Izraelci nama ne plaćaju odštetu za neispunjen ugovor, a naša brodogradilišta svima plaćaju odštetu za svoje neispunjene ugovore! KAKO TO?

0

Nema tog ugovora i te transakcije koju naša Vlada ne može sjebati i na taj način oštetiti hrvatski proračun. Djelomično to rade jer su nesposobne budale, ali uglavnom zato što su korumpirani, što ne umanjuje činjenicu da su nesposobne budale. Nismo bez razloga proglašeni najglupljom zemljom na svijetu. Hrvatska je rasadnik debila:)

Sve su se kockice posložile da nas naši domoljubi pokradu za 3 milijarde kuna i još barem za toliko kroz razne troškove servisa za leteći otpad koji nam je Izrael pokušao uvaliti, ali na svu sreću, cijelu ovu štetnu transakciju, zaustavili su Amerikanci. Naravno da to nisu napravili zbog zabrinutosti za hrvatski proračun i mita i korupcije koji su vjerojatno bili uključeni u cijelu ovu priču, već zbog zaštite svoje vojne tehnologije, ali i izvoza. Hrvatska nije bila jedina zemlja kojoj je Izrael pokušao uvaliti ”hrđave” F-16-ice. Kako bi Amerikanci prodali svoje zalihe Hrvatskoj, ali i zemljama Balkana, ako bi im Izrael uvalio svoje stare kante? Ako SAD išta ne voli, onda je to slobodno tržište:)

Naši su se pravili budale i oglušili na američka upozorenja jer naši vjeruju u Boga, a ne u ugovore. Malo im je falilo da se doživotno zbrinu. Na našu sreću, a njihovu žalost, ovaj suludi poslovni pothvat je propao kao nastojanje Bernardića da uzdigne SDP u nebo. Izrael je htio uvaliti nešto Hrvatskoj za što nije imao dozvolu od SAD-a. Potrošili smo puno vremena i novaca na putovanja, lobiranja, ”podmićivanja”, sastančenja i bio bi red da sad Izrael plati Hrvatskoj odštetu za neispunjavanje obveza iz natječaja. Naime,  naša brodogradilišta svake godine plaćaju penale zbog neispunjavanja ugovornih obveza i otkazanih narudžbi.

Izraelci nama ne plaćaju odštetu za neispunjena obećanja u natječaju, a naša brodogradilišta svima plaćaju odštetu za svoje neispunjene ugovore!

KAKO TO?

Poznavajući naše velike vojne, pravne i političke umove, mi se sigurno nismo zaštitili nikakvim klauzulama u ugovoru tj. natječaju jer katolička Crkva vjernicima ne dopušta zaštitu. Sve će se svesti na židovsku ispriku. Da je situacija bila obrnuta, budite sigurni da bi Hrvatska platila Izraelu masnu odštetu.

Zapravo bi ova neuspjela transakcija trebala biti najprofitabilniji porhvat hrvatske Vlade. Em smo uštedjeli pare za nešto što bi bilo korisno kao lizalica s okusom šupka, em bi još trebali dobiti odštetu od Izraela, ali kao što već rekoh, sumnjam da se netko od naših domoljubnih mudraca sjetio složiti natječaj sa zaštitnom klauzulom. Oni se uzdaju u Božji sud:)

KAKO TO?

 

 

Autor: Josip Novosel aka Dragi Vođa