URBANI JEDNOROG – Ono što Zagrebu treba

0

URBANI JEDNOROG – Ono što Zagrebu treba

Prije nego što objasnim zašto Zagrebu treba URBANI JEDNOROG i čemu pišem ovaj neplaćeni PROMO članak, napisat’ ću svoj kratki i nadasve iskreni uvod.

Neki dan me nazvala Nika Ostoić i prekinula u mojoj nedjeljnoj molitvi. Rekla mi je: ”Pisala sam na Flash.hr portalu. Nikad me nisi platio, a meni je bilo neugodno tražiti novac. Nisam ja Animir Dama. Molim te da mi napraviš jednu uslugu i objaviš priču o mojem novom poduzetničkom pothvatu.”

Odgovorih joj: ”Moli se u Crkvi. Gdje si mene našla moliti Bezbožnice!?” Nika: ”Daj ne seri. Nikad te nisam ništa tražila. Dat’ ću ti čak i jednu majicu sa sotonističkim uzorkom, ako napišeš nešto lijepo o meni.” Ja: ”Pa da me se odreknu moji katolibani u Čučerju!? Ma idi molim te. Ako imaš neku lijepu Hoodicu s religijskim motivima ili šahovnicom s početnim bijelim poljem, možda se i smilujem.” Nika: ”Imam jebene hoodice, al’ koštaju 900 kn. Priča o URBANOM JEDNOROGU ne vrijedi toliko. Odaberi nešto jeftinije i ne seri! Mora ti se nešto svidjeti!” Ja: ”Sviđa mi se ova tvoja rođakinja/poslovna partnerica Korana. Objavit ću nešto zbog nje. Mislim da sam s time kvotu dobrih djela za 2018. godinu ispunio. Prokleta bila na katolički i pravoslavni Božić!”

Korana – Urbani Jednorog

Završetak uvoda!

SAD ZA OZBILJNO: URBANI JEDNOROG – Ono što Zagrebu treba

”Carine, poštarine, pogrešno poslani paketi, prevelika i premala odjeća… Sve su to ”pogodnosti” koje nosi internet kupovina” – govori Nika Ostoić, poduzetnica i kako sama za sebe kaže – boss bitch – Urbanog jednoroga. ”Ideja Urbanog jednoroga došla je spontano, zapravo, Jednorog je nešto nužno, nešto šta Hrvatskoj treba jer u protivno smo svi mi alternativniji osuđeni na notorni internet shopping i preskupe heavy metal dućane koji prodaju jeftino isprintane majice čiji print ode u prvom pranju. Odlučila sam to promijeniti!” – kaže Nika. Nika, poduzetna kakva jest iskoristila je blagodati lijepe naše pa zajedno s partnericom Koranom Gjalski Filipović uzela poticaje od države za samozapošljavanje. Unajmila je prostor u Jurišićevoj ulici koji je bio u vrlo derutnom stanju te ga je sama uz pomoć prijatelja kompletno adaptirala i napravila pravu malu oazu u kojoj bi se svaki jednorog ugodno osjećao: Rozi i mint zidovi, šareno poprskan pod, kosturi ptica i mačaka uz vilenjake kao dekoracije.

Korana – Urbani Jednorog
Nika – Urbani Jednorog

Nika i Korana ekskluzivni su zastupnici za cijenjeni britanski brand Rogue+Wolf, a tu su i američki Norvine i cipele YRU (Youth Rise Up). Uvoze i francuske naočale marke MILFrance, a od domaćih suradnici su im kreativke Ivana Horvatek skrivena iza brenda Devious Ivy te nakit brenda Darije Grabaš Dushka Handmade. Riječ je prvestveno trgovini ženske odjeće i modnih dodataka pa su tu ”vještičje” haljine s natpisima poput Moons Are The Shit, Ain’t No Basic Witch i tome slično, a tu je i kutak ”for your boyfriend” čije je zaštitno lice zabočki kantautor J.R. August.

Urbani Jednorog

”Cilj je bio napraviti trgovinu u kojoj će svaki alternativac naći nešto za sebe po pristupačnoj cijeni” – govori Korana: ”Osim toga, zalažemo se zaštitu životinja pa su ti Ink Not Mink majice marke Norvine kako bi potaknuli svijest o suvišnosti pravog krzna u modnoj industriji.”
”Svaki početak je težak, potrebno je hrabrosti i ulaganja su doista velika tim više što država pokriva samo najam prostora i osnovnu opremu, a svo uređenje i robu smo morale riješiti o svom trošku, ali nadamo se najboljem” – ozbiljna je Nika i nastavlja: ”Nama nije cilj obogatiti se već stvoriti jedan ugodan plejs gdje će svatko tko nije basic bitch pronaći nešto za sebe.”

Nika – Urbani Jednorog

Otvorenje je najavljeno uskoro, a curama želimo svu sreću.

Urbani Jednorog

Pratite Urbani jednorog na Facebooku: www.facebook.com/urbanijednorog