Davor Grgin PR 365 – Vlada nam je stavila omču oko vrata! Ako nema prihoda, nema ni plaćanja poreza i ostalih davanja!

0

Kad vam hrvatska Vlada pomaže, najbolje je da se odmah ubijete. Za ljude koji ne znaju matematiku:  Ako su vam prihodi nula kn, onda vam moratorij ( odgoda ), ne znači apsolutno ništa. Kad vam za tri mjeseca dospiju na naplatu potraživanja Vlade i banaka, komunalih poduzeća, teleoperatera itd. vi ćete bankrotirati, a osim što ćete ostati bez svoje firme ili obrta, ostat ćete možda i bez svoje privatne imovine. Ovrhe će se provoditi s odgodom, ali prihodi neće s odgodom pasti s neba. Sudbinu poduzetnika dijelit će i radnici koji će ostati ili su već ostali bez posla i možda imaju zalihe za mjesec ili dva života, a onda im slijedi čekanje ovrha s odgodom i uživanje u beskućništvu. 

Nakon ovog optimisitčnog uvoda, predstavljamo vam vlasnika PR agencije PR365, gospodina Davora Grgina koji će za Flash.hr dati svoje viđenje na novonastalu situaciju.

Glas Poduzetnika u doba korone – Davor Grgin 

PR365 Studio je mala agencija, koja je, uslijed trenutne situacije, poput većine sličnih, poprilično ”hendikepirana” po pitanju poslovanja, kojeg smo uspješno vodili već petu godinu. Većina klijenata je privremeno (do daljnjega) stopirala svoje aktivnosti tako da nam je ostao samo jedan jako mali segment poslovanja s kojim bismo teško mogli zamisliti budućnost.

Dakle, budućnost je poprilično neizvjesna, jer s ovakvim (ne) funkcioniranjem, većina malih firmi može ”preživjeti” tek nekoliko mjeseci. Smatram da mjere koje je Vlada objavila neće spasiti poduzetnike, već će samo prolongirati propast realnog sektora. Stvar je vrlo jednostavna matamatika – ako nema prihoda, nema onda ni plaćanja poreza i ostalih davanja.

Da se slikovito izrazim, zasad nam je samo stavljena omča oko vrata, ali će nam stolicu izmaknuti za tri mjeseca. Nije baš utješno… Nitko ne zna do kada će ova situacija oko epidemije potrajati, a industrija u kojoj djeluje moja firma još će dugo osjetiti posljedice CoVida-19. Jer prvi budžeti koji se režu su oni marketinški. Sjetite se 2009. Zato smatram da Vlada treba u ovom trenutku otpisati sve poreze i davanja poduzetnicima i uložiti maksimalne napore u spas realnog sektora. Uz navedene nedaće koje su zadesile cijeli svijet, samim time i svjetsku ekonomiju, Zagreb je zadesio i taj nesretni potres, koji je dodatno ”razdrmao” (u doslovnom smislu riječi) situaciju. Pritom mislim na brojna oštećenja poslovnih prostora, a jedan od njih je i naš ured, s obzirom da se nalazimo u strogom centru, u jednoj od najstradalijih ulica – Petrinjskoj. Prostor nam zahtjeva adaptaciju, za što ćemo sada, budući da ionako radimo od kuće, imati vremena… Sve u svemu, nadam se da će ovo što prije završiti, sa što manjim posljedicana, i da ćemo se kad-tad vratiti normalnim životima, iako nam se to u ovom trenutku čini kao nemoguća misija.”

Autor: Josip Novosel aka Dragi Vođa, samozatajni Mason iz Čučerja, dopisni član magazina ”OTPIS SVIMA, A NE SAMO NJIMA”, prijatelj imućnih, prije svega čovjek, a tek onda tajkun i Gastro Snob

https://www.instagram.com/dearleaderjoe/

https://www.facebook.com/dearleaderjoe/

 

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20