavanje Kriznog stožera Sjeverne Koreje. Hoće li Vlada, Alemka i Vili odgovarati pred zakonom ako se ispostavi da su nas cijelo vrijeme lagali i da su manipulirali s podacima oboljelih i preminulih?

Mi smo u karanteni i gospodarstvo nam je uništeno. Nije kriva korona za slom ekonomije. Krivi su HDZ, SDP i sve stranke koje su do sada koalirale s njima. U ovih 30 godina nisu imali jednu poštenu i sposobnu osobu u svojim redovima. Zašto bi im odjednom sad vjerovali da su Vili i Alemka spasitelji? Taj isti Vili je bio zamjenik najnesposobnijem ministru zdravstva u povijesti ove zemlje, čovjeku koji je izjavio da jedan svečenik vrijedi više nego 20 liječnika. Jeste li ikad čuli Beroša da je digao glas protiv Kujundžića? 

Moramo li mi slijepo vjerovati svakoj izjavi Kriznog stožera ili smijemo propitivati njihov rad? Imamo li pravo na svoje mišljenje ili smo već ušli u diktaturu iz koje nema povratka?

Jel’ nama stvarno prijetnja korona ili je HDZ VIRUS puno veća prijetnja za stanovništvo ove zemlje?

Autor: Josip Novosel aka Dragi Vođa