SPEKTAKULARAN KONCERT I MASKENBAL S PLEMENITOM MISIJOM

0

U najstarijoj i najljepšoj zagrebačkoj koncertnoj dvorani održani su koncert i maskenbal na kojima su se prikupljala sredstva za kupnju uređaja za terapiju visokim protokom za jedinicu palijativne skrbi Specijalne bolnice za plućne bolesti. Ovaj spektakl s plemenitom misijom organizirali su Lions klub Kontesa Nera i Hrvatski glazbeni zavod, a nesebičnu podršku akciji dali su JANAF i brojni drugi donatori.

Voditeljica programa je bila Sonja Šarunić, a nastupili su sjajni glazbenici Sandra Bagarić, Đani Stipaničev uz klavirsku pratnju Darka Domitrovića. Posjetitelje su nakon koncerta u ples pod maskama uveli vrhunski umjetnici iz škole plesa Nicolasa Quesnoita, a organizatori su pripremili i atraktivnu tombolu kojom su se prikupila dodatna sredstva za ovaj plemeniti cilj.

Članice Međunarodnog kluba žena u Zagrebu

„Članice Lions kluba Kontesa Nera, ravnateljstvo HGZ -a i drugi vrijedni suradnici prepoznali su potrebu za pomoći našim sugrađanima koji prolaze najteže razdoblje života. Podrška njima i njihovim obiteljima od velike je važnosti i upravo zato smo odlučili sredstva prikupljena ovom akcijom donirati Jedinici za palijativnu skrb Specijalne bolnice za plućne bolesti Zagreb i to smo uspjeli zahvaljujući divnim ljudima koji su kupnjom ulaznice omogućili ostvarenje tog cilja.“ – istaknula je u svom pozdravnom govoru Olivera Buzadžić, predsjednica Lions kluba Kontesa Nera.

Brojni gosti, među kojima su bili i bračni par Rucner te bračni par Eljuga, predsjednica International women’s cluba gđa. Jenner Pešut, pijanist i kompozitor Matej Meštrović i Rumi Meštrović te brojni drugi uživali su u glazbi Kalmana, Lehara i Straussa, plesali uz zvuke valcera, čardaša i poznatih evegreen melodija i svojim sudjelovanjem u ovoj divnoj večeri pokazali humanost na djelu. Organizatori su ovom akcijom prikupili značajna sredstva, ali i skrenuli pozornost javnosti na problem palijativne skrbi koja još uvijek u nas nije na razini na kojoj bi trebala biti, a neophodna je i dragocjena jednako za bolesnike kao i za njihove obitelji.

 

Fotografije Gorana Berovića i Zvonimira Ferine
Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20